SKUPINA A

MYSLOČOVICE – LOUKY 3:2 (3:0)

Do utkání vstoupily Mysločovice s jasným cílem odčinit minulou domácí porážku se Spytihněví. Již ve 3. minutě po krásné uličce se ocitl sám před gólmanem Louk Toman a otevřel skóre. Ve 26. minutě po dalším pasu a zaváhání brankáře hostí zvýšil Klabačka na 2:0. A když ve 45. minutě přidal další gól Petlach na 3:0, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto, zvláště když soupeř působil naprosto odevzdaným dojmem. Na začátku druhé půle ale vyrobila domácí obrana společně s gólmanem trestuhodnou chybu a hosté snížili na 2:1. Branku dal Kadlík. Mysločovičtí znervózněli, a když v 65. minutě dostali po chybě brankáře další gól, vypadalo to, že se bude opakovat průběh z minulého kola. Naštěstí se náporu Louk ubránili a uhájili 3 body.

Branky: Toman, Klabačka, Petlach – Kadlík, Podaný. Rozhodčí: Frajt. Mysločovice: Jukin – Bielik O., Bielik J., Pavlačík, Dřímal M., Dřímal J., Toman, Skopalík, Zábojník, Klabačka, Petlach. Střídali: Vyňuchal, Hořčica, Pálka, Juráň V.. Louky: Hodulík – Kadlík R., Malota, Mikač, Pisklák – Laciga, Bača, Burša, Sadil – Podaný, Kadlík J.. Připraveni: Valerián, Welyt, Koudela, Janča.

VŠEMINA – FRYŠTÁK B 1:2 na pen. (0:0)

O všeminském pouťovém víkendu se jako každoročně hrálo již v sobotu a kvůli semifinále mistrovství světa v hokeji už těsně po poledni. Poobědovému času odpovídalo i tempo hry v prvním poločase. Rezerva Fryštáku přijela pouze s jedenácti hráči, ale domácí v téměř kompletní sestavě nedokázali vytvořit tlak na polovině hostů, a tak největším vzruchem úvodní půle byla nastřelená tyč Michalem Buršou. Skóre otevřel Fryšták v 50. minutě, kdy se z trestného kopu trefil Gajdůšek. Poté konečně zatlačili na pilu i domácí, ale stav se mohl měnit na druhé straně, průnik do odkryté obrany však skončil jen na tyči. Úsilí Všeminy vrcholilo v 78. minutě, kdy se po rohu dostal míč k Tomáši Rat᠆húskému a jeho tečovaná střela zapadla do sítě. Obrat mohl dokonat střídající Mikšík a dvakrát Holík, ale nemířili přesně, a tak o vítězi rozhodly až pokutové kopy. V nich byli stoprocentní hosté, a zaznamenali tak druhý prémiový bod.

Branky: Rathúský – Gajdůšek. Všemina: Gajdošík – Ježík, Rathúský, Karlík ml., Železník – Kordula (Mikšík), Karlík st., Bednařík D., Holík – Burša, Bednařík M. (Kvasnica).

HVOZDNÁ – ŠTÍPA 2:3 na pen. (1:1)

První velkou šanci Štípy, která nastoupila v kombinované sestavě s veterány i dorostenci, měl Julina, ale své sólo neproměnil. Do vedení tak šel mladý tým domácích z penalty, ovšem do přestávky stihl vyrovnat krásnou střelou z dálky Nuhlíček. Po obrátce domácí zpřesnili hru a byli nebezpečnější. I proto se po rychlém kontru a střele Bořuty dostali do vedení, které mohli ještě navýšit, ale několik šancí zahodili. Trest v podobě vyrovnání přišel deset minut před koncem, kdy Štípa po faulu na Holíka z pokutového kopu vyrovnala. O vítězi tak musely rozhodnout až penalty, přesněji šestá série.

Branky: Juřík P., Bořuta – Nuhlíček 2. Rozhodčí: Dvořák, 60 diváků. Štípa: Navrátil T. – Malík, Navrátil L., Gažda, Suchý, Šarman, Holík J., Julina, Nuhlíček, Holík R. Suchomel. Střídal: Štefan.

HALENKOVICE – TEČOVICE B 3:1 (3:0)

Úvodní dvacetiminutovka byla velmi vyrovnaná, oba týmy velmi pozorně bránily. Poté hráči Halenkovic přidali na důrazu v osobních soubojích, zpřesnili kombinaci a začali se dostávat do šancí. První branku vsítil ve 25. minutě Jaroslav Kašpar po přesné střele k tyči do protipohybu brankáře Tečovic. Ve 30. minutě neudržel gólman hostí další prudkou střelu a při následné dorážce fauloval domácího střelce Jiřího Sudolského, který nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil. Fotbalisté Halenkovic do přestávky skórovali ještě jednou, v 38. minutě krásnou dalekonosnou střelou zvýšil Radek Vlachynský na 3:0. Ve druhé půli domácí lehce polevili a spíše udržovali vypracovaný náskok. To se nevyplatilo v 65. minutě, po špatně zahrané malé domů dokázaly Tečovice snížit na 3:1. V následujících minutách si hosté vypracovali ještě jednu velkou šanci ke skórování, tuto však nevyužili a Halenkovičtí tak dovedli zápas do vítězného konce.

