Jsou pro vás starty v posledním měsíci impulzem?
Určitě. Člověk aspoň vidí, že jenom netrénuje, ale taky se dostane do zápasů. Je to odměna, myslím si, že i když jsem chodil hrát za béčko, tak jsem podával kvalitní výkony. Na druhou stranu tak to má být.

Cítíte, že se dokážete lépe vyrovnat s ligou než v minulé sezoně?
Některé věci jsem si v hlavě uvědomil. Člověk se pořád učí. Jsem o zkušenosti bohatší a myslím si, že i na hřišti to jde trochu poznat. Už nejsem tak splašený.

Začal jste pozitivně smýšlet?
Ano, celkově se teď snažím k životu přistupovat pozitivněji. Sem tam mě ještě postihne výkyv nálady, ale je to v mnohem menší míře než dřív. Díky tomu mám i větší chuť do práce. Je to základ věřit, že přijde něco lepšího.

Vnímáte své výkony jako kvalitnější?
Na Bohemce jsem konečně vstřelil ligový gól, což mě hodně namotivovalo a utvrdilo v tom, že bylo dobře, že jsem k tréninkům a zápasům za béčko přistupoval se vztyčenou hlavou. Teď se cítím jinak. Když jdu na hřiště, cítím, že týmu můžu pomoct. Dřív jsem na něj šel, že jsem šel. S pocitem, že spoluhráči ode mě velice nic neočekávají.

Přidáváte si i na tréninku, že?
Rád zůstávám déle, jsem na to zvyklý. Zahrajeme si s kluky buď hru na dva doteky, nebo s Robo Matejovem zkoušíme z voleje překopávat míč z jedné strany na druhou, aniž by spadl na zem. Je to skvělé, když se povedou třeba čtyři přihrávky, máme pak ddobrý pocit, že se zlepšujeme.

Nastoupíte v utkání s Jihlavou?
Uvidíme, jestli jsem trenéra přesvědčil, aby mi dal znovu důvěru. Je těžké udržet místo, když zápas prohrajete 0:2. V takovém případě většinou sestava nezůstává stejná. Každopádně chceme udělat vše pro to, abychom doma vyhráli. Utkání by nás mohlo nakopnout na středeční pohárové finále.

Myslíte na to, abyste si případně řekl o místo v duelu s Opavou?
Člověk nad tím musí takto přemýšlet. Pokud nastoupí, chce odvést co nejlepší výkon. Je to tak vždy. Věřím, že když vyhrajeme a herní projev bude slušný, může to vyjít. Byl bych moc rád, kdybych si finále zahrál.

Prozraďte ještě na závěr něco k netradičnímu účesu, je díky inspiraci?
Je po vzoru Odella Beckhama, který hraje americký fotbal. Líbilo se mi, jak má vlasy, tak jsem si řekl, že to taky zkusím. (úsměv) Na střih jsem si zvykl, i když mám někdy takové choutky, že bych se ostříhal. Sem tam se s tím nedá domluvit. Účesy vymýšlíme společně s přítelkyní, která pracuje jako kadeřnice. (úsměv)