SKUPINA A

JUŘINKA – VIDČE 2:1 na pen.(1:0)

Důležité utkání v Juřince skončilo zaslouženou dělbou bodů a ani jeden ze soupeřů si v boji o udržení příliš nepomohl. Na konci prvního poločasu byl za hrubý faul vyloučen domácí Vaněk a fanoušci Juřinky zle spílali rozhodčímu Horváthovi. Ten do zápisu o utkání uvedl: „V průběhu druhého poločasu a odchodu do kabin jsme byli několikrát ze strany diváků uráženi hanlivě a to slovy: „Pi…, ču…, ko…, zm… „ a „zavolám Hrubčíkovi a ten s vámi udělá pořádek. Pořadatel utkání měl i tak situaci pod kontrolou." „Musím kriticky přiznat, že mi zápas připomínal úrovní spíše pralesní ligu. Nejsem zvyklý na takovou úroveň. My jsme chtěli v prvním poločase hrát po zemi a dostávat se po stranách za obranu hostí. Kromě jedné branky jsme se mohli prosadit i vícekrát, ale neměli jsme klid v zakončení. I po vyloučení Vaňka na konci poločasu jsme ve druhém poločase museli přeskupit řady. Neudrželi jsme vepředu míč, neměli přechodovou fázi a padla na nás i únava. Dovedli jsme zápas k zaslouženému bodu. Penalty kluci umí, podržel nás i brankář Holáň, který v zápase dostal smolnou branku, když mu míč skočil na drnu," dodal k zápasu trenér Juřinky Pavel Vaigl.

Jeho protějšek Petr Urban by bod před zápasem bral, po něm litoval nevyužité přesilovky. „Zase jsme to museli odehrát v okleštěné sestavě. Když jejich brankář udělal hloupou chybu, šli jsme do vedení. Další šanci měl Petr Mičkal. Když jsme hráli celý druhý poločas proti deseti, čekal jsem, že to využijeme a zápas rozhodneme. Možnosti na tři body byly, ale nakonec to byla zasloužená remíza," doplnil Petr Urban.

Branky: 34. Vavřík – 47. Petr Mičkal.

KELČ – VLACHOVICE 0:2 (0:1)

Kelč jako jistý postupující podala doma velmi špatný výkon a po zásluze prohrála. „Podali jsme hodně špatný výkon. Měli jsme celý týden problém s přípravou na utkání. Za stavu 0:0 jsme sice dali tyčku, ale pak jsme po chybě inkasovali. Ani ve druhém poločase jsme se proti dobře bránícímu soupeři nedokázali prosadit. Vlachovice si s našimi nakopávanými míči hravě poradily," dodal k zápasu trenér Kelče Daniel Šulák.

Branky: 14. a 90. Hovězák J.

H. LIDEČ – NEDAŠOV 2:0 (1:0)

Horní Lideč zabrala v pravý čas a doma přehrála nevýrazný Nedašov. „Soupeř neměl kromě jednoho břevna žádnou pořádnou šanci. Kluci bojovali a měli zápas pod kontrolou. Klidně jsme mohli soupeři dát i pět branek. Body jsou důležité a klidnou záchranu chceme potvrdit ve středeční dohrávce doma s Vidčí," řekl po zápase předseda domácího klubu Bronislav Gajdošík.

Branky: 21. Surovec, 59. Milan Petrušek.

P. LHOTA – ZUBŘÍ 2:3 na pen. (2:2)

Zubří se plně rehabilitovalo za předešlé nevýrazné výkony. „Sehráli jsme jasně nejlepší zápas venku. Brankář Jurka chytil v rozstřelu tři penalty, obranu skvěle dirigoval Petr Berka a motorem naší hry byla záloha Pavlíček, Drda, Jurajda a Jež. Jsme spokojeni i se dvěma body. Hráli jsme od první minuty kombinační fotbal a nechtěli jsme se přizpůsobit nakopávané domácích. Splnili jsme do puntíku taktické pokyny. Jen mne trochu mrzí, že jsme zápas nerozhodli ve druhém poločase za tři body, protože výborně hrající Pavlíček měl k tomu dvě velké možnosti," řekl po zápase trenér Zubří Martin Nerád.

