VSETÍN – SLUŠOVICE 1:2 (1:1)

Začátek byl nebývale dramatický. Již v úvodní minutě musel hasit požár Sedlák v brance domácích, který bravurním zákrokem vyrazil střelu Zbranka na roh. Po jeho nepříliš vydařeném zahrání nasadili domácí k rychlému brejku a N. Němec se trefil přesně – 1:0. Slušovičtí však naznačili, že svou kůži ve Vsetíně rozhodně neprodají zadarmo a další minuty byly zcela v jejich režii. Ve 35. minutě bylo vyrovnáno. Maňák napřáhl z deseti metrů a jeho nepovedená střela skončila v síti – 1:1. Úvod po obrátce patřil jednoznačně Vsetínským.

Znovu strhnout vedení na domácí stranu mohl Mucha, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze nohy vybíhajícího gólmana Kupky. Aktivní hra Vsetína s přibývajícím časem ztratila na tempu. Zákonitě musel přijít trest. Dvanáct minut před koncem postupoval z levé strany hostující Jurčík, výbornou přihrávkou uvolnil Vavrušu, který tvrdou ránou po zemi prostřelil Sedláka – 1:2. Vsetín po tomto úderu působil naprosto odevzdaně, o možnosti získat alespoň jeden bod za remízu si mohl nechat jen snít.

Branky: 2. N. Němec – 35. Maňák, 78. Vavruša. Rozhodčí: Březáček, 80 diváků.

Vsetín: Sedlák – Orság, Jantoš, Doležel, N. Němec (77. Pfeiler) – Fojtík (46. Zimek), T. Němec, Pavlinec (34. Luhový), Trlica – Mucha, O. Lukáč.

Slušovice: Kupka – Vavruša, Čuřík (68. Janků), Černoch, Zbranek – Vlachynský, Lošťák, Gajdůšek, Jurčík – Manďák, Maňák.

V. KARLOVICE – UH. BROD 2:0 (2:0)

Ambiciózní Brod porážku neunesl. Již v 10. minutě vykázal asistent sudího Žniva jejich trenéra za plot a hosté od této chvíle hráli jako smyslů zbavení. Ostrými zákroky likvidovali domácí a během druhé půle viděli sedm žlutých karet a mohli být rádi, že někteří neviděli červené. Domácí trestali brzy, v 8. minutě si Štuler naskočil na centrovaný míč a hlavou poslal svůj tým do vedení. V 18. minutě úřadoval opět Štuler. Po rohovém kopu mířil hlavou přesně – 2:0.

Po půlhodině přišla fotbalová paráda Škrobáka. Naběhl si na centr Haničáka a jeho volej orazítkoval šibenici. Hosté toho fotbalového moc nepředvedli. Jejich jedinou aktivitou byl rohový kop, který vyboxoval Sváček. Hra Brodu končila před pokutovým územím a na pevné obraně Karlovičanů. Druhý poločas nabídl vyrovnaný fotbal a „vysoký pokos" Broďanů. V 65. minutě jejich obraně pláchnul Škrobák, ale jasnou šanci nedal. Hosté zahrozili v závěru několika standardními situacemi, ale snížit se jim nepodařilo. Tu největší šanci spálil v závěru Hruboš. Hlavičkoval ale vedle.

Branky: 8. a 18. Štuler. Rozhodčí: Mičkal, 150 diváků.

VKK: Sváček – Štuler, J. Mikula, Zeť, Maliňák – Vašut, Orság (84. Pinkava), Surovec, Melichařík (6. Kocurek) – Škrobák, Haničák (90. P. Mikula).

Uh. Brod: Ondrůšek, M. David, Solařík, Pochylý (45. Kúdela), David, Vojtek, Dvořák, Fruhauf (70. Nevařil), Hruboš, Odstřil (58. Vacula), Zemánek.

VIGANTICE – HOLEŠOV 0:1 (0:0)

Chytří Hanáci zase vyzráli na neproduktivní Valachy. V prvním poločase byli domácí jasnou jedničkou a bylo jen otázkou času, kdy se podaří vstřelit branku. Již v 10. minutě namazal do jasné šance Kučera Mydlovi – brankář Krejčí se vyznamenal. A rozhodně se v první půli nenudil. Postupně zlikvidoval dvě šance Mičkalovi a jednu Štreitovi. Domácí hráli dobře, ale Hanáci postavili hradbu. Dvakrát se vyznamenal i gólman Slovák, když vytáhl dělovky Očadlíka a Münstera.

