SKUPINA A

JUŘINKA – D. BEČVA 2:1 (1:1)

Na Juřince se hrál typický záchranářský souboj. Hlavně za druhý poločas si vítězství zasloužila domácí Juřinka. „Byl to typický souboj o šest bodů. My jsme nakonec byli o gól lepší. Hlavně za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili. Vytvořili jsme si tlak a z něj dali druhou branku. Soupeř hrál na brejky a výlučně spoléhal na Radka Růčku, který nám dělal velké problémy a dal gól," zhodnotil utkání trenér Juřinky Zdeněk Veselý. Kapitán Dolní Bečvy Pavel Vašek přiznal, že se hostům nevydařil druhý poločas: „První poločas byl vyrovnaný. My jsme dost rychle reagovali na první obdrženou branku, kdy se trefil Radek Růčka po pěkné akci Paprskáře s Kuběnou. Ve druhém poločase jsme hráli tužku, navíc rozhodčí totálně rozkouskoval hru."

Branky: 31. Vavřík, 76. Šnajdr – 36. Růčka.

VAL. MEZIŘÍČÍ B – KELČ 3:0 (1:0)

Kromě úvodu byli v prestižním duelu lepším celkem domácí borci z Valašského Meziříčí. „Jsem nadmíru spokojen s přístupem a výkonem mých hráčů. Soupeř měl sice první vyloženou brankovou příležitost, ale od 20. minuty jsme převzali otěže zápasu. Byli jsme lepší v kombinaci i při práci s míčem. I když musím přiznat, že druhou a třetí branku jsme vsítili hodně šťastně," řekl k utkání domácí trenér Radim Baroš, který ještě loni asistoval u týmu Danielu Šulákovi, který od zimy trénuje poraženou Kelč. „Soupeř nás přehrál hlavně kvalitou ve středu pole. Měl více střeleckých pokusů i šancí. My jsme začali druhý poločas vlažně a byli jsme za to po zásluze potrestáni. Kluky na straně soupeře dokonale znám a musím říct, že podali dnes nadstandardní výkon," dodal postřeh trenér Kelče Daniel Šulák.

Branky: 36. a 85. Tomáš Kundrát, 46. Martin Václavík.

H. LIDEČ – P. LHOTA 3:2 na pen. (2:2)

Horní Lideč byla doma favoritem, ale prospala první poločas. „Dostali jsme dvě rychlé branky ze standardních situací, naštěstí jsme podobně slepenými góly dokázali reagovat, i když se hosté po faulu na Trčku hodně zlobili na první nařízený pokutový kop. Po přestávce jsme do nich mlátili, měli hodně šancí, ale nemohli jsme dát vítěznou branku, a tak nesmíme pohrdnout ani ziskem dvou bodů," zhodnotil po zápase předseda domácího klubu Bronislav Gajdošík. Oba celky dohrávaly v deseti, když byl vyloučen domácí Surovec a hráč hostí Ročák.

Branky: 39. a 41. Abík – 9. a 17. Elšík.

VIDČE – VLACHOVICE 1:2 (1:1)

Domácí si zápas prohráli sami. „Měli jsme řadu šancí. V obou poločasech jsme pohrdli výhodou pokutového kopu. V 16. minutě Kramoliš a v 68. Vala to kopli přímo doprostřed branky a nechali vyniknout brankáře hostí. U druhé penalty zahrál hráč Vlachovic rukou na brankové čáře a nebyl pro mne z nepochopitelných důvodů vyloučen. Hosté měli dvě šance, jednou dali tyč. My jsme v závěru měli velký tlak, Vlachovice vykopávaly v poslední minutě míč z brankové čáry. Toto byla zbytečná ztráta všech bodů," litoval porážky sekretář Vidče Petr Jurča.

Branky: 31. Kramoliš – 6. Hovězák, 48. Míča.

VAL. PŘÍKAZY – VAL. KLOBOUKY 4:0 (3:0)

Domácí Val. Příkazy čekaly na chyby hostů z Val. Klobouk, které nemilosrdně trestaly brankami z rychlých protiútoků. Hosté měli jednu velkou šanci za stavu 0:0 a potom na konci zápasu dvakrát nastřelili břevno.

