„Nevím, jestli jsem to mohl ustát,“ líčil Deníku 25letý Adam Jasenský, kapitán Viktorie Otrokovice a někdejší záložník Zlína, Luhačovic, Napajedel či Spytihněvi.

Jaká je vaše verze celé situace?

Sudí rozhodl správně. Bylo to jasné nesportovní chování. Do konce zbývaly asi tři minuty a chtěli jsme získat tři body. Chtěl jsem co nejrychleji vzít balon a rozehrát, abychom si vytvořili ještě nějakou šanci. Chtěl jsem vzít míč, který držel protihráč. Ten se po mně zničehonic ohnal. Postavil jsem se k němu, co si to dovoluje. Stáli jsme proti sobě a ťuknul mi čelem do hlavy. Jasná červená karta. Nic jiného sudí dělat nemohl.

Co jste pak říkal na následnou reakci hulínského Ondřejky, který slovně i fyzicky napadl i rozhodčí?

To už je na hráči, jak se zachová. Ale každý hráč by se měl zklidnit. Lidé přijdou na fotbal a ne aby poslouchali nadávky. Vždyť na zápasy chodí i rodiny s dětmi. Lidi nesoudím, ale zachoval se podle svého. Normální hráč by to přijal a odešel.

fotbal Viktoria Otrokovice - Spartak Hulín
Chránil sudího před spoluhráčem. Byly to obrovské emoce, řekl Šrom

Podle hulínského hráče Michala Šroma jste však situaci mohl ustát a neskácet se k zemi. Souhlasíte?

Vůbec jsem nepřemýšlel, primární reakce byla, že jsem spadl. Nevím, jestli jsem to mohl ustát. Byl to okamžik. Neříkám, že to byla obrovská rána. Zvedl jsem se a dál to neřešil. Vše se ale obešlo bez dalších zdravotních následků.

Kdy z vás vyprchaly emoce a naštvání?

Přemýšlíte nad tím celý den, promítáte si, co bylo špatně a co dobře. Nedá se nic dělat, musíme jít do dalšího zápasu zase s cílem vyhrát. Pro celý tým byla remíza ztráta. Chtěli jsme doma vyhrát. K záchraně body potřebujeme. Je těžké sbírat body jen za remízy. Nějaké šance jsme měli. Byl to vyrovnaný zápas. Nakonec zasloužená remíza pro oba týmy.

Měl jste jako kapitán k týmu proslov po zápase?

Konkrétně já ne. My si řekneme, co bylo dobře a co špatně. Je to za námi a tento týden se musíme soustředit na další utkání a získat tři body.

Derby s Hulínem je pro vás pikantní i proto, že proti sobě hraje spousta hráčů, kteří prošli prvoligovým Zlínem. I proto jsou vzájemné zápasy takhle vypjaté?

Známe se, většina prošla Zlínem nebo Slováckem. Nějaké klasické hecování a pošťuchování probíhá před zápasem. Je to vyhecované, ale neřekl bych, že tento zápas byl plný zákeřných faulů. Každý si utkání nějak užil.

Přitom rozhodčí rozdali dvanáct žlutých karet a jednu červenou. Čím si to vysvětlujete?

Nebyly tam zákeřnosti, ale karty byly rozdány za normální fauly. Řekněme třeba za šlapák nebo nějaký faul. Nebylo tam nic zákeřného kromě konce. To k fotbalu nepatří. Nemuselo to vůbec být.

Sudí podle vás zápas zvládl bez problémů, nebo máte výhrady?

Nejsem tady od toho, abych soudil rozhodčího. Neudělal velké chyby. Nevím, co víc k tomu říct…

Hulínský Michal Šrom přitom tvrdí, že podle něj měla být odpískána jasná penalta. Jak to vidíte vy?

Ze záznamu jsem se na ten zákrok nedíval. Ale byl tam souboj, soupeř si dal míč do pohybu a náš stoper mu stál v cestě a narazil do něj. Bylo to na posouzení rozhodčího, ale neřekl bych, že by to byla jasná penalta. Rozhodčí se rozhodl takhle, hrálo se dál. Nemyslím si, že to byl penaltový zákrok.

fotbal Viktoria Otrokovice - Spartak Hulín
V nervozním derby Otrokovic a Hulína padlo dvanáct žlutých