„Celoroční práci jsme hodili do koše. Riskujeme, všechno sázíme na jednu kartu, a kdo ví, jak to dopadne,“ uvedl. Na setkání s novináři bylo vidět, jak jej mizerné výsledky ubíjí. Vznikl rozhovor, který se hned tak nevidí. Upřímný a bez frází.

Ve vás to vřelo už v prvním poločase, že?
Jestli si někteří hráči myslí, že ve středu přijdou na pohár a vyhrajeme 3:0 s Opavou, která přejela čtyři ligové týmy, tak to ať si sednou na zadek. A uvědomí si, že takhle se hrát nebude.

Měl jste proslov i v kabině?
Já už na to nemám ani sílu, protože některé varujeme od zápasu na Slavii. Jak si vůbec můžou dovolit vypustit tady nějaký souboj? To je neskutečné. Hrajeme o body, o peníze, o svou čest a prohrajeme tři kola v řadě… A nato pojedeme na pohár, který vyhrajeme? To v žádném případě, takto určitě ne.

Fastav Zlín (ve žlutém). Ilustrační foto
Fotbalisté Zlína vyhořeli s Jihlavou

Bylo znát, že se tým soustředí na středu?
Proč by to tak mělo být lepší? Chtěli jsme vyhrát v Brně i teď doma, ale nepodařilo se nám nic. Hodili jsme celoroční práci do koše.

Před utkáním se mluvilo o tom, že Jihlava ve Zlíně vyhraje. Vnímal jste to?
Takové spekulace, to je mi jedno. Já hraju vždy naplno. Jestli někteří nechtějí dělat to samé, ať na hřiště nechodí. Půjdou tam dorostenci, kteří možná udělají nějaké chyby, ale zápas odmakají. Prostě jsme všechno vsadili na jednu kartu a to se teprve uvidí, jak se to vyplatí. (rozzlobeně)

Máte teď obavy z pohárového duelu?
Co vám mám k tomu říct… Je to finále, může se stát cokoliv. Každopádně jestli k zápasu přijedeme tak, jak jsme jezdili poslední tři týdny, tak to bude katastrofa. Budu se pak stydět celou fotbalovou kariéru, že jsme promarnili šanci, která se Zlínu naskýtá jednou za padesát let.

Triumf v poháru by přece jen znamenal veleúspěšnou sezonu?
Samozřejmě když vyhrajeme MOL Cup, splníme úkol. Ale musíme se podívat také na to, jak jsme na jaře hráli ligu. Z toho jsem zklamaný.

Petr Holík
Holík na horské dráze. Z Paříže odcestoval domů

Doma jste dovršili sérii bez vítězství…
To je naprostá katastrofa! Je to naše ostuda a můžeme jen děkovat lidem, že na zápas aspoň přišli. Vůbec se nedivím, že na nás pak pískali. Po právu, zasloužili jsme si to.

Hrál jste naposledy ve Zlíně před domácím publikem?
Je to dost možné. A loučil jsem se takovým tragickým výsledkem? To je ostuda. (zarmoucený)