Nyní je ale odchovanec pražské Sparty zcela fit. Se Zlínem absolvoval kompletní zimní přípravu, s ševci nyní pobývá na soustředění v tureckém Beleku, kde se chystá na jarní části HET ligy.

„Hlavně po fyzické stránce se cítím dobře. Hlavně, aby to vydrželo,“ přeje si Hronek.

Bývalý hráč Jablonce, Příbrami a Jihlavy si pobyt na pobřeží Středozemního moře náramně užívá.

„Už jsem tady párkrát byl, takže to pro mě není úplná novinka. Musím ale říct, že jsme ubytovaní v nejhezčím hotelu, co jsem zatím navštívil. Celkově jsem tady spokojený,“ líčí Hronek.

Kromě perfektního zázemí a připravených hřišti vyzdvihuje také příjemné počasí. „Je tady ideální klima. Naprosto nejlepší na fotbal,“ tvrdí. „Není zima ani úplné teplo,“ přidává.

Účastník základní skupiny Evropské ligy v tureckém Beleku odehrál dva přípravné zápasy. Nejprve si ševci poradili s bulharským Septemvri Sofia, který přestříleli výrazným rozdílem 5:0, v sobotu po velkém boji podlehli elitnímu běloruskému týmu BATE Borisov 2:3.

„Jde zatím pouze o přípravu. I tak ale zejména duel s Borisovem měl výborné parametry. Ve srovnání s prvním přípravným zápasem to bylo lepší jak herně, tak i kondičně,“ říká Hronek.

Útočník Zlína Mirzad Mehanović
Taktika na Borisov? Hlavně nám fungoval vysoký presink, tvrdí Mehanović

Zkusil jsem to poslat na zadní tyč a vyšlo to

Poctivý záložník proti Borisovu zaujal nejen výkonem, ale také vyrovnávacím gólem na 2:2.

„Byl tam tečovaný míč z rohu, který směřoval přímo na mou hlavu, tak jsem to zkusil poslat na zadní tyč a vyšlo to,“ popisuje na klubovém webu svoji trefu čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Autor deseti ligových branek bydlí v Beleku s mladým obráncem Liborem Holíkem. Na rozdíl od spoluhráčů tráví většinu volna na pokoji sledováním filmů. „Nejsme zrovna aktivní, máme rádi svůj klid,“ usmívá se Hronek, který stejně jako zbytek hráčů Fastavu už netrpělivě vyhlíží druhou polovinu letošní sezony.

„Jsem zvědavý, jak to bude vypadat,“ přiznává.

Podle vysokého záložníka bude důležitý především začátek jara.

„Hlavně do toho musíme vkročit správně. Přál bych si, abychom co nejvíce vyhrávali a sbírali body a mohli jsme tak dohrát sezonu na co nejlepší pozici. Chceme hrát v klidu,“ upozorňuje.

Sám Hronek si žádné velké cíle před sebe neklade. „Já chci hlavně zůstat zdravý, aby mě nepotkalo další zranění, tak jako v minulém půlroce. Chci samozřejmě maximálně hrát a rád bych přidal i nějaké branky,“ zakončuje povídání zlínská pětka.

Manažer FC Fastav Zlín Zdeněk Grygera.
Od zápasu s Borisovem jsme očekávali hodně, přiznává Grygera