Branky: 19. Elšík, 42. Nedavaška – 24. a 38. Jurajda.

D. BEČVA – V. KLOBOUKY 1:2 na pen. (1:1)

Valašské Klobouky přispěly výborným kombinačním fotbalem k slušné úrovni zápasu v Dolní Bečvě. „Byl to nejfotbalovější soupeř, co tu na jaře hrál. Vletěli na nás a do 20. minuty jsme byli všude druzí. Nebyl na nic čas, napadali nás a šli také zaslouženě do vedení. Pak jsme hru vyrovnali a také se nám podařilo dát branku, když Drabina využil zakrytého výhledu brankáře. Na konci prvního poločasu trefil Radek Růčka z úniku tyč. Druhý poločas byl bojem bez šancí, jen v 85. minutě mohli hosté rozhodnout, ale nastřelili břevno naší branky. V dlouhém penaltovém rozstřelu jsme měli dva mečboly, ale máme jen bod," dodal k zápasu vedoucí Dolní Bečvy Milan Matula.

Branky: 31. Drabina – 17. Dubčák.

VAL. MEZIŘÍČÍ B – BRUMOV B 3:2 (1:1)

Narazily na sebe celky, které oba chtějí hrát kombinační fotbal po zemi. „Brumov byl ještě více fotbalový než my. Opravdu chtěli hrát a na zápas se dalo dívat. Proč jsme nakonec vyhráli? Oba celky měly šance, ale my jsme byli efektivnější a v závěru duelu i šťastnější," přiznal po zápase trenér domácích Radim Baroš.

Branky: 11. a 83. T. Kundrát, 72. Macíček – 1. a 71. Macháč.

PODLESÍ – VAL. PŘÍKAZY 2:1 na pen. (0:1)

Hosté šli do vedení po standardní situaci Vaculky, kdy se trefil nehlídaný Ryza. Ve 40. minutě mohli krátce po sobě srovnat Pavel Blažek se Zetkem. Ve druhém poločase srovnal šťastnou tečí střely Pavla Blažka Holčák. „Měli jsme ve druhé půli mnoho přečíslení, které jsme ve druhou branku nepřetavili. I hosté mohli v 75. minutě rozhodnout, ale Juřica, který obešel i brankáře Skalíka, ztroskotal na obětavém zákroku našeho obránce Holčáka. Před koncem zápasu jsme Skalíka vystřídali úmyslně za specialistu na penalty Ostřanského, a to se nám vyplatilo," řekl sekretář Podlesí Tomáš Adámek.

Branky: 53. Holčák – 7. Ryza.

1. Kelč 24 13 5 2 4 42:28 51
2. Val. Klobouky 24 11 2 3 9 42:33 40
3. Zubří 24 9 5 3 7 44:45 40
4. Nedašov 24 10 2 5 7 44:41 39
5. Brumov B 24 10 3 2 9 55:48 38
6. Val. Meziříčí B 24 10 2 3 9 63:37 37
7. Podlesí 24 9 4 2 9 49:56 37
8. Val. Příkazy 24 11 0 2 11 43:35 35
9. Vlachovice 24 10 2 1 11 46:59 35
10. Hor. Lideč 23 8 3 4 8 37:34 34
11. Vidče 23 8 3 1 11 44:48 31
12. Juřinka 24 6 4 4 10 42:54 30
13. Pod. Lhota 24 8 1 2 13 43:58 28
14. Dol. Bečva 24 7 1 3 13 41:59 26

SKUPINA B

OSVĚTIMANY – ÚJEZDEC 3:1 (2:0)

Tentokrát na sebe narazili dva kvalitní soupeři. Fotbalovost čišela z každého hráče a diváci mohli být spokojeni s tím, co viděli. Osvětimanští chtěli navázat na dobrý výkon z Dolního Němčí a tak hned od začátku diktovali tempo hry. Dostali se i k příležitostem, ale nic z toho nebylo. Největší měl Marián Švrček, jenže místo střely z oblasti pokutového kopu volil přihrávku. Tlak domácích se stupňoval a v 18. minutě se dočkali prvního gólu po prudké hlavičce Petra Chaloupky. Po dvou minutách se situace opakovala, po rohovém kopu poslal do stejných míst svou hlavičku Marek Žandovský, a bylo to 2:0. Do konce poločasu si domácí vytvořili ještě několik příležitostí, naopak hosté se k větší šanci nedostali.

I ve druhé půli domácí diktovali tempo hry. Ve 48. minutě poslal na branku Újezdce pěknou střelu k tyči Petr Chaloupka, brankář Dušan Konečný ukázal své kvality a nebezpečnou střelu vyrazil. V 61. minutě se dostal k míči v šestnáctce hostů Ondra Zýbal, tentokrát nedal brankáři šanci a prudkou střelou zvýšil na 3:0 pro domácí. Byla to již 20. trefa Ondry v tomto ročníku. Poté zahrozili hosté, po rohu poslali míč těsně vedle branky. Újezdec přitvrdil hru, na domácí to však neplatilo. Chytrou hrou se posouvali k závěru zápasu. V 89. minutě se podařilo hostům dostat do brejku, Petr Těthal vstřelil jejich jediný gól a upravil na konečných 3:1 pro domácí.

Branky: 18. Chaloupka, 20. Žandovský, 61. Zýbal – 89. Těthal. Osvětimany: Zálešák – Chaloupka, Fišer, Křemeček, Švrček, Tychtl Matěj, Ondroušek (77. Brhel), Otáhal, Válek, Zýbal, Žandovský.

SKAŠTICE – DOL. NĚMČÍ 2:1 (2:0)

Hráči A týmu Skaštic nastoupili proti houževnatému mladému mužstvu z Dolního Němčí. Výkon domácích hráčů po celý zápas byl hodně za hranicí jejich standardních možností. Mladý tým hostí prezentující se rychlými přechody do útoku a včasným dostupováním našich hráčů sklízel úspěch v podobě herní převahy. Hned v úvodu utkání po chybě skaštické obrany měli hosté vyloženou šanci, ale Tinka promáchl prudkou přihrávku do odkryté brány. Ani další rychlé nebezpečné brejkové situace v první polovině prvního poločasu nedokázali hráči Dolního Němčí převtělit ve vedoucí gól. Zajímavých situací bylo k vidění ale dost na obou stranách. První velkou šanci domácích měl stoper Vymětal, ale jeho hlavičkový pokus po rohovém kopu zlikvidoval brankář Bobčík. Ve 35. minutě se již skóre měnilo, a to k radosti ve skaštickém táboře, když Konečníkův centr ze strany obrana odvrátila pouze k Sovovi a ten z těžké pozice trefil míč přesně k tyči. Po vstřelení úvodní branky domácí ožili a vytvořili si ještě dvě tutové šance, ale Sovu i Konečníka vychytal skvělými zákroky Bobčík. Poločas končil, oba týmy se již viděly v kabinách, ale ke slovu se ještě přihlásil domácí kanonýr Konečník. Rozehrávku z dobrých 30 metrů zvolil jako přímou střelu na bránu a za pomocí mírné teče jednoho z bránících hráčů skončil jeho projektil až za zády brankáře Dolního Němčí. Poločas tak vyhrály Skaštice v poměru 2:0.

