Fotbalisté Zlína i díky výkonu pětatřicetiletého univerzála a srdcaře získali v prestižní soutěži druhý bod, když s Kodaní remizovali 1:1.

Ševci v silné konkurenci Lokomotivu Moskva, Šeriffu Tiraspol a právě Kodaně ale dál zůstávají v tabulce skupiny F poslední.

„Evropskou ligu hrajeme úplně poprvé. Třeba jsme na tom mohli být lépe, ale jsme pokorní, a tak budeme přistupovat i k dalším zápasům. Věřím, že určitě další body přidáme,“ uvedl po čtvrteční bitvě Janíček.

Bývalý hráč Nitry a Mladé Boleslavi si jako památku na poslední duel odnesl zranění na bradě, ke kterému přišel v husté mlze těsně před koncem utkání.

fotbal FC FASTAV Zlín - FC Kodaň
První gól, druhý bod. Ševci v mlze remizovali s Kodaní

„Dostal jsem kopačkou do obličeje, dva stehy to ale zpravily,“ usmíval se ryšavý válečník.

I když jste brzy vedli, nakonec máte bod. Dalo se ze zápasu vytěžit víc?
Pocity jsou takové smíšené. V zápase jsme věřili, že výsledek dokážeme přelomit na naši stranu. Nějaké brankové příležitosti jsme měli. Na druhé straně hráli jsme proti favoritovi skupiny, bod nakonec bereme, i když jsme samozřejmě chtěli vyhrát.

V úvodním domácím zápase s Tiraspolem jsme byli hodně bojácní, nyní jste působili hodně odvážně. Bylo vaším záměrem vstoupit do utkání aktivně a soupeře zaskočit?
V každém zápase se snažíme hrát aktivně. Proti Kodani se nám začátek povedl. Dali jsme brzy gól. Škoda, že z dalších slibných situací jsme nepřidali druhou branku. Naopak jsme poměrně rychle inkasovali. Za nerozhodného stavu bylo utkání vyrovnané. I když jsme brankových příležitostí měli víc než Kodaň.

fotbal FC FASTAV Zlín - FC Kodaň
První gól, druhý bod. Ševci v mlze remizovali s Kodaní



Jak moc utkání ovlivnila mlha a přerušení zápasu?
Hlavní rozhodčí říkal, že asistent nevidí na některé situace a domluvil se s námi, že počkáme deset až patnáct minut. S hostujícím kapitánem Kvistem jsme si řekli, že utkání chceme dohrát.

Asi nikdo nechtěl v Olomouci zůstat přes noc a zápas dohrávat až v pátek…
Určitě ne. Nebylo by to příjemné ani pro jedno mužstvo. Jsem rád, že se utkání dohrálo.

Bylo těžké se po dvaceti minutách vrátit na trávník a znovu rozběhat?
V kabině jsme se hýbali, takže velký problém to nebyl. I když zrovna v době, kdy se zápas přerušil, jsme začínali mít herně navrch a tlak. Možná nás přerušení trochu přibrzdilo. Bylo to ale pro obě mužstva stejné.

Fanoušci Kodaně na Andrově stadionu v Olomouci
VIDEO: Policisté rozháněli konflikt fanoušků v centru Olomouce

Sehrál v přerušení nějakou roli fakt, že utkání začalo až po jednadvacáté hodině?
Na takové pozdní začátky nejsme z ligy zvyklí, na druhé straně Evropská liga se hraje prostě večer. Mně osobně to třeba vyhovuje.

Vy jste nastoupil v Evropské lize poprvé od začátku. Navíc v pozici kapitána. Byl jste překvapený, že jste dostal šanci?
Překvapený jsem trochu byl. Navíc jsem nastoupil na poněkud nezvyklé pozici, kde jsem ale v minulosti občas naskakoval. Snažil jsem se odevzdat maximum pro mužstvo. Jsem rád, že jsme proti Kodani dokázali ze sebe vydat maximum. Utkání jsme odmakali, odjezdili. To jsou ale atributy, o kterých bychom se neměli ani bavit.

Měl jste od trenéra Páníka nějaký speciální úkol?
Jako defenzivní záložník jsem měl vyplňovat prostor před stopery. Věděli jsme, že Kodaň dobře kombinuje ve středu hřiště, měl jsem narušovat její rozehrávku a vyhrávat souboje.

Co vůbec říkáte na výkon dánského mistra?
Výkon soupeře se těžko hodnotí, ale Kodaň se rovná špičkovým českým týmům, jako jsou Sparta, Slavia nebo Plzeň. V minulosti právě Plzeň dokázala před Kodaň postoupit do Ligy mistrů.

Jak se vám líbila kulisa?
Atmosféra byla vynikající. V takovém prostředí se každému fotbalistovi hraje výborně. Musíme poděkovat našim i dánským fanouškům, že fandili.

Fotbal Evropská liga: FC FASTAV Zlín - FC Kodaň
Páník: Kluci si zaslouží pochvalu, ne poznámku! Kdo dvakrát vyhraje, postoupí