Nicméně strach v jejich táboře rovněž nevládne. „Nic se od nás nečeká, zvlášť když jsme na jaře neuhráli ještě ani bod. Takže se nemáme čeho bát a naopak jdeme zkusit překvapit. Věříme, že se nám to podaří," pronesl trenér Fastavu Bohumil Páník.

Ševci se budou snažit těžit také z toho, že sešívaný stroj se po mohutných zimních nákupech rozjíždí pozvolna. Sice ve čtyřech jarních kol získal sedm bodů za domácí výhry proti Brnu a Ostravě a venkovní remízu v Jihlavě, ale u konkurenční Mladé Boleslavi padl a především jeho herní projev hodně drhne. V tabulce klub s nejvyššími ambicemi figuruje se ziskem 33 bodů na pátém místě.

„Nikdo nevytvořil tým přes noc, buduje se určitý čas. My toho chceme využít, že Slavia ještě není stvořená, jak by měla být," potvrdil 59letý kouč.

Jeho koncentrace však nyní směřuje hlavně na vlastní mužstvo. Nováček soutěže na jaře stále čeká na první výhru či remízu a se strnulými 24 body se propadl z šesté na desátou pozici. Navíc se v Brně vykartovali oba střední záložníci – Tomáš Janíček bude chybět dva duely pro osm žlutých karet, Diego Živulič jeden za čtyři kartonky, které mají barvu denního slunce. S tím se dají očekávat změny i v herním stylu Zlína.

„Kádr máme široký na to, abychom si pomohli jinými hráči a změny můžou mužstvu i prospět. Věřím týmu, který se postaví Slavii, a způsobu hry, kterým se budeme prezentovat. Bude to jiný fotbal, když na dvou postech proběhne obměna," sdělil Páník, který se při přípravě na utkání i ve výsledkově neúspěšném období drží zaběhnutých metod.

„Musíme být nad věcí a pracovat pořád stejně. Možná nějaké detailíky přidáváme, možná je informací více, ale žádné překotné změny se nedají dělat. Pracujeme se stejnými lidmi a člověk musí být vždy člověkem, nemůže se měnit podle toho, jak mužstvo vyhrává nebo prohrává a chovat se jako čuně. V negativním prostředí se nedělá dobře," vysvětlil respektovaný trenér.

Výkop: pátek 11. března, 20:15 (ČT sport).

Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Peřina.

Ligová bilance: 21 18–2–1 46:9.

Poslední zápas: 2:0.

Zajímavosti

  • Zlín bodoval jen ve 3 z 21 vzájemných ligových zápasů a vyhrál jediný.
  • Slavia porazila Zlín v 7 duelech za sebou a v posledních 4 neinkasovala.
  • Slavia doma v 10 ligových zápasech se Zlínem neztratila ani bod.
  • Slavia doma 3× za sebou zvítězila a 4× za sebou vstřelila aspoň 2 góly.
  • Zlín na jaře jako jediný prohrál všechna 4 kola.
  • Zlín už 315 minut nedal gól, jedinou branku v jarní části dal obránce Hájek proti Spartě.
  • Lukáš Železník v zimě přestoupil do Slavie ze Zlína.
  • Zlínští hráči Hubáček, Koreš, V. Vukadinovič a Diop působili ve Slavii.
  • Může dojít na souboj bratrů Vukadinovičů mezi Miljanem a Vukadinem.