Do domácí sestavy se vrátil po zranění Lukáš Vaculka a jako hlavní hvězda Valašských Příkaz byl spolu s Karasem a Juřicou ústřední postavou zápasu. V prvním poločase mohl dát klidně i hattrick. „Ano s Lukášem se zvýšila naše síla. Trojice Vaculka, Juřica, Karas dneska hrála výborně. Po vlažném úvodu přišla první Vaculkova branka a ta nás probudila. My jsme celkově měli vynikající první poločas, kde jsme kromě tří gólů ještě třikrát minuli odkrytou branku. Když jsme po přestávce hned přidali čtvrtou branku, tak jsme zvolnili tempo a zápas dohráli i na úsporu sil do dalších zápasů," zhodnotil vítězný zápas Valašských Příkaz trenér Josef Miklas.

Branky: 14. a 31. Vaculka, 17. Karas, 48. Juřica. Val. Klobouky: Důbrava – Kachlík, Kadlec, Šarátek (30. Ptáček), Trojáček (55. Martínek) – Dubčák (68. Macháč), Nahodil, Kocourek (55. Šuchma), Revák – Sáblík, Mana (45. Maňas).

NEDAŠOV – PODLESÍ 3:1 (1:1)

Ve vyrovnaném prvním poločase šli hosté z Podlesí do vedení po trefě Radima Blažka. Jenže Nedašov je doma silným celkem a ve 20. minutě srovnal Novák. Ve druhém poločase si nešťastnou vlastní branku dal hráč hostí Křižan a to bylo zlom v zápase. O osm minut později potvrdil výhru domácích třetí brankou Cícha a Podlesí odjelo z horké půdy Nedašova s prázdnou.

Branky: 20. Novák, 62. vlastní, 70. Cícha – 11. Radim Blažek.

BRUMOV B – ZUBŘÍ 5:1 (1:1)

Domácí nasadili mladou obranu a s 16letým gólmanem Pjajkem. Možná i proto šli hosté do vedení po půlhodině hry Vokáčem. Do přestávky však vyrovnal Naňák. „Pak už to bylo jednoznačné," shrnul trenér Brumova Miroslav Vaněk. Hattrick dal Naňák, dále se prosadili Macháč a Bartozel. „To nás neomlouvá, že jsme čelili posíleným domácím. Nemůžeme po dobrém prvním poločase dostat ve druhém během osmi minut tři branky. V prvním poločase jsme měli vedení udržet déle než pět minut. Měli jsme dost šancí. Za stavu 1:1 nedal velkou šanci Jež a pak se zápas naši černou osmiminutovkou zlomil. Jsem velmi nespokojený s hrou obrany. Jsme zatím na bodu mrazu a je na nás, abychom doma dokázali, že fotbal hrát umíme a nalezneme podzimní formu," řekl po zápase trenér Zubří Martin Nerád.

Branky: 35., 53. a 61. Naňák, 59. Macháč, 84. Bartozel – 30. Vokáč.

1. Kelč 17 8 4 2 3 25:21 34
2. Brumov B 17 9 1 1 5 47:31 32
3. Nedašov 17 8 2 4 3 34:25 32
4. Val. Meziříčí B 17 8 1 2 6 52:26 28
5. Val. Příkazy 17 9 0 0 8 35:25 27
6. Horní Lideč 17 6 3 3 5 28:23 27
7. Zubří 16 6 3 3 4 23:26 27
8. Val. Klobouky 16 8 0 1 7 27:20 25
9. Vidče 16 7 2 0 7 34:35 25
10. Podlesí 16 7 2 0 7 35:40 25
11. Vlachovice 17 6 2 1 8 27:45 23
12. Juřinka 16 4 1 4 7 28:37 18
13. Dol. Bečva 17 4 1 2 10 30:45 16
14. Podkopná Lhota 16 2 1 1 12 22:48 9

SKUPINA B

JAROSLAVICE – BŘEZOLUPY 8:0 (3:0)

