BAŤOV 1930 – MORKOVICE 1:2 na pen. (1:1)

Domácí čekající na první body jara začali aktivněji, do první příležitosti se dostal Pindryč, následně po dlouhém pasu za obranu zaváhal Krajča. Morkovice zahrozily pěknou kombinační akcí na začátku 20. minuty, ale Marák vychytal zakončujícího Chalupu. Další šanci nezužitkoval Horák, který po ukázkovém pasu od Drápala nedokázal prostřelit vybíhajícího Maráka.

Domácí se ujali vedení ve 31. minutě Krajčou po přesné přihrávce hlavou Vitáska, jenž nadvakrát překonal Jarku. O čtyři minuty později ale fauloval v pokutovém území Spurný Havlíka a z nařízené penalty srovnal skóre zápasu Bombitz. Druhá půle zápasu se nesla v duchu spousty neproměněných šancí Baťova a nebezpečně rychlých protiútoků Morkovic.

V posledních minutách se domácí snažili zvýšenou aktivitou strhnout vítězství na svoji stranu, avšak překonat výborného Jarku v bráně Morkovic se jim nepodařilo. Zápas tak dospěl k penaltovému rozstřelu o druhý bod. Za domácí tým při penaltách uspěl pouze Ondráš. Morkovice si tak z Baťova odvezly zaslouženě za penaltový rozstřel, který skončil v poměru 1:3, dva body.

Branky: 31. Krajča – 35. z pen. Bombitz. Rozhodčí: Macháč, 150 diváků. Baťov: Marák – Daněk (78. Linek), Jirásek, Spurný M., Krajča, Kozubík, Pospíšil (78. Novák), Pindryč (82. Malát), Vitásek, Ondráš, Gerych. Morkovice: Jarka – Chalupa, Rozsypal, Svoboda, Havlík, Smažinka, Škrdlík, Drápal, Kapounek, Bombitz, Horák.

PROVODOV – KELČ 2:3 na pen. (0:0)

V první půli byla hra oboustranně rozháraná a plná nepřesností. Na straně domácích měl dvakrát dobrou šanci Beňo, ale gólman Kiza šance zmařil. Po přestávce Provodovští zaspali úvod a inkasovali během tří minut z kopačky Topiče dva góly. Domácí se pak probudili po hodině hry a srovnali. V dalším průběhu mohli vedení na svou stranu strhnout střídající Slončík s Hellebrandem, ale to se jim nepodařilo. Naopak pět minut před koncem postupoval sám na gólmana hostující Machač, ale ani tomu se nevedlo. V penaltách selhali provodovští střelci, a tak bod navíc putuje do Kelče.

Branky: 55. Beňo, 63. Velev – 48. a 51. Topič. Rozhodčí: Mejzlík, 80 diváků. Provodov: Máčala – Beňo, Josefík, Zakopal, Urbánek, Laciga, Chalupa, Novák, Gargulák, Ulman, Velev. Střídali: Slončík, Hellebrand. Kelč: Kiza – Škařupa, Chrástecký, Minář, Olšák, Vinklár, Hegar, Hlavica J., Vadel, Machač, Topič. Střídali: Hlavica T.

CHROPYNĚ – LUHAČOVICE 1:2 na pen. (0:0)

Hrálo se ze zajištěných obran a velmi opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. První šance přišla ve 23. minutě, kdy domácí zahrozili po ose Vojtášek – Kutňák, ale brankář Luhačovic byl na místě. Ve 43. minutě měl slibnou šanci Prešnajder, ovšem udělal kličku navíc a hosté jeho střelu zablokovali. Po změně stran začali lépe domácí, kdy šance neproměnili Vojtášek s Prešnajdrem.

Luhačovičtí zahrozili Liškou, ale Večeřa jeho střelu kryl. Domácí se s přibývajícím časem více tlačili před branku a v 74. minutě centroval Kutňák a ve skrumáži před brankou se nejlépe orientoval Vojtášek, jenž dorazil míč do branky – 1:0. Chropyňští se ale z vedení neradovali dlouho – po zbytečné ztrátě uprostřed hřiště se centrovaný míč dostal ke zcela volnému Bernátkovi a ten v jediné vážné šanci hostí překonal Večeřu.

Domácí se do konce zápasu snažili o vstřelení branky, ale obrana hostí byla proti. A protože v samém závěru neproměnil vyloženou šanci hostující Zámorský, došlo na pokutové kopy. V páté sérii neproměnil domácí Urubek a bod navíc si odvezly Luhačovice.

Branky: 74. Vojtášek – 76. Bernátek. Rozhodčí: Stodůlka, 100 diváků. Chropyně: Večeřa – Vojtášek, Gajdošík, Kutňák, Urubek, Vaňhara, Paciorek, Prešnajder, Panáček, Stratil D., Hrabal. Střídali: Stratil L, Štěpánek. Luhačovice: Kořének Jakub – Červenka D., Polách, Coufalík, Bernátek, Pešek, Kořének Jan, Kalus, Liška, Talaš, Heger. Střídali: Zámorský, Knot, Man.

BYSTŘICE P. H. – VSETÍN 0:4 (0:3)

Domácí nastoupili s cílem odčinit neúspěch z Luhačovic, ale tento plán se jim začal bortit od samého začátku. V 5. minutě rozehráli standardní situaci, na konci které stál Kučerňák a hlavou překonal brankáře Trochtu. Vsetínští byli aktivnější, dostali domácí pod tlak a obranné řady začaly produkovat chyby, které hosté trestali. V 18. minutě potrestal chybu Mucha a o dvě minuty později zvyšoval Hořelica na 0:3 a bylo po zápase. Bystřičtí ohrožovali brankáře Eliáše jen sporadicky – se střelou Třasoně si hravě poradil. Po přestávce se domácí snažili o vstřelení branky, častěji měli míč pod kontrolou, ale Vsetínští byli nebezpečnější a hrozili z brejků. Z řady šancí se ale prosadili až Hořelicou.

Branky: 5. Kučerňák, 18. Mucha, 20. Hořelica, 73. Hořelica. Rozhodčí: Konečný, 80 diváků. Bystřice p/H.: Trochta – Klimek, Habanec, Tureček, Světlík, Zapletal, Ondroušek, Kušík, Třasoň, Sadil, Šindelek. Střídali: Dluhoš, Zámorský, Pálka, Hradil. Vsetín: Eliáš – Dulík, Maček, Fojtík A., Cahlík, Kučerňák, Bělaška, Kašpar, Fojtík P., Mucha, Hořelica. Střídali: Zezulka, Doležel, Fojtů, Kovář.

ROŽNOV P. R. – HOLEŠOV 2:0 (0:0)

Zápas dvou rozdílných poločasů se hrál v Rožnově pod Radhoštěm, kam zavítal vedoucí Holešov. Lídr tabulky zde škaredě klopýtl. V první půli byli hosté aktivnější a vytvořili si několik gólovek, z nichž tu největší měl Josef Křenek, všechny však pochytal skvělý Milan Michut v brance Rožnova. Ten se stal hrdinou okamžiku i ve 28. minutě, kdy trefil stranu a u tyčky lapil solidně kopnutou penaltu.

Po změně stran se neproměňování šancí Holešovu vymstilo a přišel trest. V 53. minutě dal vedoucí gól Rožnova hrající trenér Náměstek, pojistku přidal v 65. minutě Fuksa. Tříbodový zisk Rožnova tak jistě potěšil i fotbalisty Vsetína, kteří se právě s Holešovem zřejmě poperou o divizi.

Branky: 53. Náměstek, 65. Fuksa. Rozhodčí: Schnürmacher, 100 diváků. Rožnov: Michut – Šimek, Karban, Bolf, Žitník – Náměstek, Fuksa, Jakub Maléř, Bolcek – Filip Zetocha – Rezdar. Střídali: Martin Zetocha, Malina, Pavlíček. Holešov: Janalík – Chudárek, Charuza, Roubalík, Marek, Křenek, Matulík, Lomaka, Olša, Palík, Očadlík.

VIZOVICE – BORŠICE 0:3 (0:2)

Hosté potvrzovali roli favorita už od úvodního hvizdu a ve 4. minutě je poslal do vedení Kaspřák. Vizovičtí se dostávali na polovinu soupeře jen z ojedinělých brejků, ale obrana vše s přehledem odvracela. Z převahy Boršic vyplynula i druhá branka, kterou dal ve 38. minutě Dufek. Po přestávce se hra vyrovnala, hosté se stáhli a hlídali si náskok. Přesto mohli přidat další branku, ale neproměnili penaltu. Na tříbrankový rozdíl zvyšoval v 77. minutě Kopčil.

Branky: 4. Kaspřák, 38. Dufek, 77. Kopčil. Rozhodčí: Bernatík, 100 diváků. Vizovice: Pavelka – Štěpaník, Adamuška, Cesnárik, Dvořák, Kolařík, Fuksa, Bielik, Krejčí, Foltýn, Polách O. Střídali: Polách D., Drobisz. Boršice: Remeš – Brzica, Večeřa, Kaspřák, Ohnutek, Kopčil, Filipský, Dufek, Zach, Klvaňa, Hromada. Střídali: Náplava, Světlík.

VIGANTICE – FRYŠTÁK 2:1 (2:1)

Hosté začali aktivněji a také se po zásluze dostali do vedení, když se v 10. minutě utrhl do brejku Hlahola a obstřelem překonal Slováka v brance Vigantic. Pak Vigantičtí vyrovnali hru a začali postupně mít převahu i šance. Ve 27. minutě po levé straně zatáhl míč Radim Kučera, nacentroval do vápna a Mydlo hlavičkou srovnal. Domácí dále tlačili a přišla odměna. Štreit zatáhl míč do vápna, byl faulován a nařízenou penaltu proměnil Aleš Křiva. Ve druhé půli už fotbal trošku trpěl a domácí výhru uhájili.

Branky: 27. Mydlo, 43. Křiva z pen. – 10. Hlahola. Rozhodčí: Mičkal, 100 diváků. Vigantice: Slovák – Řepka, Chumchal, Kožušník, Bolcek, Křiva, Štreit, Vašek, Mydlo, Kučera, Macíček. Střídali: Matuš, Porubský, Uribe, Kulišťák, Paprstkář. Fryšták: Mikel, Kolář, Bednařík, Skalička, Křenek, Krhutek, Valášek, Troják, Chudý, Hlahola, Dvořák. Střídali: Bureš, Petráš.

Dohrávka: Vsetín – Luhačovice 1:0.

1. FK Vsetín 18 14 0 1 3 49:17 43
2. Holešov 17 12 2 1 2 40:17 41
3. Boršice 18 11 3 0 4 34:22 39
4. Rožnov p.R. 18 10 1 1 6 34:20 33
5. Morkovice 17 7 4 2 4 34:22 31
6. Provodov 17 7 2 2 6 42:34 27
7. SK Baťov 18 6 1 3 8 26:33 23
8. Fryšták 17 6 1 2 8 30:30 22
9. Bystřice p. H. 17 5 2 3 7 23:27 22
10. Vigantice 17 5 1 4 7 25:33 21
11. Luhačovice 18 5 2 1 10 32:40 20
12. Kelč 17 5 2 1 9 24:36 20
13. Chropyně 18 4 1 2 11 25:39 16
14. Vizovice 17 2 1 0 14 13:61 8