„Vzhledem k postavení v tabulce dostanou možná prostor mladí hráči. Chtěl bych, aby se kluci víc tlačili do ofenzivy. Aby byl fotbal ještě atraktivnější pro diváky," plánuje švagr kapitána zlínských hokejistů Petra Čajánka oživit defenzivní styl, se kterým měl úspěchy jeho předchůdce.

Někdejší kouč rezervy Zlína či divizního Slavičína tuší, co jej čeká. I proto, že v minulosti například Zábojníka, Kovaříka nebo Juráně trénoval. „Za rok a půl jsem je viděl asi v deseti zápasech. Vím, do čeho jdu. Sledoval jsem je, mužstvo znám. Snad mi kluci v začátcích pomohou," přeje si Káňa.

Podle něj není potřeba tým na sílu doplňovat. „Do přípravy ale vezmeme pár kluků i vzhledem ke konkurenci, aby příprava byla oživená. Ale věkově i kvalitou je mužstvo dobře poskládané a určitě se dá navázat. Pokud se stávající kádr udrží, nebude potřeba nikoho shánět. Při současném stavu nás nikde bota netlačí. Není potřeba do něj zasahovat a můžeme pokračovat v započaté práci," tvrdí Káňa, který trvale žije ve Zlíně a dojíždění do Slavičína prý pro něj bylo náročné.

„Tohle je pro mě nejschůdnější varianta. Nabídka mě překvapila, moc dlouho jsem se nerozhodoval. Spoustu lidí v klubu znám," přiznal Káňa. „Je to v těchto soutěžích už zkušený trenér, který zná hráče. Měli jsme víc možností, ale nakonec jsme se rozhodli pro Borise. Byli jsme s ním v kontaktu už v minulosti, ale dohodli jsme se až nyní," podotkl šéf Viktorie Jan Ševčík.

Káňa naposledy trénoval Fryšták v krajském přeboru, ale poslední angažmá neprobíhalo podle jeho představ. „To byl záskok, aby se soutěž zachránila. Na rovinu řeknu, že jsem tam nenašel naplnění. Je to na amatérské úrovni. Kluci měli pracovní povinnosti a tréninky trpěly. Ve chvíli, kdy zjistím, že kluci to mají víc pro zábavu, než aby se někam posunuli, tím ztratím iluzi a domluvili jsme se na ukončení. Sedm let jsem působil ve Zlíně. A když děláte v profi fotbalu, takhle skok vnímáte. Ve Slavičíně to ještě fungovalo, ale na této úrovni musí celkem logicky upřednostnit pracovní povinnosti," chápe Boris Káňa.