Do druhé půle ale nastoupila domácí Modrá hvězda v nedbalkách. A vrásky na čele jim přidělala 56. minuta. Pumprla potáhl po křídle, jeho dělovku vyrazil Slovák na penaltu a pohotový Očadlík trefil síť – 0:1. Domácí se ze šoku neprobrali. Ani trojnásobné střídání nenabídlo vyrovnání. V 76. minutě Mičkal nedosáhl na centr Štreita a poslední možnost pokazil opět Mičkal. Po vyšachování holešovské obrany mohl zakončit, zbytečnou přihrávkou pod sebe nenašel spoluhráče.

Branka: 56. Očadlík. Rozhodčí: Veselský, 100 diváků.

Vigantice: Slovák – Kožušník (65. Vičan), Frydrych, Kučera, Ondřej – Náměstek (78. Mohyla), Bolcek, Štreit, Mydlo – Mičkal, Křiva (60. Zetocha).

Holešov: Krejčí – Charuza, Ohlídal, Sumec, Očadlík, Křenek, Marek, Sedlařík, Matulík, Pumprla, Münster. Střídali: Uruba, Pospíšil, Machálek.

KATEŘINICE - 1. VALAŠSKÝ FC 2:0 (0:0)

Na první poločas se nedalo dívat, oba týmy připomínaly spíše zápas odborářské úderky na Máchově jezeře. Bez pohybu, bez nasazení, bez elánu – fotbal plakal. Druhý poločas začali hosté aktivně a M. Maléř se ocitl sám před Zimkem, zkušený gólman si počkal a míč lapil. V 69. minutě se v Kateřinicích zastavil čas. Fotbalová paráda volá pro gól měsíce.

Jiří Kuzník si na polovině hřiště všiml na penaltě stojícího brankáře Majera a levačkou poslal míč přesně. Majer spěchal, spěchal – bohužel. Neměl šanci – 1:0. Konečně se na fotbal dalo dívat. Hosté nezůstali pozadu. Jakub Maléř a Drápala pořádně protáhli Zimka. Razítko na tři body přišlo v 81. minutě.

Novosad posadil přesný centr z trestného kopu na hlavu Ondry – Majer byl bezmocný – 2:0. Zápas mohl zdramatizovat Drápala, ale po nádherném pasu Stavinohy trefil jen tyč Zimkovy svatyně.

Branky: 69. J. Kuzník, 81. Ondra. Rozhodčí: Zpěvák, 100 diváků.

Kateřinice: Zimek – M. Olšák, Kamas, Kotrla, Ondra – Cahlík, Novosad (88. Žamboch), Kašpar, Sacher (86. K. Olšák)– Peredarjuk, J. Kuzník.

1. VFC: Majer – Fiurášek, Balejík, Bortl, Žitník – Šimek, Stavinoha, J. Maléř, Drda (76. Talpa) – M. Maléř, Drápala.

LUHAČOVICE – CHROPYNĚ 6:1 (5:0)

Souboj sousedů na chvostu tabulky skončil jednoznačným vítězstvím domácích. Už ve 3. minutě se prosadil D. Červenka. Na druhou čtvrthodinu utkání by Chropyňští nejraději co nejrychleji zapomněli, neboť v ní inkasovali čtyři góly a po necelé půlhodině hry na ukazateli skóre svítil hrozivý stav – 5:0!

I další minuty byly ve znamení tlaku Luhačovických, střelecky se ale prosadil až v 69. minutě Haloda. Hosté dosáhli čestného úspěchu v 71. minutě Táborským. V závěru se hrál oboustranně útočný fotbal, ale i přes řadu šancí se diváci dalších gólů nedočkali.

Branky: D. Červenka 3, Haloda 2, Bernátek – Táborský. Rozhodčí: Schnürmacher, 100 diváků.

Luhačovice: Soukeník – Kovařík L., Červenka D., Červenka O., Bernátek, Pešek, Polách, Haloda, Hrnčiřík, Kovařík P., Liška. Střídali: Slezák, Červenka Z., Mejzlík.

Chropyně: Večeřa – Látal, Buksa, Navrátil, Urubek, Vaňhara, Horák, Bermnatík, Bartůšek, Táborský. Sanislo. Střídali: Štěpánek, Kolařík, Manšík.