Do druhé půle nastupovali domácí především s úkolem neinkasovat a nedovolit hráčům z Dolního Němčí zdramatizovat utkání. To se jim však nepovedlo a hned ve 49. minutě byl stav utkání na rozdíl jedné branky. Skaštický brankář Stýblo si vybral slabší chvilku, podcenil rozehrání přímého kopu hráče Ježka a daroval tak soupeři laciný gól. Domácí ale nechtěli dopustit ztrátu dalších bodů a celý druhý poločas tomu také přizpůsobili. Brankové příležitosti se i nadále střídaly na obou stranách. Skaštický Stýblo v průběhu druhé půle ještě dvěma výbornými zákroky podržel svůj tým, a když v závěru utkání neproměnil svůj samostatný únik ani Lukáš Bubla, skončilo utkání po utrápeném výkonu ve prospěch Skaštic 2:1.

Branky: 35. Sova, 46. Konečník – 49. Ježek. Rozhodčí: Michalec – Kotačka, Zapletal, 100 diváků. Skaštice: Stýblo – Dunda, Vymětal, Motal, Menšík – Soukup, Sova, Frýdl R., Bubla L. (87. Uličný) – Ančinec (66. Petrúsek.), Konečník. Trenér: Roman Kolenič. Dolní Němčí: Bobčík – Šmehlík, Kadlček (K), Tinka P., Ježek – Hlaváček (46. Mikulec), Tinka T., Stojaspal, Krchňáček M. – Krchňáček P., Světinský (88. Krchňáček R.) Trenér: Jurásek David.

HLUK – MLADCOVÁ 2:1 (1:1)

Hluk se utkal s mužstvem Mladcové, které je už asi smířené se sestupem do I.B třídy. Hosté se však představili jako velmi dobré mužstvo, které chce hrát fotbal. Když domácí brankář Fojtík vyrazil tvrdou střelu, nejblíže byl hráč Mladcové Brhel, který dorazil do sítě a otevřel skóre zápasu. Domácím, technickým hráčům nevyhovoval terén, protože před zápasem se strhla bouře, která řádně promočila trávník hluckého hřiště. Přesto si vytvořili příležitosti ke skórování, ale nevyužili je. Jen Šipka měl dvě tutovky, ale ani hosté nebyli pasivní a jejich protiútoky byly velmi nebezpečné. Nakonec hlucký Kukla přihrál ideálně Šipkovi, který mazácky překonal brankáře Mladcové a vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas kopíroval ten první. Útoky se střídaly na obou stranách, i když domácí měli šance tutovější. V jeden moment byl stoper hostů tak dezorientovaný, že jeho hlavička z půlky trefila tyč jeho vlastní branky. V 76. minutě přišel na hřiště Radek Bihári, hráč, který velmi chyběl mužstvu Hluku celé jaro. Nebyl na hřišti ani minutu, když dostal pěkný pas po levé straně, a po úniku a po pěkné kličce přihrál ideálně Kuklovi, který zvýšil na 2:1 pro domácí. Hosté se snažili vyrovnat a bojovali. Potom se ještě jednou předvedl Radek Bihári, který v náporu Mladcové dostal balon před půlicí čarou a pelášil sám na brankáře. Jeho technická střela však skončila na tyči. Branky: 30. Šipka, 76. Kukla – 13. Brhel. Hluk: Fojtík – Horák, Zlínský, Zalubil, Machala J., Kukla, Galuška, Bihári, Botek, Martiš, Šipka (Bihári).

BOJKOVICE – KVASICE 2:1 (1:0)

Mužstvo Slovácké Viktorky potvrdilo dobrou formu z posledních zápasů a počtvrté v řadě vyhrálo, čímž si definitivně zajistilo setrvání v I.A třídě i do další sezony! V 1. půli byli domácí hráči lepší a po zásluze odcházeli do kabin s jednogólovým vedením, když Vaculův přímý kop ve 34. minutě proměnil krásnou hlavičkou ve vedoucí branku Kříž.

