„Panuje u nás neskutečně fantastická nálada. Těžíme z parádního vstupu do soutěže, navíc nám přeje i štěstí, neboť v sedmi duelech jsme vyhráli jen o gól. Každopádně tolik bodů (31) jsme po podzimu nikdy neměli. V takové postavení před sezonou ani nikdo nedoufal," přiznal skromně trenér nejlepšího celku podzimu Michal Piják, který za hlavní důvod skvělých výsledků označil partu, která v luhačovické kabině vznikla.

„Máme vyrovnaný tým bez hvězd, jenž sází na kolektivní pojetí. Přes zimu proto nemáme důvod posilovat, pouze jej doplníme o několik odchovanců," plánuje Piják, který vede tým společně s Martinem Zichou.

I přes snové postavení se však o možném postupu nechtěli bavit. „To je otázka na vedení, se kterým naši situaci teprve budeme v příštích dnech probírat. Co se týče kabiny, my uděláme maximum, abychom vyhráli," slíbil za své hráče kouč, jenž ale před sebou ještě vidí náročné jaro. „K favoritům stále patří Velké Karlovice, Kateřinice, Bystřice, poslední slovo určitě neřekly ani Boršice," zvedl varovně prst Michal Piják.

Ovšem i druhé Velké Karlovice jsou v odvážných prohlášeních velmi opatrné. „Postup? Zatím stále nemáme jistou záchranu," překvapil místopředseda klubu Dalibor Kučera, který je ale s rozehraným ročníkem spokojen. „Těší nás především předváděná hra a návrat diváků do ochozů, respektive skvělá divácká kulisa," poukázal na průměrnou návštěvnost přes 21 fandů.

I v Karlovicích přitom pod vedením trenéra Petra Ondřejky sází na skvělou partu, která vznikla v úvodních kolech. „Musím přiznat, že před startem sezony jsme měli uvnitř kabiny problémy, ale kluci si to po Valašsku vyříkali a nyní vše klape," zaklepal na dřevo Kučera, který by se osobně postupu nebránil.

„Ale ten je daleko. Každopádně divizní podmínky bychom uměli zařídit, v tom problém není. Spíše jsme limitováni kvalitou přípravy, neboť z objektivních důvodů trénujeme jen jednou týdně v pátek, což není ideální pro vyhlašování postupových ambicí pro jaro. Navíc soupeři mají kvalitou i lepší kádry, proto budeme v odvetách především bojovat s tím, co máme. Posilovat také nebudeme," dodal Kučera.