BYSTŘICE P. H. – PROVODOV 1:3 (1:2)

Domácí nedokázali zopakovat výkony z posledních zápasů. Úvod jim sice patřil a velmi dobré příležitosti spálil Matějka a Sadil, ale vše si vynahradili ve 13. minutě, kdy Třasoňovu přihrávku zužitkoval Krajcar ve vedoucí branku – 1:0. Provodovští se začali osmělovat po čtvrthodině hry a Ulman střelou vystrašil gólmana Trochtu. V 19. minutě už měl Ulman gólovou mušku a přesnou střelou z trestného kopu vyrovnal.

Inkasovaná branka domácí zaskočila a najednou v jejich hře chybělo více snahy a bojovnosti. Ve 36. minutě se po rohovém kopu opět prosadil Ulman, který hlavou poslal míč do sítě – 1:2. Bystřičtí se v závěru půle přece jen vzpamatovali a Kušík mohl vyrovnat. Po přestávce začali náporem domácí, hrálo se výhradně na polovině soupeře, ale šance Zapletala, Krajcara, Kušíka a Turečka úspěchem neskončily. Zato Provodovští potrestali chybu protivníka ve středu plochy a pohotový Ulman zkompletoval hattrick, když ze třiceti metrů přeloboval vyběhnuvšího brankáře Trochtu – 1:3.

Domácí se ještě v závěru snažili o zdramatizování výsledku, ale Matějka stačil orazítkovat jen břevno.

Branky: 13. Krajcar – 19. a 36. a 71. Ulman. Rozhodčí: Mejzlík, 160 diváků.

Bystřice: Trochta – Zvirinský, Zezulka, Matějka, Tureček, Dostál, Zapletal, Třesoň, Kušík, Krajcar, Sadil. Střídali: Minář, Kotas, Suchánek.

Provodov: Zámorský – Máčala, Bůžek, Hnilo, Hellebrand, Malaník, Ulman, Gargulák, Chalupa, Burša, Beňo. Střídali: Mlček, Kolařík, Hlavňovský.

BORŠICE – VLACHOVICE 4:1 (1:1)

Domácí začali ve velkém stylu a v 5. minutě po faulu na Činčalu proměnil Kuzma trestný kop. Tentýž hráč mohl za krátkou chvíli přidat další gól, ale jeho střelu Bodlák zlikvidoval. Boršičtí měli i další šance, ale Dufek a po něm Činčala se neprosadili. Hosté byli pod tlakem, ale ve 28. minutě odehrál lehký centr Remeš na rohový kop, po jehož rozehrání gólman centrovaný míč podběhl a Milch jej usměrnil za jeho záda – 1:1

Od tohoto momentu Vlachovičtí zrychlili hru, kombinovali a dostali se i do dalších šancí Vavrysem a Míčou. V závěru poločasu naopak domácí Činčala rozezvučel tyč. I po přestávce pokračovali hosté v aktivní hře, ale v jejich rozletu je přibrzdila branka Činčaly ze 61. minuty.

Čtvrt hodiny před koncem se do dobré šance dostával hostující Vavrys, ovšem z následného protiútoku po akci Konráda přidal třetí úspěch Mikulčík. Domácí branka uklidnila a o čtyři minuty později přidal další gól Konrád.

Branky: 5. Kuzma, 61. Činčala, 75. Mikulčík, 79. Konrád – 28. Milch. Rozhodčí: Krajča, 250 diváků.

Boršice: Remeš – Klvaňa, Martinec, Vašek, Mikulčík, Zach, Dufek, Šustr, Kuzma, Činčala, Konrád. Střídali: Hromada, Mušálek, Brzica.

Vlachovice: Bodlák – J. Horáček, Kolouch, Olejník, J. Hovězák, Faldík, Milch, Plšek, D. Horáček, Vavrys, Míča. Střídal: Šimoník.

1. Boršice 8 7 0 1 23:9 21
2. Bystřice p. H. 8 5 1 2 12:8 16
3. Uh. Brod 8 5 0 3 15:10 15
4. Holešov 8 4 2 2 16:9 14
5. Vel. Karlovice 8 4 2 2 15:10 14
6. Provodov 8 4 1 3 20:17 13
7. Kateřinice 8 4 1 3 16:16 13
8. Vlachovice 8 3 2 3 19:20 11
9. Vigantice 8 3 2 3 13:17 11
10. 1. Valašský FC 8 3 0 5 10:12 9
11. Slušovice 8 3 0 5 11:21 9
12. Luhačovice 8 2 1 5 19:19 7
13. Chropyně 8 1 1 6 15:22 4
14. FC Vsetín 8 1 1 6 4:18 4¨

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU