Kromě již jistého vítěze Miroslava Jakeše je před ním s pouhým jednobodovým náskokem ještě Polák Mariusz Małyszczycki.

„Bylo by výborné, kdybychom jej ještě dokázali porazit v závěrečném sprintu ve Vsetíně a skončit druzí. Na nejvyšších příčkách by tak byli dva Valaši, s Mírou Jakešem jsme v podstatě sousedé," zasnil se Kořistka, jenž v Jeseníkách dojel hned pod stupni vítězů.

Lépe už v tomto ročníku pořídil jen při své premiéře na Rally Vrchovina, kde skončil třetí. „Tady ale všichni favorité soutěž dokončili, takže tento výsledek je o něco cennější," zdůraznil pilot z Velkých Karlovic, jenž se v celkovém hodnocení malého domácího mistrovství posunul již na šestou příčku.

V Jeseníkách předvedl vyrovnaný výkon a kromě menších problémů s tlumiči, které však technici v servisní zóně vyřešili, šlo vše jako na drátkách. „Žádný problém jsme neměli, splnili jsme vše do puntíku. V tomto ohledu pro nás byla velkým přínosem Barumka, na které jsme se toho hodně naučili," připomněl pilot vozu Mitsubishi Lancer Evo IX, že obstál i na nejprestižnější domácí soutěži, kde se nečekaně vměstnal mezi desítku nejlepší.

Teď už mu chybí pouze poslední krok k završení úspěšné sezony. Před závěrečným podnikem ve Vsetíně je tento skromný klučina optimisticky naladěn. „Loni jsme v tomto domácím podniku jistili titul ve dvojkolkách, letos bychom se rádi v produkčních vozech posunuli na druhé místo. Rozjeté to máme dobře," zopakoval Kořistka.

Už dnes se postaví na start 40. ročníku Chorvatské rallye.