Od prvních minut si Jaroslavice šly pro tři body. Už v 5. minutě po centru trefil Vávra hlavičkou tyčku branky hostů. Další dvě brankové možnosti domácích zlikvidoval brankář Březolup Hromeček. V 35. minutě využil přihrávku od Vávry Mynarčík a vstřelil první branku. V 38. minutě střílel z hranice velkého vápna Duda a opět zasáhl dobře brankář Hromeček. V 41. minutě zahrával rohový kop Duda a Vávra hlavičkou zvýšil na 2:0. Třetí branka padla ve 44. minutě, když obránce hostů zahrál v pokutovém území rukou a nařízený pokutový kop proměnil Švach. Hosté za první poločas ohrozili domácí branku pouze jednou.

I ve druhém poločase domácí jasně přehrávali hosty. V 55. minutě měl brankovou možnost Mynarčík, ale brankář Hromeček vyrazil jeho střelu na roh. Ale v 63. minutě už na střelu Švacha neměl šanci a bylo to 4:0. V 65. minutě střílel ze 16 metrů Vávra, ale minul. V 66. minutě přihrál Švach Dudovi a ten zvýšil na 5:0. O dvě minuty později se dostali do šance hosté, ale jaroslavický brankář Žbel vyrazil střelu na roh. V 70. minutě využil dlouhý nákop na polovinu hostů Švach, utekl obráncům hostů, udělal kličku brankáři a do prázdné branky zvýšil na 6:0. Na 7:0 zvýšil v 84. minutě hlavou Vávra. Brankovou kanonádu završil v 87. minutě střelou z hranice velkého vápna Fajgara, který byl na hřišti pouhých 6 minut. V poslední minutě zápasu měl brankovou šanci hráč hostů, když běžel sám na brankáře Žbela, ten ale jeho možnost zlikvidoval. Hosté můžou být rádi, že neodjeli s větším brankovým přídělem, protože celý zápas byli velice slabým soupeřem.

Branky: 35. Mynarčik, 41. Vávra, 44. a 63. Švach, 66. Duda, 70. Švach, 84. Vávra, 87. Fajgara. Rozhodčí: Surovec – Mejzlík, Malota, 80 diváků. Jaroslavice: Žbel – Červenka, Podéšť (77. Maršálek), Valenta, Vrba, Mynarčík (70. Dujsík), Batík, Polách, Duda, Vávra, Švach (81. Fajgara). Připraven: Navrátil. Březolupy: Hromeček – Kundrt, Soška, Burša, Bošek, Pavlík, Skovajsík, Hubáček, Hoferek (84. Blažek), Stašek, Hrabec. Připraveni: Boček, Michálek, Jevický.

MLADCOVÁ – ŽALKOVICE 1:4 (0:3)

Domácímu mužstvu se důležitý zápas celků z konce tabulky nevydařil, a přestože měli po celý zápas více ze hry, nakonec vysoko prohráli. Hosté velmi pozorně bránili a podnikali smrtící brejky. Ujali se vedení již ve 4. minutě a ve 13. minutě musel domácí gólman likvidovat další šanci. Po jeho následném výkopu se na druhé straně dostal ke střele domácí Jaroš, ale minul. Ve 25. minutě již hosté vedli po další rychlé akci o dvě branky. Domácí se snažili, ale z mála dobrých akcí se nedokázal prosadit hlavičkující Venený, další hlavičku Brhela hosté vykopávali z prázdné branky. Ve 40. minutě domácí obrana nechala nadvakrát dorazit Petra Horáka trestný kop a do kabin se šlo za stavu 0:3.

Také ve druhém poločase Mladcovští stále dobývali obranu Žalkovic, hosté spoléhali na rychlé kontry a v 50. minutě z dalšího z nich přestřelil Zdeněk Horák. Domácí Jaroš pak neprostřelil gólmana hostí ani z malého vápna a domácí snaha o korekci skóre postupně upadala. Čtvrt hodiny před koncem zvyšoval žalkovický Němec již na 4:0, za domácí pak alespoň snížil střídající Chludil.

Branky: 84. Chludil – 5. Horák Z., 25. a 42. Horák P., 74. Němec. Rozhodčí: Mičkal – Zubek, Ruman.

ÚJEZDEC – DOL. NĚMČÍ 1:0 (0:0)

V derby utkání se od počátku hrál kvalitní fotbal. Hlavně hosté se představili jako běhavý a dobře kombinující tým. A domácí s jejich rychlou hrou měli zpočátku problémy. Avšak brankových příležitostí bylo k vidění pomálu. V prvním poločase oba týmy spálili jednu velmi dobrou šanci otevřít skóre. Ve druhém poločase přece jen hostům jakoby začaly docházet síly a aktivita se přesunula na domácí kopačky. A za svou snahu byli odměněni brankou, která padla po rohovém kopu, kdy se ve skrumáži nejlépe orientoval střelec Újezdce Těthal. Další příležitosti na obou stranách již zůstaly nevyužity. Hosté navíc dohrávali v deseti po červené kartě Krchňáčka.

Branka: 60. Těthal. Rozhodčí: Horváth – Zpěvák, Schnürmacher.

Újezdec: Konečný – Šmíd, Hruboš, Mařica, Kobzinek – Uher, Lorenc, Slinták, Coufalík – Těthal, Vacula. Střídali: Vystrčil, Lekeš, Janča. Dolní Němčí: Škařupa – Šmehlík, Tinka P., Krchňáček P., Ježek, Tinka T., Hlaváček, Bída, Krchňáček M., Stojaspal Mi., Stojaspal Ma.Střídali: Krchňáček R., Světinský.

HLUK – SKAŠTICE 2:0 (1:0)

Hlucké mužstvo oslabené o 6 hráčů základního kádru (nehráli Bihári, Zlínský, Zalubil, Šimčík, Botek a Šipka) bojovalo s vyspělým soupeřem o cenné vítězství. Taktiku, kterou určil domácí trenér Václav Uhlíř, plnili všichni hráči s velkou bojovností. Skaštice byly vzhledem k situaci v domácím mužstvu favorité. Když ve 33. minutě vstřelil hlucký Jan Miroš branku, bylo to povzbuzení pro celé mužstvo. Hosté v čele s nejlepším hráčem soutěže Konečníkem se zásluhou kvalitní defenzívy Hluku k ničemu nedostali.

Druhý poločas byl stejný jako první. Hosté, přestože měli více míčů na svých kopačkách, se nebyli schopni kvůli velmi dobré obranné taktice domácích dostat do vyložených šancí. Potom vystřídal domácího Hrdinu dorostenec barmského původu NguntalTum Tang, kterému v Hluku říkají Athang, a nacentroval míč do pokutového území. Tam ho sklepl Jurásek a Kukla upravil na 2:0. Athang i nadále zaměstnával obranu hostí, když po centru Juráska netrefil v dobré pozici branku. Kdyby někdo před zápasem řekl, že v této sestavě Hluk porazí Skaštice, tak by tomu nikdo nevěřil.

Branky: 36. Miroš, 71. Kukla. Hluk: Fojtík – Miroš, Machala A., Horák Z., Machala J., Hrdina (NguntualTum Tang), Galuška, Martiš, Chytil, Jurásek (Botek), Kukla. Skaštice: Mňaček – Dunda (K), Motal T., Vymětal R., Soukup – Uličný, Frýdl R., Petrúsek, Rosecký (46. Menšík) – Konečník, Ančinec.

BOJKOVICE – NEDACHLEBICE 0:2 (0:1)

Slovácká Viktorka přivítala na svém hřišti nepříjemného protivníka – mužstvo Nedachlebice. Hned v 5. minutě otevřel skóre utkání nedachlebický Brzica. Na druhé straně mohl během pár minut vyrovnat Hladík, ovšem ve velmi dobré příležitosti mířil těsně vedle. V bojovném utkání narazila kosa na kámen, k vidění bylo velké množství osobních soubojů. Několikrát se pěkně zajiskřilo, žluté karty rozdělil sudí na obě strany v poměru 3:3. Druhá půle začala bohužel pro domácí stejně jako ta první. Ve 48. minutě si na zpětnou přihrávku od brankové čáry naběhl opět Brzica, přesnou přízemní ránou k pravé tyči nedal Urbánkovi žádnou šanci a zvýšil na 2:0 pro Nedachlebice. I když domácí tým bojoval a snažil se o korekci výsledku, výborně bránící hosté svou pevnost uhájili. A když svou šanci v závěrečných minutách neproměnil ani střídající Kalina, všechny body si odvezli hosté.

Branky: 5. a 48. Brzica. Bojkovice: Urbánek – Zdeněk Spáčil, Marian Varga, David Křižka, David Hanke, Michal Miča, Libor Krahula, Vladimír Kašša, Vít Dolina, Daniel Vacula, Lukáš Hladík. Nedachlebice: Andrýsek – Pisklák, Soviš, Bartoš (90. Kafka), Sedlář, Haša, Brzica (77. Novák), Faldyna (83. Hájek), Kaňovský, Hána (71. Nožička), Ryška. Trenér Soldán.

KVASICE – OSVĚTIMANY 1:2 (0:1)

Hned v úvodu se domácí dostali do šance, brankář hostů Brázdil však byl připraven a příležitost zneškodnil. Osvětimany postupně začaly Kvasice přehrávat. Ve 13. minutě se dostal do brejku Tomáš Ondroušek a přesnou střelou nedal domácímu brankáři šanci. Poté však hosté neproměnili několik tutovek. Zýbal nastřelil s trestného kopu břevno, Luboš Křemeček poslal přesnou střelu pod horní tyč, brankář však bravurně vyrazil. Další velkou šanci měl opět Ondroušek, po přesné přihrávce od Zýbala šel zase sám na brankáře, tentokrát však nedotáhl příležitost do konce. Domácí hrozili z rychlých protiútoků, žádnou větší příležitost si však nevytvořili. V úvodu druhé půle Osvětimany chvíli hrály v útlumu a pustily domácí do hry. Potom jsme zase převzali iniciativu a opět se dostali do několika příležitostí. V 80. minutě po špatné rozehrávce před brankou domácím nabídli příležitost k rychlému protiútoku. Ve snaze zabránit domácímu hráči dosáhnout na centrovaný balon René Křemeček o něj lehce zavadil. Rozhodčí celkem pochopitelně nezaváhal a odpískal penaltu, kterou domácí proměnili a vyrovnali na 1:1. Během tří minut se nám podařilo konečně využít příležitost a Petr Chaloupka poslal míč k tyči a Osvětimany si z Kvasic odvezly tři body.

Branky: 80. Lepša (pen.) – 13. Ondroušek, 83. Chaloupka.

VLČNOV – STRÁNÍ 2:0 (0:0)

Lídr soutěže ze Strání zaváhal podruhé v řadě, po ztrátě s Bojkovicemi tentokrát zaváhal na hřišti nováčka z Vlčnova. Po bezbrankové první půli šli domácí do vedení v 51. minutě Šmatelka. Dvě minuty před koncem potvrdil cenné tři body Salay.

Branky: 51. Šmatelka, 88. Salay.

1. Strání 17 12 0 1 4 44:26 37
2. Újezdec 17 10 1 1 5 28:20 33
3. Skaštice 17 8 3 2 4 41:25 32
4. Kvasice 17 10 1 0 6 31:29 32
5. Hluk 17 8 2 3 4 35:20 31
6. Nedachlebice 16 8 2 1 5 34:26 29
7. Vlčnov 17 8 0 3 6 26:24 27
8. Jaroslavice 17 5 3 3 6 31:29 24
9. Dol. Němčí 17 7 0 2 8 28:31 23
10. Žalkovice 17 5 3 0 9 23:26 21
11. Bojkovice 17 6 1 0 10 27:31 20
12. Osvětimany 16 4 2 1 9 22:37 17
13. Mladcová 17 4 0 2 11 19:34 14
14. Březolupy 17 3 2 1 11 21:52 14

ZPAVODAJOVÉ DENÍKU