„Pro nás by to mohl být dobrý zápas k tomu, abychom se od něj odrazili a načali nějakou novou šňůru. První krok jsme udělali v poháru a teď je na čase, abychom to přenesli také do ligy. Nabrali jsme určitou ztrátu, kterou chceme začít stahovat. Povinnost nám tedy velí zvítězit," uvedl obránce ševců Michal Malý.

Na druhou stranu není radno žádného nováčka podcenit, o čemž se Zlínští přesvědčili v minulém kole, kdy na Letné uspěl Frýdek-Místek.

„Vltavín na tom sice není v tabulce tak jako Frýdek, ale může hrát pořád uvolněně, protože od něj nikdo nic nečeká. Nemají co ztratit, což je jejich výhoda. Ani bychom ale neměli být v žádné křeči," nabádá 26letý fotbalista.

Pokud by šla ševcům práce od ruky podobně jako v pohárovém střetnutí v Prostějově, jistě by se zlínský fanoušek nezlobil. Na druhou stranu Vltavín zdobí trochu jiné zbraně než exligové rutinéry, proti nimž hráli ševci v úterý.

„Možné to je, netuším. Zatím je to pro mě velká neznámá, proti tomuto mančaftu jsem ještě nikdy nehrál. Nedokážu proto ani odhadnout, s čím na nás vyrukují. Ale samozřejmě záleží i na nás a našem projevu a výkonu," pokračuje Malý.

Žádná poraženecká nálada po nevydařeném vstupu do sezony tedy v kabině ševců nepanuje. Spíš naopak.

„Nemyslím si, že by naše zápasy byly až tak špatné, pokaždé jsme ale ztroskotali v koncovce. To nám pochopitelně bralo body a v tabulce jsme tam, kde jsme," připomněl odchovanec otrokovické kopané postavení žlutomodrých na samotném chvostu.

Bylo by však chybou házet vše na útočníky. Své mouchy má i defenzivní činnost. Hlavně při venkovních výjezdech vyrobila hrubky, které soupeři trestali. Nad vším pak čněla nesmyslná penalta v Mostě v samotném úvodu střetnutí.

„Předcházela tomu naše hloupá žákovská chyba, to už bych raději ani nevzpomínal. Může se to stát maximálně jednou za sezonu, ale možná ani to ne. Vzadu musíme být důslednější," burcuje Malý.

A přestože to nikde nebylo prezentováno, také hráči tuší, že na Vltavíně se budou bít rovněž za realizační tým, který je loni v půlce podzimu vytáhl z podobného srabu, v jakém se nacházejí i teď.

„Určitě bychom to trenérům měli vrátit, v kabině už na toto téma něco proběhlo. Sice mi přijde podivné odvolávat trenéry, kteří měli ještě na jaře takové výsledky, ale nezbývá nic jiného, než je podpořit také na hřišti a nezklamat je," vyzývá zlínský obránce.