Branky: Kašpar J., Sudolský, Vlachynský – Řiháček T. Rozhodčí: Valenta, 100 diváků. Halenkovice: Vykoukal – Kníchal Martin, Vlachynský, Marholt P., Kašpar, Drábek, Fojtík, Režný, Kadlčák, Sudolský, Stuchlík (Marholt D.), Gabrhelík R., Gabrhelík O., Janík, Karbowiak.

ŽLUTAVA – BŘEZOVÁ 3:2 (2:2)

Domácí se do důležitého utkání pustili s odhodláním a v 9. minutě se po centru Mišurce hlavou trefil Přikryl. O pět minut později uvolnil opět Mišurec krásnou uličkou Husára, který nedal brankáři šanci – 2:0. Výborný nástup ale Žlutavu ukolébal a po několika šancích se soupeř prosadil ve 32. minutě střelou pod břevno. Domácím varování nestačilo a nechali na hranici ofsajdu osamoceného útočníka hostí, který lehce srovnal. Začátek druhé části nabídl šance Březové, ale udeřilo na druhé straně, když v 52. minutě se po centru Lapčíka krásně z voleje trefil Kneisl – 3:2. Nadále se urputně bojovalo, dokonce po hlavičkovém souboji musel být s krvavou ránou na hlavě ošetřen hráč Březové. I přes závěrečný nápor hostů Žlutava tři body uhájila.

Branky: Přikryl, Husár, Kneisl – Nášel V., Zedníček. Rozhodčí: Pospíšil, 100 diváků. Žlutava: Stratil – Tauš (30.Mišurec M), Novák, Tyl, Lapčík – Polák (46.Kneisl), Mišurec Z. (80.Houser), Antoš, Husár – Přikryl (70. Žitný), Stoklásek.

POHOŘELICE – KOSTELEC 1:2 na pen. (1:0)

Přestože v první půli byli běhavější a fotbalovější hosté, kteří si také vytvořili více šancí, do vedení šli Pohořeličtí. Chvíli před přestávkou totiž udeřil Pelánek. Stejný obraz hry přinesla druhá půle, kdy se Kostelec dočkal vyrovnání po hodině hry. Přestože hosté měli další možnosti strhnout vítězství na svou stranu, nejblíže druhé brance byli domácí, když čtvrt hodiny před koncem nastřelili tyč. Penaltovou ruletu rozhodl hned úvod, kdy Pohořeličtí střelci zahodili úvodní dva pokusy.

Branky: Pelánek – Novotný. Rozhodčí: Valenta, 50 diváků.

DALŠÍ VÝSLEDEK: Spytihněv – Kašava 0:2 Zbranek Petr, Kocourek.

1. Mysločovice 22 16 1 1 5 62:31 50
2. Kostelec 22 14 2 3 5 55:29 47
3. Pohořelice 22 13 1 3 6 53:33 43
4. Fryšták B 22 12 2 2 8 58:36 40
5. Halenkovice 22 12 2 2 8 56:48 39
6. Spytihněv 22 12 0 2 8 62:39 38
7. Louky 22 10 3 5 7 53:36 38
8. Kašava 22 10 0 2 10 54:49 32
9. Tečovice B 22 9 1 3 10 33:38 31
10. Štípa 22 8 2 4 10 44:62 30
11. Žlutava 22 7 3 4 11 33:43 28
12. Všemina 22 6 2 4 12 31:60 24
13. Březová 22 4 2 3 15 31:50 17
14. Hvozdná 22 1 0 2 19 24:95 5

SKUPINA B

RUDIMOV – BŘEZŮVKY 3:1 (2:1)

Domácí měli po většinu času více ze hry a svou převahu zúročili již do přestávky. Po změně stran Březůvky otevřely svou hru, ale místo vyrovnání stvrdil vítězství rudimovských barev Maňák.

Branky: Saňák, Frolo, Maňák – Váňa. Rozhodčí: Matucha, 100 diváků. Rudimov: Ocelík – Ruman, Bartoš, Čech, Valčík – Skočovský, Maňák, Frolo – Saňák, Sokolovič, Majc (Kovařík).

ROKYTNICE – JESTŘABÍ 6:3 (3:1)

V sousedském derby se Rokytnice ujala vedení již v 5. minutě, kdy Antonín Goňa proměnil sólo z poloviny hřiště. Jestřabí však záhy Josefem Markem vyrovnalo. Domácím vrátil vedení znovu Antonín Goňa a do poločasu zvýšil na 3:1 Jiří Ščuglík. Ve druhém poločase zápas zdramatizoval hráč hostí Mudrák na 3:2. Potom zaúřadoval rokytnický Martin Eliáš. Po jeho dvou brankách to bylo již 5:2. Jestřabí se ale nevzdávalo, Králíkem korigovalo na 5:3. Poslední slovo měl ovšem opět Antonín Goňa a svým třetím gólem uzavřel skóre. Přestřelka v Rokytnici tak skončila hokejovým výsledkem 6:3, což ocenili hlavně diváci.

