NEZDENICE PROŽÍVALY KLIDNÉ LÉTO

Poslední divizní vítěz Nezdenice do 15. července odpočíval. „I poté měly hráčky klidný režim přípravy. Nehráli jsme žádné zápasy ani jsme nepřijali pozvání na žádný turnaj. Družstvo pracovalo hlavně na zlepšení taktiky a na souhře," prozradil jeden z koučů Ivan Pavlis. Ten bude mít i nadále k dispozici téměř identický kádr jako na konci minulé sezony. Kolektiv opustila pouze Kateřina Andrlíková, jež přestoupila do Bojkovic. I bez ní se ale herní nezdenická tvář nemění. „Chceme opět předvádět útočný fotbal, podpořený zabezpečenou defenzivou," plánuje Pavlis, jehož samozřejmě láká obhájit první příčku v soutěži. ,,Obsadit první pozici bude ovšem letos těžší. Ostatní celky se zlepšují, přibývá vyrovnaných zápasů, a proto pořadí na čele tabulky může být na konci právě se rozbíhající sezony úplně jiné," kalkuluje trenér týmu od Uherského Brodu.

DFK HOLEŠOV BUDE PŘEDVÁDĚT KOMBINAČNÍ FOTBAL

Na horní patra tabulky myslí i v celku DFK Holešov. ,,Na novou sezonu jsme se oficiálně začaly připravovat poslední týden v červenci. Nicméně už od začátku prvního prázdninového týdne mohly hráčky individuálně trénovat a toho nejvíc využila zejména brankářka Kasalová. Postupně jsme se zaměřily hlavně na techniku, sehranost týmu a taktiku, protože kondici a zkušenosti už naše družstvo má. V polovině srpna jsme se zúčastnily herního soustředění v Sazovicích," informovala hlavní klubová trenérka Svatava Ságnerová, která chce se svým celkem předvádět ofenzivní kombinační fotbal. ,,Díky tomuto hernímu stylu bychom mohly skončit do třetího místa," věří Ságnerová, jež za největšího favorita krajského přeboru považuje Nezdenice.

VALAŠSKÉ KLOBOUKY CHTĚJÍ BÝT LETOS LEPŠÍ

Bojovně naladěné jsou i Valašské Klobouky. ,,Celé léto jsme makali na fyzické kondici. Zahráli jsme si turnaj v Kostelci na Hané a také modelový zápas s druholigovou slovenskou Belušou," prozradil kouč Ladislav Fojtík. Ten ve svém celku přivítal i několik nových tváří. ,,Z Mirošova jsme získali univerzální Pavlu Jeřábkovou a přišly k nám i dva ofenzivní typy Tereza Čechová z Lidečka a Klára Trochtová z Horní Lidče. A protože nikdo z klíčových fotbalistek náš kádr neopustil a podařilo se nám udržet i elitní kanonýrku Vendulu Machů, tak bychom měli letos být lepší než v minulé nováčkovské sezoně," kalkuluje Fojtík, který se se svými svěřenkyněmi chystá předvádět útočný fotbal okořeněný spoustou gólů v síti soupeřek.

SK BAŤOV CHCE SKONČIT DO ČTVRTÉHO MÍSTA

Malinko skromnější cíle má SK Baťov. Hráčky otrokovického kolektivu si až do 24. července od fotbalu odpočinuly. Poté jim začala klasická letní příprava. „V ní byl kladen důraz na obratnost, vytrvalost, techniku a střelbu. Odehrály jsme ale pouze jedno přátelské utkání, a to minulou sobotu ve Vlkoši," informovala trenérka Renata Pokorná, kterou potěšil příchod dvou nových posil. ,,Na hostování z DFK Holešov k nám přišla Jaroslava Šefránková a rovněž hostování u nás prodloužila Karolína Malenovská z Lubné. Úplnými nováčky je čtveřice Tereza Prechtlová, Monika Severová, Nikola Šišková a Klára Jugasová," vypočetla Pokorná, jež by chtěla s Baťovem skončit v tabulce nejhůře na čtvrté příčce. ,,K tomuto umístění by nám měla pomoci dobrá hra v obraně a každý útok zakončený střelou na branku soupeřek," je si vědoma první žena lavičky Baťova.

LUŽKOVICÍM SE DO SESTAVY VRÁTILA MARIE UHLÍŘOVÁ

Líbivý a hlavně efektivní fotbal, kterým by bavily sebe i diváky, se chystají předvádět Lužkovice, které měly první trénink před novou sezonou 28. července. ,,V následném období jsme se nejvíc zaměřili na práci s míčem a rychlost. Představili jsme se na turnaji ve Vlkoši a absolvovali jsme i víkendové soustředění v Březolupech," odtajnil náplň krátné, ale o to intenzivnější letní přípravy vůdce lužkovické lavičky Jakub Greguš. Ten se raduje z návratu do sestavy po mateřské pauze jedné z bývalých opor Marie Uhlířové. Naopak do týmu Holešovských holek zamířily sestry Petra a Nela Ševčíkovy. ,,Žádné konkrétní cíle si neklademe, nicméně skončit na bedně by nebylo špatným počinkem," potěšilo by po posledním zápase sezony Greguše.

BŘEZNICI TRÁPÍ ÚZKÝ KÁDR

Neznámou bude vystoupení Březnice, která dobrovolně přešla z divize do krajského přeboru. ,,Máme velmi úzký kádr, jenž by pravděpodobně už nebyl v divizi konkurenceschopný. Unavující bylo i dojíždění za vzdálenými soupeřkami," vysvětlila příčiny změny kapitánka Žaneta Vaculíková. Ta má sice k dispozici všechny klíčové opory, ale družstvo přece jenom potřebuje rozšířit soupisku. ,,Zatím se nám po mateřské dovolené vrátila pouze Eva Smolková᠆-Baďurová. Některé další hráčky však máme v hledáčku," slibuje doplnění soupisky Vaculíková, jež se chystá i přes spoustu negativ s kolektivem Březnice na zteč umístění v horní polovině tabulky soutěže.

BŘEZŮVKY PROŽILY NETRADIČNÍ PŘÍPRAVU

Tradičně skromný je klub z Březůvek, jenž prakticky ani po skončení minulé sezony nepřerušil tréninkový proces. ,,Zpestřením léta byla i sedmdesátiki­lometrová cyklistická vyjížďka a rovněž lekce s originální balanční pomůckou bosu a vyzkoušeli jsme si rovněž funballs. Zahráli jsme si tři modelové duely se žáky Ludkovic a družstvo změřilo síly i na turnaji v Nedachlebicích," prozradila obránkyně Hana Kiliková. Březůvky také potřebovaly rozšířit svoji soupisku a to se vedení oddílu podařilo. Loňskou sestavu nikdo neopustil. Naopak z Ludkovic přišla trojice Kateřina Kunorzová, Šárka Skovajsová a Lenka Ševčíková. Úplným pro fotbal zapáleným nováčkem je Lenka Mizerová. ,,Zatím ovšem nevíme, jaký nabídneme našim příznivcům fotbal, protože herních prověrek zase tolik nebylo. Nicméně v tabulce soutěže se chystáme vylepšit loňskou šestou pozici. Čtvrté místo by bylo dobrým počinkem," přiznala Kilíková, pasující letos na favorita krajského přeboru Valašské Klobouky.

BABICE SE ZAMĚŘILY NA TECHNIKU A STŘELBU

Zlepšit se chtějí i Babice. Slovácký tým v období před startem nové sezony pracoval zejména na stmelování kolektivu. ,,A v trénincích jsme se nejvíc soustředily na techniku a střelbu. Koncovka je totiž naším největším problémem," uznala obránkyně Petra Eliášová, která se už bude muset obejít bez své defenzivní kolegyně Nikoly Maňáskové, která s fotbalem skončila. ,,O nových tvářích se zatím jedná," slibuje Eliášová, jež se se slováckým celkem chystá praktikovat pohlednější fotbal než v minulé sezoně. ,,Naším hlavním záměrem je posunout se v tabulce o příčku výš. Se ziskem sedmého místa bychom proto byly všechny spokojené," tvrdí jedna z klíčových babických obránkyň.

ŽALKOVICE BUDOU RÁDY ZA KAŽDÝ ZÍSKANÝ BOD

Za ostatními budou i letos pravděpodobně znovu zaostávat Žalkovice. Hanačky si v posledním ročníku krajského přeboru připsaly pouze jeden bod, vsítily jenom osm branek, naopak dvaasedmdesát jich inkasovaly. Proto beznadějně uzavíraly tabulku. Žalkovický kolektiv má sice občas světlé chvilky, nicméně i letos bude tento snaživý tým rád za každý uhraný čestný výsledek a s nadšením oslaví každý vybojovaný úspěch.

Program 1. podzimního kola – sobota: DFK Holešov – Baťov (13.30), Březnice – Březůvky (16.30). Neděle: Žalkovice – Nezdenice (13), Babice – Valašské Klobouky (13).

LUBOMÍR HOTAŘ