„Po zápase jsem si přesně říkal, že jsem se klukům revanšoval za červenou kartu na Spartě,“ usmíval se šťastný 28letý bek, který slavil první soutěžní gól od postupu Zlína do ligy.

Jak se vám branka líbila?
Byla pěkná, střela mi sedla. (úsměv) Minulý týden, před zápasem s Hradcem Králové, jsme nacvičovali standardky, já jsem zůstával na odrazy a ze střel se mi dařilo dávat góly. Akorát jsem pak ligový duel nemohl hrát. Jsem rád, že mi to tam spadlo teď.

Takže jste jen nezavřel oči a nenapálil balon?
Na střelu jsem si věřil. Zkusil jsem to a jsem rád, že mi tak sedla.

Měla branka odezvu u spoluhráčů?
Na hřišti se mi zdálo, že tomu nemohli uvěřit, že mi tak sedla. (úsměv) Po zápase jsme už góly neřešili, radovali jsme se jen z postupu.

Je to pro vás velký úspěch?
Chtěli jsme hlavně po předchozích zápasech uhrát pozitivní výsledek a postoupit, abychom se od toho mohli odrazit dál. Jsme moc rádi, že se nám to podařilo. Nicméně do utkání jsme nevstoupili podle představ. Dali jsme si nešťastný vlastní gól, což se stává, ale poznamenalo to naši psychiku. Do konce první půle jsme se hledali. O přestávce jsme si říkali, že už to horší být nemůže a ve druhém poločase jsme se zlepšili.

Výkon dal vzpomenout na podzimní Zlín, souhlasíte?
(Přikyvuje) Liberec zvolil taktiku, že nás první poločas dostupoval ve sprintu, nedával nám prostor na rozehrávku, ale to jej stálo spoustu sil, nemohl to vydržet. Podle mě si špatně rozvrhl síly. Využili jsme toho.

Teď bude potřeba zopakovat výkon v Jablonci, že?
Ano, i trenér Páník nám hned říkal, že když budeme takto pokračovat, další výsledky se dostaví. My jsme chtěli stejným způsobem už vstoupit do zápasu, v kabině jsme se hecovali, jako bychom hráli finále mistrovství světa. Jenže ten vlastní gól nám uškodil, nevěděli jsme si pak rady. Naštěstí jsme se potom semkli.

Vnímáte důležitost nedělního ligového utkání? Pokud byste prohráli, soupeř se na vás dotáhne na tři body…
Každé kolo si říkáme, že když jej nezvládneme, můžou se týmy na nás dotáhnout. V tomto to teď nebude jiné. Pojedeme s cílem vyhrát. Víme však, že to nebude nic jednoduchého, Jablonec je na jaře nepříjemný.

Na povrch vyšla spekulace o ohrožené pozici trenéra Bohumila Páníka. Doléhá to na vás?
Četl jsem to akorát na internetu, další informace nemám. Věřím, že se žádná změna konat nebude.