Branky: Goňa A. 3, Eliáš M. 2, Ščuglík – Marek, Mudrák, Králík. Rozhodčí: Lebloch. Rokytnice: Malaník – Both, Pešek, Orgoník, Suchý, Vaněk, Eliáš J., Goldbach, Eliáš M., Ščuglík, Goňa A.. Střídali: Šuráň, Hamalčík. Jestřabí: Hořák – Gabriš, Kolínek, Machů, Kříž, Marek J., Marek L., Mudrák, Králík, Vaněk, Lysáček. Střídali: Spáčil, Vápeník.

TRNAVA – ŠANOV 5:1 (2:0)

Domácí vstoupili do utkání aktivně, vytvářeli si rychlými kombinacemi šance a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí i střelecky. Hosté působili nevýrazným dojmem a ojediněle hrozili z brejků. Obrana Trnavy včetně brankáře Malaníka však pracovala spolehlivě. V 17. minutě otevřel skóre utkání domácí Soukup, když zužitkoval ideální přihrávku do běhu od spoluhráče Malčíka a svou přesnou střelou z hranice pokutového území nedal brankáři sebemenší šanci. Šanovští přidali a více se tlačili před branku, ale v 38. minutě opět inkasovali, když po kombinaci s Kučerou Hradilík zvýšil na 2:0. Tato branka do kabin hosty velmi srazila, neboť s domácími začali vyrovnávat krok. Po přestávce Trnava přitlačila a během 25 minut vstřelila soupeři 3 branky a tím rozhodla o výsledku utkání. Prosadili se Soukup, Hradilík a Malčík. V 79. minutě ze standardní situace korigoval výsledek na 5:1 šanovský Peléšek.

Branky: Soukup 2, Hradilík 2, Malčík – Peléšek. Rozhodčí: Ruman, 50 diváků. Trnava: Malaník – Katrňák, Čala S., Slováček, Kučera -Štěpánek, Chytil, Čala M., Soukup, Hradilík – Malčík. Trenér: Chytil.

PŘÍLUKY B – LUHAČOVICE B 0:4 (0:1)

V první půli domácí drželi s favoritem krok. První branka padla po několikátém průniku Zámorského, který našel přihrávkou pod sebe Bartoše – 0:1. Ve druhé půli se Příluky snažily dostat do hry, ale bezvýsledně. Naopak z útoku Příluk se stal po výkopu Coufalíka brejk, Šerý výborně udržel míč a naservíroval jej před prázdnou bránu Bartošovi – 0:2. Luhačovice se uklidnily, dařilo se jim držet míč na kopačkách a vytvářet si další šance. Mnoho centrů proletělo pokutovým územím Příluk a po jednom se míč vrátil do skrumáže před Daniela Slezáka, který byl nadvakrát úspěšný. V poslední minutě ještě stihl završit hattrick Bartoš, když si naběhl na centr Knota.

Branky: Bartoš 3, Slezák. Rozhodčí: Bršlica, 50 diváků. Luhačovice B: Coufalík – Svoboda, Rejda, Kuchař, Knot – Zámorský, Červenka Z., Bartoš, Slezák, Ďurďa – Smištík. Střídali: Suchý P., Šerý.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Poteč – Sehradice B 2:4 Valčík F., vlastní – Mikel, Plášek, Řehák, Zmeškal, Pozlovice – Vlachovice B 8:0 Galuška 4, Čech 2, Divila, Bača, SK Vizovice B – Štítná n. Vl. B 9:1 Jurygáček 3, Světlík T. 2, Pšenčík, Krajča, Fuksa, Kovář – Baran.

1. Luhačovice B 22 15 0 2 5 71:21 47
2. Rokytnice 22 13 2 3 6 53:33 44
3. Sehradice B 22 11 4 5 6 46:34 42
4. Trnava 22 12 0 2 8 54:37 38
5. Březůvky 22 11 1 3 8 50:38 37
6. SK Vizovice B 21 9 3 4 8 52:44 34
7. Poteč 21 9 2 4 8 49:39 33
8. Pozlovice 22 10 0 3 9 50:43 33
9. Rudimov 22 8 3 5 9 41:55 32
10. Štítná n. Vl. B 22 7 1 5 10 43:62 27
11. Vlachovice B 22 7 1 3 12 49:54 25
12. Příluky B 22 8 0 1 13 34:54 25
13. Šanov 22 5 4 4 13 32:67 23
14. Jestřabí 22 5 1 2 15 38:81 19

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU