Malenovický celek zdolal Svítkov Stars Pardubice 7:2.

Utkání se od začátku pro domácí vyvíjelo příznivě. V 6. minutě je poslal do vedení Martin Novák a za dalších sedmasedmdesát sekund to bylo po trefě Hruboše 2:0. Třetí gól Čamlíků přidal v 11. minutě Ondřej Hradil. Záhy sice Bureš korigoval na 3:1, čtyřiapadesát sekund před koncem první třetiny ale opět Hradil zařídil pro Malenovice znovu tříbrankový náskok.

Ani ve druhém dějství Čamlíci v nasazení nepolevili. Nerozhodila je ani druhá pardubická trefa, když v 17. minutě Král snížil stav na 4:2. Ve zbytku střetnutí se totiž Hruboš, Zlámal a Martin Brázdil dalšími třemi brankami v Šťovíčkově síti postarali o konečnou jistou malenovickou výhru.

fotbalová MSLŽ Fastav Zlín - Jihlava
Fotbalistky zlínského Fastavu v úvodním duelu nové sezony udolaly Jihlavu

,,V utkání jsme chtěli získat tři body. Taktiku jsme měli postavenou na jisté obraně a rychlém přechodu středního pásma,“ prozradil kapitán vítězného celku Bohuslav Huťka.

Jeho mužstvo předvádělo jednoduchý hokejbal.

,,Zápas byl ale vyrovnanější, než napovídá konečný výsledek. Nám se však dařila střelba a byli jsme podstatně produktivnější v koncovce, než kolektiv z východu Čech. Výrazně nás také podržel gólman Opavský,“ uznal Huťka.

HBC MALENOVICE – HBC SVÍTKOV STARS PARDUBICE 7:2 (4:1, 1:1, 2:0)

Branky: Hruboš 2, Hradil 2, Novák, Zlámal, Martin Brázdil – Bureš, Král.

Malenovice: Opavský (Polišenský) – Foltýn, Kalivoda, Lečbych, Novák, Zlámal – Jan Brázdil, Martin Brázdil, Havlík, Hradil, Hruboš, Huťka, Kužílek, Nohál, Rychlík, Vingárek.