FC FASTAV ZLÍN B – SK HS KROMĚŘÍŽ 5:0 (2:0)

„Do začátku jsme vložili maximum, vysunuli jsme obranu až na soupeřovu půlku a za prvních osm minut jsme si vypracovali dvě tutovky. Proměnili jsme sice až tu třetí, ale zaslouženě jsme přidali druhý gól. Oba po důrazném presinku ve středu hřiště, takže naše aktivita slavila úspěch a byla základem pozdějšího úspěchu," mínil po utkání trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach.

A opravdu. První tutovky Holíka s Kurtinem ještě Mucha vyřešil, oba domácí ofenzivní hračičkou však neztratili chuť a po rychlých kontrech ještě do půlky poločasu dvakrát udeřili. Oba góly padly po Handlových ztrátách míče ve středu hřiště.

„Vstup do zápasu jsem v našem podání vůbec nepochopil. Vypadalo to, že se na hřišti vidíme vůbec poprvé. Stalo se nám to již podruhé. Zatímco minulý týden proti Hulínu jsme to ale ještě ustáli, tentokrát nás soupeř potrestal. Pak už se to těžko otáčelo," konstatoval kroměřížský kouč Jaroslav Baďura.

Přesto se Hanáci ve druhé půli ještě pokusili o zdramatizování zápasu, když zejména dvě Jančovy tutovky po snížení doslova volaly. Proti byl však domácí brankář Adamuška.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, půl hodiny jsme byli podle mého názoru i lepším mužstvem, bohužel jsme neproměnili gólové příležitosti a zpět do zápasu už jsme se nedostali. Naopak Zlín byl dnes vysoce efektivní," pokračoval Baďura.

„Soupeři jsme i vinou střídání a zdravotních problémů na chvíli přepustili taktovku. Hosté toho využili, riskovali, neměli co ztratit a na chvíli nás dostali pod tlak. Naštěstí jsme jejich šance přestáli, pak jsme se do toho znovu dostali a skóre jsme ještě navýšili," navázal zlínský kouč.

Mladé ševce definitivně uklidnil v 73. minutě Bartolomeu, jehož přímý kop skončil v šibenici. Kroměřížský Nevřala pak ještě zatřásl břevnem zlínské brány, nicméně góly padaly i nadále výhradně na druhé straně. Penaltu proměnil Železník a po centru ze strany dorazil míč popáté za nešťastného Muchu agilní Bartolomeu. Díky této výhře se žlutomodří v tabulce odlepili ze sestupových pozic.

„Vypracovali jsme si hodně šancí, dali jsme z nich pěkné góly a celkově musím kluky za kreativitu a řadu opravdu hezkých a povedených akcí pochválit. Věřím, že jim to zvedne sebevědomí, protože teď jedeme dvakrát ven a domácí body jsme po středeční ztrátě nutně potřebovali," zdůraznil Švach.

Branky: 73 a 84. Bartolomeu, 13. Holík, 23. Kurtin, 83. Železník z pen.

Rozhodčí: Sedláček – Antoníček, Klíma

ŽK: Salachna, Kurtin – Stojaník, Šilinger

Diváci: 140

FC Fastav Zlín B: Adamuška –Bartolomeu, Kostka, Linek, Jasenský (68. Jelínek) – Salachna, Holík (46. Kalus), Igwe – Železník, Červenka Š., Kurtin (78. Kopečný). Trenér: Jaroslav Švach.

Zábřeh: Mucha – Stojaník (81. Moravčík), Šilinger, Budín, Dupkala – Dobeš, Perůtka, Handl (77. Vojtášek), Nevřala (82. Ondřejka) – Janča, Šturma. Trenér: Jaroslav Baďura.