„V takový výsledek jsme jen tajně doufali, na druhou stranu současný kádr měl za cíl hrát na špici soutěže," potvrdil předseda fotbalového klubu Mysločovic Rostislav Skopalík, který tehdy ještě sám hrával v Mysločovicích okresní přebor.

„Vyzkoušel jsem si snad všechny soutěže, co se zde hrály," směje se 46letý funkcionář, jehož nedávné oslavy nepřekvapily. „Nebylo to nic výjimečného, normální. Což znamená, že moc lidí poté v pondělí do práce nešlo."

Do nové sezony chtějí v Mysločovicích kádr posílit minimálně na třech postech.

„Bez toho bychom asi měli problémy," přiznává předseda Mysločovic, které v době největší slávy hrály divizní soutěž a dokonce v rámci poháru vyzvaly pražskou Spartu.

„Tak vysoké ambice nemáme. V příští sezoně bychom nechtěli mít problémy se záchranou a hrát nejlépe klidný střed," dodal Skopalík.

Po dramatickém průběhu do posledního kola oslavy propukly i v Rokytnici.

„Slavili jsme už v Přílukách nehledě na výsledek Luhačovic. Cesta domů byla bouřlivá, ale další den se naštěstí nevstávalo. Mladí pařili dlouho, my starší do půlnoci," usmál se Goňa.

Postup do vyšší soutěže však v Rokytnici stejně jako v mnoha jiných klubech zvažovali.

„Nechali jsme si čas na rozmyšlenou a rozhodli jsme se postoupit. Vůči hráčům by to bylo blbé, když si to vykopali. Ale pokud neseženeme dva až tři hráče, budeme mít problémy," tuší jednatel klubu a starosta obce v jedné osobě Antonín Goňa.

„Náš kádr se rozutekl do světa a v jedenácti lidech se nedá hrát. Potřebujeme i náhradního gólmana. S jedním to nepůjde. Potřebujeme také někoho do zálohy a útočníka," vypočítal Goňa, kde tým nejvíc tlačí bota.

„Každopádně se chceme udržet. Uvidíme, jací nás čekají soupeři. Známe jen ty, co postupovali vloni a kluby z okolí. Ale budeme jezdit i ke Zlínu a prodraží se nám cestování. Finance nás však na rozdíl od kádru netrápí," svěřil se Goňa.