Na prvním tréninku nováčka MSFL se představilo hned několik nových tváří. Dorotík hrával na jaře za Mutěnice, Grmela v Kohoutovicích. Dalším nováčkem v týmu by se mohl stát odchovanec Viktorie Otrokovice Ševčík, který působil v minulé sezoně ve Znojmě. Do přípravy se zapojil také synovec známého gólmana Pavla Barcucha, jenž skončil své působení v ligovém dorostu Zlína. První zkušenosti s mužskou kategorií začínají nasávat také čtyři vlastní odchovanci.

„Všichni kluci budou mít dostatek prostoru, aby ukázali, zda budou pro nás přínosem. Kádr budeme postupně doplňovat o hráče z prvoligových klubů, jako jsou Zlín nebo Olomouc. Možná se u nás objeví i někdo ze Slovácka. Na konkrétní jména je ale ještě příliš brzy,“ řekl majitel klubu Zdeněk Zlámal.
Kroměříž hledá především středního záložníka a kvalitního útočníka. Posily přijít musejí. Hanáci totiž chtějí dosáhnout až na špičku tabulky MSFL.

„Nebudu říkat, že bychom chtěli hned jako nováček v první sezoně soutěž vyhrát, ale rádi bychom se pohybovali na co možná nejvyšších příčkách. Minimem je horní polovina tabulky. Těžko před sezonou odhadovat s čím budeme spokojeni, když neznáme sílu soupeřů. Po podzimu můžeme naše představy přehodnotit,“ podotkl Zlámal.

V prvním týdnu se mužstvo připravuje pod vedením asistenta Kutňáka, protože hlavní trenér Jindřich Lehkoživ si vybírá dovolenou. Do přípravy zatím nenastoupili Stojaník, Klimek a Dobeš, kteří si také stejně jako kouč užívají dovolené. Chybí také Máša, který je na testech v Rakousku. Brankář Juráň se stal volným hráčem. Kam povedou jeho kroky, není zatím jasné. Mluví se o zájmu Hulína, Chropyně i Kvasic.

První možností pro nové hráče jak na sebe upozornit bude sobotní turnaj v Lubné. Ostrou zkouškou před startem nové sezony by bylo určitě pohárové derby s Hulínem (28. července). Ještě předtím se Hanáci střetnou v Žalkovicích s Viktorií Otrokovice (21. července, 17.30) a prvoligovým Zlínem na jeho půdě (25. července, 17.30).