„Věřím, že až na Železníka kádr zůstane pohromadě," zmínil 58letý kouč pravděpodobný odchod zlínského kanonýra do Slavie Praha. Přečtěte si dále, jak hodnotil výkony jednotlivých řad, herní projev i přízeň fanoušků.

BRANKÁŘI

Naše dvojice Tomáš Holý, Standa Dostál je mladá, ale obrovsky perspektivní. Každý z nich má své výborné stránky a navzájem se obohacují a pomáhají si. Našli si k sobě cestu a snaží se pořád zlepšovat. V lize jsem se nebál nasadit ani jednoho gólmana. Více nastupoval Holý, který udělal i chyby, ale také pochytal velké množství šancí. Standa se dopustil minima omylů, rovněž nás ve vícero případech podržel. Oba jsou mladí a na chyby mají nárok. Kdyby jim bylo třicet, to bych se mohl zlobit.

OBRANA

Splnila, co jsem požadoval. Pravý bek Lukáš Pazdera potvrdil své zkušenosti i v první lize. Mladá stoperská dvojice Kuba Jugas a Tomáš Hájek se výborně doplňovala. Jejich hra je agresivní, někdy na hraně risku, ale to přesně vyžadujeme. Robo Matějov má nalevo nadstandardní ofenzivní fázi, ovšem na defenzivě s ním musím ještě zapracovat. Zaskočit v obraně byl kdykoliv schopný David Hubáček, který ukázal, že je vynikajícím hráčem a že se na něj můžeme spolehnout.

ZÁLOHA

Většina mužstev hraje na tři střední záložníky, s čímž jsme měli někdy trochu problémy. Ale Diego Živulič a Tomáš Janíček jsou silní, soubojoví hráči, kteří soupeře odběhávali. Prostor dostával i ofenzivně laděný Lukáš Holík, jenž má obrovskou perspektivu, jen se musí srovnat ještě v defenzivě. Kraje byly výborné. Výkony Štěpána Koreše měly vysoké parametry, potvrdil své tvůrčí schopnosti a fyzické předpoklady. Vukadin Vukadinovič po seznamovacích zápasech pochopil mužstvo na hřišti a opačně a jeho výkony šly nahoru. Rezervy jsou vždy, občas se hráči ze středové řady zatoulali do prostoru, kde neměli být, ale při komplexním hodnocení si záloha vedla velmi dobře.

ÚTOČNÍCI

Osm branek Lukáše Železníka, to je obrovské číslo. A Tomáš Poznar pěti góly jen podtrhl skvělou střeleckou bilanci našeho útoku. Vše bylo postavené na tom, že hráli celý rok spolu a chápali jeden druhého. Spolupracovali výborně nejen v útočné činnosti, ale i směrem do defenzivy. Bylo to super. Teď se nám to odchodem Železníka naruší, ale věřím tomu, že jsme schopní zakomponovat dalšího forvarda.

HERNÍ PROJEV

Od našeho stylu jsme neustoupili ani v první lize. Samozřejmě Sparta, Mladá Boleslav a Plzeň dokázaly potrestat otevřenou hru, ale neměli jsme se herně ani proti těmto TOP českým týmům za co stydět. Budeme chtít kráčet dál v našem projevu. Máme spoustu nedostatků v řešení přechodové fáze a v předfinální a finální fázi, avšak budoucnost máme. Jsme schopní se ještě výrazně zlepšit.

DIVÁCI

Bylo krásné, jak početné návštěvy na nás chodily. Je to paráda pracovat před zaplněným stadionem. Navíc máme velmi vyspělé fanoušky. Zlínský příznivec je inteligentní, rozumí fotbalu i hokeji. Dovedli nás odměnit potleskem vestoje, což nám dává velkou motivaci pro to, abychom dále potvrzovali dosavadní výkony. Je mezi námi a diváky vzájemná úcta. Ceníme si jejich podpory.