Nástup do druhé půle vyšel lépe hostům, kteří Brázdilem v 52. minutě zblízka vyrovnali na 1:1. Na mokrém trávníku byl k vidění velmi dobrý a bojovný fotbal, obě mužstva útočila a snažila se strhnout vedení na svoji stranu. Rozhodující branky docílil v 79. min. domácí Dolina, který obešel i gólmana Černockého a prázdnou branku nemohl minout. Gólovou situaci „neustál" hráč hostí Brázdil, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

V samotném závěru mohly Bojkovice z přesilových situací několikrát skórovat, ale chyběl jim klid v koncovce, což se nakonec málem i vymstilo. V 93. minutě totiž pálil ve vyložené šanci kvasický útočník, bravurní zákrok gólmana Urbánka však zajistil setrvání všech 3 bodů na domácím kontě.

Branky: 34. Kříž, 79. Dolina – 52. Brázdil. Bojkovice: Urbánek – Spáčil, Křižka, Hanke, Kříž, Jančařík, Krahula, Kašša, Dolina, Vacula, Slavíček. Kvasice: Černocký – Zapletal, Večerka, Stojaník, Musil, Janoštík, Lepša, Foltýn, Zapletalík (46. Mrkvica), Mrhálek, Brázdil.

NEDACHLEBICE – BŘEZOLUPY 6:1 (4:1)

Zápas musel kvůli průtrži mračen začít o 15 minut později. Terén byl těžký, na mnoha místech hřiště stálo začátkem utkání hodně vody. I přesto domácí v 7. a následně v 11. minutě uklidnili góly do sítě Březolup ochozy a pak už se jen dohrávalo. Ve druhé půli oba trenéři vystřídali vše, co měli na lavičkách, a zápas v poklidu skončil.

Branky: 7. Sedlář, 11. Faldyna, 42. Kaňovský (pen.), 45. Soviš, 55. Haša, 87. Řešetka – 23. Hubáček. Rozhodčí: Stodůlka – Žniva, Dlouhý. Nedachlebice: Hájek – Pisklák, Kafka, Soviš (K), Bartoš (79. Řešetka), Sedlář, Haša, Faldyna (60. Novák), Kaňovský, Hána, Ryška (72. Hladiš). Březolupy: Boček – Burša, Jevický (66. Mikel), Skovajsík, Hubáček, Stašek (66. Hrabec), Zelík, Kundrt, Johaník, Soška, Pavlík (63. Hoferek).

STRÁNÍ – ŽALKOVICE 5:2 (4:1)

Suverén ze Strání nezaváhal. Už v první půli domácí vstřelili čtyři góly. Přitom už ve 3. minutě otevřel skóre hostující Zavadil, ale v 8. minutě vyrovnal kanonýr Frühauf. Ve 27. minutě pak otočil výsledek Křižák a tentýž hráč s Frühaufem přidali další dva góly. A Stráňák v 64. minutě přidal pátý gól Straňák. Žalkovice v 75. minutě jen korigoval Horák.

Branky: 8., 42. Frühauf, 27., 44. Križák, 64. Straňák – 3. Zavadil, 75. Horák.

Vlčnov – Jaroslavice nehráno.

1. Strání 24 18 0 1 5 76:32 55
2. Nedachlebice 25 13 3 2 7 53:35 47
3. Skaštice 24 11 4 2 7 50:34 43
4. Hluk 24 12 2 3 7 46:33 43
5. Újezdec 24 13 1 2 8 40:31 43
6. Kvasice 24 13 2 0 9 42:40 43
7. Vlčnov 24 12 1 3 8 39:36 40
8. Osvětimany 24 10 2 2 10 48:46 36
9. Žalkovice 24 9 3 0 12 41:38 33
10. Dol. Němčí 25 9 5 11 41:49 32
11. Bojkovice 24 9 2 0 13 39:47 31
12. Jaroslavice 24 5 4 3 12 36:45 27
13. Mladcová 24 4 2 3 15 29:52 19
14. Březolupy 24 3 2 1 18 26:88 14

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU