Na Hranicích bylo v úvodu poznat, že disponují stabilizovanější sestavou a mají za sebou i jeden přípravný zápas s Kroměříží. Domácí odvážně napadali zlínskou rozehrávku a ve 13. minutě si vypracovali i slibnou příležitost, kdy Švec musel na přední tyči vychytat zakončujícího Vyku.

Mladí ševci získávali půdu pod nohami pozvolna, když se však ve středu hřiště rozehráli Salachna s Kollerem, začali hrozit také oni. Několik pohledných akcí ještě nebylo dotažených, v půlce poločasu už ale po Chuchmově vybídnutí protáhl gólmana Tomečka střelou k tyči Koller.

Krátce nato odcentroval z křídla hostující Jasenský a Chuchma zblízka hlavičkoval vedle. Po půlhodině hry žlutomodří sevřeli Hranice sérií dobře sehraných standardních situací a vzápětí už to přišlo. Jasenského přímý kop vytlačil Tomečka na tyč, Zlínští jej vrátili před bránu a do sítě jej dotlačil důrazný Robin Elšík.

Na konci úvodního dějství ještě Salachna připravil výbornou palebnou pozici pro Chuchmu, ten ovšem střílel nad. Hned po obrátce přidali mladí ševci pojistku. Přímým kopem zaskočil domácího gólmana Robin Elšík a ten samý hráč po Chuchmově přihrávce zkompletoval hattrick.

Poté Zlínští začali hrát až příliš lehkovážně a v jejich defenzivě nacházely Hranice okénka. Brankář Švec ještě zlikvidoval sólo Hoffmana a zneškodnil i dvě střely Kuchaře, do třetice už to ale tomuto hráči vyšlo a z domácího pohledu zaslouženě korigoval přesným pokusem k tyči na konečných 1:3.

„K zápasu jsme odcestovali v minimálním počtu hráčů a bylo to vůbec naše první utkání v této sestavě. Vzhledem k těmto okolnostem hodnotím prvních šedesát minut veskrze kladně, protože kluci hráli zodpovědně, běhali, vymysleli několik pěkných akcí a vzadu si soupeře dokázali pohlídat," hodnotil pro klubové stránky Zlína hrající kouč juniorky Fastavu Bronislav Červenka.

Výpadek v poslední půlhodině jej však mrzel. „Počínali jsme si příliš profesorsky a lehkovážně, dávali jsme si těžké balony, riskantně jsme si přihrávali a z toho plynuly ztráty ve středu hřiště. Soupeř nám začal chodit do brejků a po jednom z nich nás také gólově potrestal. Je to škoda, protože kdybychom zápas dohráli víc zodpovědně, mohli jsme si v závěru ušetřit některé problémy," doplnil Bronislav Červenka.

Zlín B: Švec – Červenka B., Hlobil, Kalus, Jasenský – Chuchma, Koller, Salachna, Heger – Chwaszcz, Elšík. Střídal: Žůrek.