BYSTŘICE P/H. – KATEŘINICE 2:0 (2:0)

Domácí vyhráli i třetí domácí zápas jara a i tentokrát bez inkasované branky. Po úvodní oťukávací desetiminutovce se Bystřičtí začali tlačit před branku a jako první se k vážnějšímu ohrožení dostal Krajcar. Skóre otevřel po čtvrthodině hry Třasoň, který umístěnou střelou zakončil kombinační akci. Bystřičtí měli i další možnosti ke skórování, ale Šindelek, Matějka a ni Kotas se neprosadili. Až dvě minuty před přestávkou po akci Šindelka přidal druhý gól Krajcar. V nástupu do druhé půle si tato dvojice celou akci zopakovala, ale střela Krajcara tentokrát skončila na břevně. Domácí kontrolovali hru, a velké příležitosti měli Matějka a po něm Třasoň, ale branka už nepadla. Kateřiničtí se začali prosazovat až v poslední čtvrthodině, kdy musel předčasně pod sprchy domácí Tureček. Dvakrát zahrozil nebezpečnými střelami Cáhlík a v 84. minutě se vyznamenal gólman Trochta, který zlikvidoval jedinou vyloženou šanci Kateřinických.

Branky: 15. Třasoň, 43. Krajcar. Rozhodčí: Doležal, ČK: 75. Tureček (Bystřice), 130 diváků. Bystřice p. H.: Trochta – Zvirinský, Zezulka, Matějka, Tureček, Dostál, Šinedlek, Třasoň, Kušík, Kotas, Krajcar. Střídali: Zámorský, Sadil, Šenovský. Kateřinice: Zimek – Sacher, Novosad, Kuzník, Ondra, Konvičný, Peredarjuk, Žamboch, Olšák M., Drda, Cahlík. Střídali: Vítek, Olšák K.

SLUŠOVICE – FC VSETÍN 0:4 (0:2)

V bojovné a dramatickém utkání měli domácí více míč pod kontrolou, ale soupeř hrál pozorně a podnikal rychlé protiútoky, ze kterých dával pěkné branky. Už v 10. minutě mohli jít Vsetínští do vedení, ale rychlou akci Švacha nedokázal Orság zužitkovat. Na druhé straně se technikou akcí blýskl M. Foltýn, který obešel několik hráčů, ale k zakončení se nedostal. Ve 24. minutě se hosté poprvé radovali z gólu zásluhou N. Němce a dobrou desetiminutovku završil Čuma, který přeloboval gólmana Juříka. Obraz hry se nezněmil ani po přestávce. Slušovičtí se tlačili před vsetínskou branku, ale defenziva soupeře hrála s přehledem. Po hodině hry opět po rychlé akci přidal Orság třetí branku a zaslouženou výhru hostí korunoval v 74. minutě po samostatné akci T. Němec. Střídající Vlachynský mohl deset minut před koncem skórovat, ale vsetínský Sedlák čisté konto uhájil.

Branky: 24. N. Němec, 33. Čuna, 65. Orság, 73. T. Němec. Rozhodčí: Krajča, 50 diváků. Slušovice: Juřík – Polčák, Škrabana, Foltýn J., Zbranek, Čuřík, Gajdůšek M., Gajdůšek D., Šimek, Foltýn M., Manďák. Střídali: Vlachynský, Sedláček, Jaška. FC Vsetín: Sedlák – Němec T., Hurtoň, Orság, Němec T., Švach, Kašpar, Fojtík, Zimek, Čuma, Smýkal. Střídali: Rýza, Trlica, Pfajler.

HOLEŠOV – DOL. NĚMČÍ 2:0 (1:0)

Holešovští měli po celý čas mírnou převahu a jejich akce znamenaly pro brankáře Hájka stálé nebezpečí. Hosté se za celé utkání k vážnější akci nepropracovali. Domácí šli do vedení v 15. minutě Sumcem a do přestávky měli ještě další příležitosti k navýšení náskoku, ale Křenek své šance zahodil. Chuť si spravil těsně po změně stran, kdy konečně protrhl střeleckou smůlu a zvýšil na konečných 2:0. I v dalším průběhu se hrálo podle domácích not, ale hráči zahodili, co se dalo, velké příležitosti měli Sumec a Křenek. Čtvrt hodiny před koncem se Holešovští dožadovali odpískání pokutového kopu za faul na svého útočníka, penalta se ale nepískala a skóre se již nezměnilo.

Branky: 15. Sumec, 47. Křenek. Rozhodčí: Dostálek, 150 diváků. Holešov: Krejčí – Bačík, Charuza, Roubalík, Očadlík, Münster, Sedlařík, Sumec, Matulík, Křenek, Marek. Střídali: Olša, Machálek. Dol. Němčí: Hájek – Grabec, Šme lík, Kadlček L., Zimčík, Krchňáček P., Pochylý,Stojaspal T., Cmol, Stojaspal M., Krchňáček M. Střídal: Jančář.

UHERSKÝ BROD – MORKOVICE 2:2 (1:0)

Favorizovaní hosté začali lépe, ale po úvodní čtvrthodině se jim hra přestávala dařit, navíc domácí 16letý Nevařil sám postupoval na gólmana Veselého, ale neskóroval. Broďané se dostali do vedení ve 20. minutě z penalty, když hostující zadáci faulovali F. Hruboše a pokutový kop proměnil David. Morkovičtí měli možnost srovnat, ale Žourek sám před brankářem nastřelil pouze břevno. Druhý poločas začal hrubkou v hostující obraně, kterou potrestal Nevařil. Morkovičtí se sice snažili o zvrat, ale hra se jim na nerovném terénu nedařila. Několik slibných příležitostí sice měli, ale chyběla finální přihrávka. Zpět do hry se dostali deset minut před koncem, kdy po faulu na Valáška proměnil nařízenou penaltu Žourek. Tutovku na srovnání měl Valášek, ale domácí brankář jeho snahu výborným zákrokem zlikvidoval. Hosté se dočkali v samém závěru, kdy po akci Valáška a jeho přihrávce vyrovnal Přecechtílek.

Branky: 20. z pen. David, 46. Nevařil – 80. z pen. Žourek, 90. Přecechtílek. Rozhodčí: Žniva, 200 diváků. Uh. Brod: Ondrůšek – Píštěk, David, Solařík, Galuška, Dvořák, Dolina, Kostelník, Nevařil, Hruboš F., Hruboš D. Střídal: Zemánek. Morkovice: Veselý – Vymazal, Bleša, Havlík, Svoboda, Krejčí, Valášek, Majda, Handl, Hladký, Žourek. Střídali: Hlaváček, Přecechtílek.

PROVODOV – BORŠICE 1:0 (0:0)

Na nekvalitním terénu oba celky předváděly rychlý a otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Za Provodov nejvíce hrozil Ulman, na druhé straně domácí zadáky několikrát pozlobil Konrád. V první půli dvakrát nebezpečně vystřelil domácí Josefík, další šance měli Slončík a Ulman. U Boršic promarnili dobré šance M. Dufek a Kopčil. Po přestávce se dvakrát dostal do slibné šance domácí Slončík, ale Remeš byl na místě. Rozhodnutí přinesla 74. minuta, kdy vstřelil vítěznou branku Ulman.

Branka: 74. Ulman. Rozhodčí: Veselský, 120 diváků. Provodov: Zámorský – Burša, Beňo. Bužek, Gargulák, Chalupa, Josefík, Březík, Hlavňovský, Slončík, Ulman. Střídali: Hnilo, Malaník, Mlček. Boršice: Remeš – Brzica A., Vašek, Martinec, Hromada, Kuzma, Mikulčík, Kopčil, Konrád, M. Dufek, Činčala. Střídal: Vlček.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ B – LUHAČOVICE 5:4 (0:2)

Poprvé zvedl diváky ze sedaček po čtvrt hodině až Macíček, který po nudné čtvrthodině nastřelil tyč. Hráli ale hosté. Luhačovičtí ve 31. minutě proměnili zásluhou O. Červneky brejk z vlastní poloviny hřiště – 0:1. Za pět minut ztratil ve středu pole míč Škorňa a přišel druhý trest z kopačky Hrnčiříka – 0:2. Nic nenasvědčovalo tomu, že by druhý poločas měl mít jiný průběh. Domácí ale nastoupili jako vyměnění a začaly se dít věci. Ve 47. minutě zahrávali roh a nejlépe se ve skrumáži orientoval Výmola – 1:2. O osm minut později Macíček našel Malinu, který ranou do šibenice vyrovnal. Výborně hrající Macíček za dalších osm minut vystřelil a tečovaný míč skončil za zády hostujícího Kuchaře, přičemž z dalšího brejku zvýšil na 4:2 Výmola. Hosté hned z rozehrávky kontrovali na 4:3 M. Poláchem. V 76. minutě zahrávali hosté přímý volný kop a standardní situace jim přinesla vyrovnání po střele Bernátka – 4:4. Fotbalisté meziříčské rezervy se nestačili divit. Bojovali ale až do konce. Jejich risk se jim vyplatil v 88. minutě. Vajgl dostal ukázkově míč do brejku a samostatným únikem rozhodl parádní utkání – 5:4.

Branky: 47., 71. Výmola, 55. L. Malina, 63. Macíček, 88. Vajgl – 36. Hrnčiřík, 31. O. Červenka, 72. M. Polách, 76. Bernátek. Rozhodčí: Poláček, 200 diváků. Val. Meziříčí B: Reichl (35. Vondrák) – Gromus, P. Polách, Fröhlich, Navrátil – Výmola (76. Václavík), L. Malina, Škorňa, Vajgl – Ondruch (83. Ligas), Macíček. Luhačovice: Kuchař – Haloda, Košárek, P. Kovařík, O. Červenka (D. Červenka) – Kovařík L., Rejda, Bernátek, Hrnčiřík – Pešek, M. Polách (85. Novosad).

VIGANTICE – 1. VALAŠSKÝ FC 1:0 (0:0)

Po prvním dějství, kdy měli více šancí skórovat hosté, ale přinesla rozhodnutí poslední dvacetiminutovka. Jediná branka zápasu padla po rohovém kopu, kdy míč odražený míč přistál u Štreita a ten povedenou dělovkou napálil míč do sítě – 1:0. Vzhledem k průběhu zápasu to byl pro Rožnovany šok. A druhý dostali záhy. Unikajícího R. Vokáče srazil zezadu Boruta – červená karta. Hosté v oslabení již neměli síly na vyrovnání, Vigantice byly spokojené. Závěr zápasu se stal soubojem domácího kanonýra R. Vokáče a brankáře Majera. Body brali šťastnější domácí.

Branka: 72. Štreit. Rozhodčí: Prokop, ČK. Boruta (1. VFC), 350 diváků. Vigantice: Slovák – Kožušník, Z. Vokáč, Ondřej, Matuš (80. Porubský) – Vičan, Štreit, Náměstek (46. Mohyla), Bolcek, Mičkal – R. Vokáč. 1.VFC: Majer – Bortl, Balejík, Poledník (83. Karban), Žitník – Šimek (69. Talpa), Boruta, J. Maléř, Drda – M. Maléř, Drápala (46. Stavinoha).

HLUK – VELKÉ KARLOVICE 1:2 (0:1)

Do utkání lépe vstoupili domácí a už ve 4. minutě se ocitl Minařík sám před gólmanem, ten ale jeho střelu reflexivně vyrazil. Více snahy o útočení bylo na straně Hlučanů a nebezpečnou střelu Masaříka zblokovala na poslední chvíli obrana. O pár okamžiků později brankář Sváček jen s velkou námahou vyrazil střelu O. Machaly na rohový kop. Hosté dali o sobě vědět až po půlhodině, kaady Haasova střela šla těsně vedle brány. Štěstí se v závěru přiklonilo na stranu hostí, když z trestného kopu Štulerovu střelu tečoval jeden ze zadáků. Do druhé půle vstoupili s větším odhodláním domácí a ve 49. minutě srovnal Masařík na 1:1. Hlučané se dál snažili o vítězný gól, ale jejich akcím chyběla přesná finální přihrávka. Trest přišel po hodině hry, kdy Vašut dal vedoucí gól. Domácí v závěru na vyrovnání nedosáhli, naopak soupeř mohl své vítězství zvýraznit.

Branky: 49. Masařík – 44. Štuler, 64. Vašut. Rozhodčí: Březáček, 80 diváků. Hkluk: Fojtík – Machala A., Zlínský, Machala J., Botek, Kachlík, Minařík, Machala O., Hrdina, Masařík, Hlaváček. Střídali: Zelinka, Říha, Zalubil Martin. Vel. Karlovice: Sváček – Zeť, Vašut, Mikula J., Maliňák, Haas, Haničák, Vrážel, Orság, Škrobák, Štuler. Střídal: Davídek.

1. Morkovice 19 14 3 2 58:24 45
2. Holešov 19 9 6 4 29:22 33
3. Boršice 19 10 2 7 39:27 32
4. Provodov 19 10 2 7 38:27 32
5. Uh. Brod 19 9 5 5 32:25 32
6. Luhačovice 19 9 3 7 37:32 30
7. Slušovice 19 8 4 7 25:21 28
8. 1. Valašský FC 19 8 4 7 32:33 28
9. FC Vsetín 19 8 4 7 26:32 28
10. Bystřice p. H. 19 7 3 9 28:26 24
11. Vigantice 19 7 3 9 26:34 24
12. Kateřinice 19 7 3 9 31:46 24
13. Vel. Karlovice 19 6 5 8 25:27 23
14. Dol. Němčí 19 5 2 12 23:38 17
15. Val. Meziříčí B 19 4 4 11 25:47 16
16. Hluk 19 4 1 14 22:35 13