I proto se tak vedení Fryštáku dohodlo na výpomoci s profesionálním koučem ve službách Fastavu Zlín Milanem Hankem, který v současnosti vede v druholigovém klubu výběr 15letých.

„Sázka do neznáma to rozhodně nebyla, známe se už dlouho. Jsme domluveni, že povede všechny tréninky a většinu utkání. Prioritou totiž pro něj zůstává práce pro Fastav," je smířen předseda, který proto nechal u prvního týmu Jiřího Málka.

„Dodělává si trenérskou B třídu a spolupráce bude i pro něj prospěšná. A co si od nového kouče slibujeme? Zlepšení výkonů a výsledků, předání zkušeností, ale především, že dá týmu profesionálnější řád," má jasno Rudolf.

Velkou ztrátou byl předsezonní odchod kanonýrů Luďka Loštáka s Petrem Křenkem, se kterými odešlo 30 branek.

„V úvodu to ještě znát nebylo, dokonce jsme dokázali obrat silnou Mladcovou, ale střed soutěže nás nezastihl v pohodě. Zranění a absence klíčových hráčů se podepsaly na výsledcích," označil za klíčové předseda, jehož na podzim nejvíce bolí ztráta s Dolním Němčím.

„Ve 20. minutě jsme vedli 2:0 a zahodili další dvě tutovky a pak doplatili na nováčkovskou nezkušenost. Soupeř totiž ještě do přestávky výsledek otočil a my zachraňovali alespoň remízu," posteskl si.

Přesto jej nová soutěž ničím nepřekvapila. „Je to techničtější, všichni soupeři jsou už fyzicky dobře připravení. Bohužel nám chyběl koncový hráč, neboť Tomáš Křenek, který dal 11 gólů, na vše nestačil," uvědomuje si Rudolf, a proto také začal hledat koncového útočníka.

Jeho první kroky pochopitelně směřovaly k osvědčenému Lošťákovi, ovšem jeho návrat reálný moc není.

„Má nabídky z vyšších soutěží, což respektuji. Máme proto v hledáčku další hráče, ale jednání jsou teprve v plenkách. Protože Křenek dává góly z dálky, potřebujeme hlavně koncového důrazného útočníka – berana, který se nebojí ran ve velkém vápně. Uvítal bych ještě záložníka, jinak další posty máme zdvojené," upřesnil šéf klubu.

Se společnou přípravou na odvety začnou ve Fryštáku stejně jako loni netradičně až začátkem února.

„Do konce ledna hrají všichni hráči náš zimní turnaj v malé kopané. Protože se tento model osvědčil, není důvod cokoliv měnit," nedělá si hlavu Rudolf, jenž věří, že na jaře si jeho tým postavení v tabulce vylepší.

„Rozhodně máme na to atakovat příčky do 5. místa. Hlavním favoritem na postup je podle mne Mladcová, ale i my bychom rádi nejlépe do dvou let hráli župu. Náš kádr je mladý a perspektivní," je přesvědčen šéf a mecenáš fryštácké kopané Vratislav Rudolf.