„Zápas byl pro mě určitě trochu specifický. V Baníku jsem působil od mládí, jsem jeho odchovancem. Bylo to takové zvláštní," přiznal brzy 25letý vysokoškolský ostravský student, jenž ovšem v Baťově městě hostuje z Příbrami.

Jak se zrodila vaše trefa?

Dostal jsem balon ze strany a cíleně jsem poslal centr na zadní tyč. Buď na teč, anebo aby propadl do brány. Nastala druhá varianta.

Co říkáte na jasný výsledek?

Byl to jen první přátelák. Prokázali jsme kvalitu v zakončení a tím utkání rozhodli. Baník oproti tomu šance neproměnil. Každopádně skóre je povzbuzením pro další zápasy a vodítkem k tomu, abychom pořád pracovali stejně tvrdě.

Je vaším cílem postup ze skupiny v Tisport lize?

Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledky, ale spíš se jedná o zpestření přípravy, aby nebyla tak jednotvárná. K tomu máme možnost poměřit se s dobrými mančafty.

Budete pokračovat ve Zlíně? Příbram si vás může stáhnout…

Může mi ukončit hostování do 31. ledna. Ale nekontaktovala mě. Já hlavně chci zůstat ve Fastavu a porvat se o postup do první ligy.

Vážně? Není pro vás krokem zpět hrát druhou ligu?

Je to o tom najít si na všem něco pozitivního. Jsem tady, abych naplnil cíl pro tento rok a usiloval o postup Zlína do nejvyšší soutěže.

Přišel jste na konci srpna, abyste měl herní vytížení. Byl na podzim splněn účel hostování?

Počet minut na hřišti mohl být vyšší. (V 10 startech nastřádal 525 minut – pozn. aut.)

Proč jste nedostal více příležitostí na hřišti?

Odvíjelo se to od toho, že jsem přišel v rozehrané soutěži a nebyl jsem sžitý s mužstvem. Ale hlavní chybu lze asi hledat ve mně, že jsem v prvních dvou utkáních nepodal takové výkony, jaké jsem si představoval. Ke konci podzimu už to bylo lepší a věřím, že to tak bude pokračovat na jaro.

Sportovní ředitel klubu Bohumil Páník se posunul také na trenérskou lavičku. Jak jej zatím vnímáte?

Jedná se o impulzivního a inteligentního kouče, který má své metody. Zažil jsem jej už na mládežnickém turnaji ve Francii nebo u juniorky Baníku. Je to přísný trenér, ale to potřebujeme. Příprava pod ním je podobná, jakou jsem zažil u jiných trenérů.

JAN ŠMÍD