BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – KATEŘINICE 2:1 (2:0)

Hanáci se od samého začátku chytli a už ve druhé minutě po centru Matějky otevřel skóre Zapletal. Ve 13. minutě bylo na straně domácích ještě veseleji. Kombinaci Matějky se Zapletalem zakončil Krajcar. Bystřičtí hráli velmi aktivně a ve vzduchu visel další gól, ale šance Třasoně a střela Krajcara brankou neskončily. Hosté zahrozili až ve 35. minutě Novosadem z trestného kopu. Po přestávce začaly Kateřinice aktivněji, hra se vyrovnala, jenže do šancí se hosté nedostali. Domácí byli nebezpečnější a šance k navýšení náskoku měl Matějka, jehož střelu vytáhl gólman na břevno, a dále Krajcar. Hosté zkorigovali stav až čtyři minuty před koncem, kdy z ojedinělé akce kopali roh. První střelu gólman Trochta vyrazil, druhou střelu poslali Kateřiničtí na břevno a až třetí rána Kotrly se ujala.

Branky: Zapletal, Krajcar – Kotrla. Rozhodčí: Valčík.

Bystřice p/H.: Trochta – Šenovský, Zezulka, Matějka, Tureček, Zapletal, Třasoň, Suchánek, Krajcar, Minář, Sadil. Střídali: Šindelek, Zámorský, Zvirinský.

Kateřinice: Ruman – Ondra, Olšák, Sacher, Novosad, Kuznik, Kamas, Peredarjuk, Kotrla, Kašpar, Cahlík. Střídali: Hořelka, Žamboch.

VELKÉ KARLOVICE – BORŠICE 2:4 (0:2)

Výsledek je pro domácí krutý, neboť v úvodu zápasu soupeře jasně přehráli. V páté minutě pálil těsně vedle Štuler, o deset minut později stejný hráč hlavičkoval také mimo. Ve 25. minutě měl první gól na kopačce Vrážel, ale míč mu utekl. Boršice poprvé zahrozily dělovkou Činčaly, Sváček míč vytáhl na roh. Po půlhodině se hosté poprvé prosadili. Po rohovém kopu mířil přesně Šustr – 0:1. Domácí byli v šoku. A i když dali gól, bylo to 0:2. Do vlastní branky mířil neomylně kapitán Mikula – 0:2. Druhý poločas byl pro diváky hodně atraktivní. Valaši chtěli vstřelit kontaktní branku, ale hosté byli nebezpečnější. Činčalova dělovka zatřásla břevnem. Po hodině hry překvapil domácího brankáře střelou téměř z poloviny hřiště Kopčil. Míč doplachtil do levé šibenice – 0:3. Karlovičané se dostali do hry o deset minut později. Štuler z trestného kopu dal naději – 1:3. Tlak Valachů gradoval. V 87. minutě Škrobák krásným volejem zajistil drama – 2:3. Jenže zkušení hosté jej odmítli. Mladý Zeť prohrál hlavičkový souboj a Konrád zkušeně zakončil – 2:4.

Branky: Štuler, Škrobák – Šustr, Kopčil, Konrád, vlastní. Rozhodčí: Veselský, 200 diváků.

Boršice: Blažek – Martinec, Zach, Mušálek – Mikulčík, Kopčil, Kuzma, M. Dufek, Šustr – Činčala, Konrád. Střídal: Vlček.

UH. BROD – VIGANTICE 6:1 (1:0)

Broďané nastupovali v roli favorita a úlohu potvrdili už v úvodní minutě. Odražený míč poslal R. David technickou střelou do vigantické svatyně. V dalším průběhu domácí kontrolovali hru, získali územní převahu, ale do vyložené šance se již nedostali. Brankáře Blablu ohrožovali jen střelami z uctivé vzdálenosti, které si cestu mezi tyče nenašly. Hosté se dostali k jedinému vážnému ohrožení branky domácích jen tři minuty před přestávkou, kdy z trestného kopu šel míč těsně vedle Ondrůškovy branky. Po přestávce si příznivci domácích po dlouhé době přišli na své. Uherskému Brodu se hra dařila a v úvodní desetiminutovce třikrát vyzrál na obranu hostí. Hned po změně stran se prosadil opět R. David, za šest minut Solařík a za další čtyři minuty Frühauf. Po hodině hry se hostující Štreit blýskl krásným volejem, ale to bylo ze strany hostí vše a Broďané ještě dvěma góly Vojtka uzavřeli konečné skóre.

