Ševci už nepatří mezi sestupem ohrožené týmy, na rozdíl od Ostravy, Jihlavy a Karviné mají konečně klid. S Libercem mohou na Letné i prohrát a bolet je to nebude.

Z hráčů i členů realizačního týmu po derby na Slovácku spadlo napětí i tlak, velká úleva je znát i na sportovním řediteli Fastavu a místopředsedovi představenstva zlínského klubu Zdeňku Grygerovi.

„Určitě jsem si nepředstavoval, že sezona bude takto probíhat. Nadšení loni v létě bylo hlavně díky postupu do základní skupiny Evropské ligy velké,“ připomíná bývalý reprezentant, který má nyní spoustu práce se skládáním mužstva pro příští ročník HET ligy.

Ševce v létě čeká pohyb v kádru, ale žádný průvan by se kabinou Fastavu prohnat neměl.

Kopanický půlmaraton 2018
Druhý ročník Kopanického půlmaratonu ovládl Milan Zvonek

„Doufám, že moc velké změny nebudou,“ přeje si Grygera.

Jisté je, že se do Sparty po konci hostování vracejí Daniel Holzer a Vukadin Vukadinović.
Vedení Zlína ale setrvání fotbalistů nevylučuje.

„Budeme nejen s nimi, ale i se Spartou diskutovat o tom, jak by se to dalo dál řešit. Byli bychom rádi, kdyby alespoň jeden z nich u nás pokračoval,“ říká osmatřicetiletý funkcionář, který rovněž potvrdil zájem mistrovské Plzně o nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie.

Produktivní Afričan, kolem kterého kroužila i pražská Slavia, se tak po sezoně přestěhuje na západ Čech. Zlín další hráče uvolňovat nechce. Naopak, ševci by kádr rádi ještě zkvalitnili.

„Další odchody neplánujeme, spíše chceme mužstvo vhodně doplnit,“ říká Grygera.

Že by ale k Dřevnici mělo přijít tucet borců jako loni v létě, je velmi nepravděpodobné. Ve Zlíně chtějí dál pracovat se stávajícím kádrem. Vždyť většina loňských posil se zatím nedostala do pořádné formy a neukázala zdaleka vše.

„Hráči, kteří k nám před sezonou přišli, mají ve Zlíně smlouvu na tři a tři a půl roku. To jsme chtěli. Díváme se i do budoucna,“ líčí sportovní ředitel Fastavu.

Klíčovou otázkou zůstává pozice trenéra. Mužstvo i v posledním zápase sezony samozřejmě povede Vlastimil Petržela. Zda ale kontroverzní kouč zůstane ve Zlíně, zatím není vůbec jisté.

Hodně napoví poslední souboj s Libercem, rozhodující slovo však bude mít představenstvo klubu a hlavně majitel Zdeněk Červenka.

„S panem Petrželou si po posledním zápase s Libercem sedneme, všechno rozebereme a vyhodnotíme situaci. Budeme chtít znát i jeho názor. Nyní je předběžné cokoliv říkat,“ uvedl Grygera.

Fotbalisté Prostějova (v modrém) doma porazili Rýmařov 5:1. Martin Sus (Prostějov)
Mistrovská kopaná ve Zlínském kraji

Na Liberec za symbolických 20 korun

A jdeme do finále! Zlínské fotbalisty čeká v sobotu 26. května poslední zápas letošní sezony. Ševci se na Letné s věrnými fanoušky rozloučí domácím utkáním s Libercem. Vedení FC Fastav stanovilo na závěrečný duel symbolické vstupné dvacet korun.

„Předprodej na utkání byl spuštěn a poběží až do sobotního zápasu. Fyzický prodej na pokladnách se uskuteční až v samotný den utkání, a to šedesát minut před výkopem,“ informuje mluvčí klubu Zuzana Molková.

Vedení zlínského fotbalového klubu i samotní hráči by se chtěli rozloučit s historickou sezonou, ve které se poprvé představili
v základní skupině Evropské ligy, před co nejvyšším počtem diváků.

„Do hlediště zveme všechny fanoušky, kteří nás po celý rok trpělivě podporovali a chodili fandit i v těžkých okamžicích,“ říká Molková.

Zkrátka nepřijdou ani majitelé permanentek.

„Ti mohou v den utkání využít slevu padesát procent z ceny nákupu v klubových mobilních fanshopech, otevřených v den zápasu,“ dodává Molková.