Branky: R. David 2, Solařík, Frühauf, Vojtek 2 – Štreit. Rozhodčí: Štěpánek, 150 diváků.

Uh. Brod: Ondrůšek – Nevařil, David M., Solařík, Pochylý J., David R., Vojtek, Dvořák, Vacula, Kudela, Frühauf. Střídali: Plšek, Hruboš F., Chovanec.

Vigantice: Blabla – Mydlo, Vičan, Mičkal, Ondřej, Štreit, Kučera, Kožušník, Vokáč Z., Zetocha, Gálik. Střídal: Náměstek.

PROVODOV – VSETÍN 1:3 (0:2)

Domácí nastoupili v kombinované sestavě, trenérovi Rakovi citelně chyběl Josefík, po patnácti minutách musel odstoupit Slončík. Nic však z počátku nenasvědčovalo tomu, že by měli mít se ziskem bodů problém. Hosté, kteří v letošní sezoně ještě neskórovali, potrestali ve 20. minutě nedorozumění domácích zadáků a T. Němec otevřel skóre. Provodovské branka nalomila a ještě v téže minutě vyprodukovali druhou chybu a tentokrát se nemýlil Mucha – 0:2. Domácí se postupem času zvedli a zatlačili soupeře na jeho polovinu. Vsetín se do útočení už nehrnul. Po přestávce se hrálo jen před brankou Valachů a zdálo se, že domácí zopakují stíhací jízdu z Luhačovic, nicméně šance Hlavňovského, Hellebranda a Ulmana zůstaly nevyužity. Po hodině hry hosté v nouzi zahráli dlouhý míč na polovinu Provodova a T. Němec se trefil podruhé. Provodov se znovu vrhl do útoku a Ulman snížil na rozdíl dvou branek, další šance již bojovně hrající hosté zlikvidovali a náskok udrželi.

Branky: Ulman – Němec T. 2, Mucha. Rozhodčí: B. Konečný, 100 diváků.

Provodov : Máčala – Búžek, Hnilo, Hellebrand, Ulman, Slončík, Gargulák, Mlček, Chalupa, Burša, Beňo. Střídali: Hlavňovský, Kolařík.

Vsetín: Sedlák – Trlica, Jantoš, Neměc N., Němec T., Hurtoň, Orság J., Mucha, Luhový, Doležal, Zimek. Střídali: Pfeiler, Vráblík, Ryza.

VLACHOVICE – LUHAČOVICE 5:4 (4:1)

Hned v první minutě hostující Polách zaskočil domácí a otevřel skóre utkání. Ve 20. minutě ale Horáček přihrál D. Míčovi, který vyrovnal na 1:1. O čtyři minuty později si Plšek vyměnil míč s Vavrysem a poslal domácí do vedení. Ve 27. minutě Plšek centroval před branku, po nedorozumění hostů se k balonu dostal Míča a zvýšil na 3:1. Sedm minut před poločasem viděli diváci povedenou akci, kdy Hověžák J. přihrál Vavrysovi před branku a ten zvýšil na 4:1. I ve 2. poločase se hrál oboustranně pohledný fotbal. Hosté nerezignovali na průběh utkání a v 59. minutě snížili Červenkou O. na 2:4. O dvě minuty později domácí Horáček D. využil chyby hostujícího brankáře a zvýšil na 5:2. Přestřelka dále pokračovala, v 65. a 72. minutě snížil dvěma góly Bernátek na konečných 5:4 pro Vlachovice. V závěru si domácí vítězství pohlídali.

Branky: Miča 2, Vavrys, Plšek, Horáček D. – Bernátek 2, Červenka O., Polách. Rozhodčí: Mičkal, 200 diváků.

Vlachovice: Fojtík, Horáček J., Kolouch, Milch, Olejník, Míča, Vavrys, Faldík, Horáček D., Hověžák J., Plšek. Střídali: Hověžák D., Šimoník.

Luhačovice: Soukeník, Kavařík L., Červenka D., Červenka O., Bernátek, Pešek, Polách, Rejda, Haloda, Kovařík P., Ševčík.

HOLEŠOV – 1.VALAŠSKÝ FC 2:0 (0:0)

Vše podstatné v první půli se odehrálo do patnácté minuty. Dvakrát se ve výborné pozici objevil domácí Křenek a jednou Olša. Ani jednomu se však střelecky nevedlo a hostující brankář Majer udržel čisté konto. Hra se pak vyrovnala, ani jeden celek se do vážné šance nedostal, až v závěru půle nebezpečně střílel Křenek. Tentýž hráč se dostal hned v úvodu druhé půle do velké šance, jenže sám před gólmanem se neprosadil. Územní převaha Holešova byla korunována až v závěrečné dvacetiminutovce. V 71. minutě akci Roubalíka zakončil Marek a hned za dvě minuty se prosadil střelou z hranice šestnáctky Münster.

Branky: Marek, Münster, Rozhodčí: Schürmacher, 200 diváků.

Holešov: Krejčí – Bačík, Charuza, Roubalík, Sumec, Křenek, Marek, Sedlařík, Matulík, Olša, Münster. Střídali: Panák, Očadlík, Uruba.

1.Valašský FC: Majer – Žitník, Drda, Bortl, Drápala, Maléř J., Maléř M., Balejík, Šimek, Karban, Maléř P. Střídal: Talpa.

SLUŠOVICE – CHROPYNĚ 1:7 (0:4)

V sestavě domácích opět chyběl pro zranění gólman Jelínek, a tak musel mezi tyče hráč Vlachynský. Slušovičtí začali aktivně a v první desetiminutovce dvakrát nebezpečně střílel Jurčík. Pak už převzali otěže zápasu hosté a ve 13. minutě pohodlně doklepl míč do sítě Urubek – 0:1. Ve 21. minutě zužitkoval centrovaný míč od Štěpánka nabíhající Bernátek a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Slušovičtí pak měli vynikající možnost ke skórování, ale Vavruša sám před gólmanem ztroskotal. Po půlhodině hry trefil z trestného kopu Látal tyč, ale za pět minut už se hosté radovali z další branky; samostatnou akci úspěšně zakončil opět Bernátek. To nebylo ještě ze strany Chropyně vše. O dvě minuty později proměnil penaltu Látal. Ve 40. minutě se sám před gólmanem Večeřou objevil domácí Zbranek, ale ani tentokrát z toho branka nebyla. Na straně druhé trefil Navrátil z přímého kopu tyč. Do druhé půle vstoupili lépe hosté a Bernátek se ve 49. minutě sám před gólmanem nemýlil a zvýšil na průběžných 0:5 z pohledu Slušovic. V 63. minutě se prosadil Urubek a čtyři minuty nato uzavřel brankový účet ze strany Chropyně v pohodě hrající Bernátek. Domácí Zbranek v 79. minutě dal čestný úspěch z pokutového kopu.

Branky: Zbranek z penalty – Urubek 2, Bernátek 4, Látal z penalty. Rozhodčí: Zpěvák, 100 diváků.

Slušovice: Vlachynský – Vavruša, Černoch, Zbranek, Jaška, Lošťák, Gajdůšek D., Šimek, Štefka, Jurčík, Manďák. Střídali: Matůšů, Gajdůšek M., Budyač.

Chropyně: Večeřa – Látal, Grmela, Navrátil, Urubek, Vaňhara, Bernátek, Bartůšek, Štěpánek, Hrabal, Sanislo. Střídali: Panáček, Kolařík, Loučka.

1. Uh. Brod 5 5 0 0 14:3 15
2. Boršice 5 4 0 1 14:6 12
3. Vel. Karlovice 5 3 1 1 11:7 10
4. Provodov 5 3 1 1 15:12 10
5. Bystřice p. H. 5 3 1 1 7:4 10
6. Holešov 5 2 2 1 12:7 8
7. Vlachovice 5 2 1 2 12:13 7
8. Vigantice 5 2 1 2 8:12 7
9. Kateřinice 5 2 0 3 7:11 6
10. Chropyně 5 1 1 3 9:7 4
11. FC Vsetín 5 1 1 3 3:10 4
12. 1. Valašský FC 5 1 0 4 6:9 3
13. Slušovice 5 1 0 4 6:19 3
14. Luhačovice 5 0 1 4 11:15 1

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU