Celek z Uherského Hradiště čeká další daleká cesta, tentokrát na sever Čech, do Jablonce nad Nisou. Hracím termínem je středa 28. února 2018.

Zástupci Zlína jsou snad ze všech osmi klubů po úterním losu nejspokojenější. Dobře naladěný byl po oznámení soupeře také sportovní manažer Fastavu Zdeněk Grygera.

„Ideální by bylo, kdybychom hráli s Hradcem doma. Ale jelikož se soupeři více daří venku, jsem klidnější. Doufám, že navážeme na předcházející pohárové zápasy a postoupíme do semifinále,“ prohlásil do televizních kamer Grygera.

Druholigového soupeře si přál také zlínský kouč Páník. Šedesátiletý trenér dokonce Hradec tipoval.

Sigma porazila Zlín 2:0.
Venkovní trápení pokračuje. Fotbalisté Zlína prohráli v Olomouci 0:2

„Ale trefil jsem se pouze na půl, protože jsem si myslel, že budeme hrát doma,“ usmívá se Páník.

Čtvrtfinále MOL Cupu ale zatím vůbec neřeší. V hlavě má blížící se duel Evropské ligy v Tiraspolu a nadcházející derby se Slováckem.

„Domácí pohár se hraje až na jaře, do té doby zbývá hodně času,“ upozorňuje Páník.

Souboj s druholigovým soupeřem ale vůbec nepodceňuje.

„Je to jeden zápas, může se stát cokoliv. Na půdě týmu z nižší soutěže je to vždycky válka. Obě mužstva mají padesátiprocentní šanci,“ odmítá roli jasného favorita zlínský trenér.

„Nikdo loni nepředpokládal, že se ve finále MOL Cupu utkáme s Opavou. Náš triumf byl překvapivý,“ pokračuje.

„Věřím ale mužstvu, že utkání zvládne a půjdeme dál,“ dodává Páník.

Slovácko čeká další venkovní utkání

Venku se představí také fotbalisté Slovácka, které se mezi osm nejlepších týmů překvapivě dostali přes suverénní Plzeň, kterou dokonce nachytali na jejím hřišti. Triumf Moravanům zařídil v prodloužení stoper Hofmann.

Předtím celek z Uherského Hradiště vyřadil Ústí nad Orlicí a Ústí nad Labem. Stejně jako v Plzni nebude Slovácko ani na hřišti Jablonce rozhodně favoritem.

„Pohár je pro nás takové zpestření, pro kluky velká motivace a výzva. Věřím, že se s tím poperou. Pokusíme se postoupit do semifinále,“ slíbil fanouškům výkonný ředitel klubu a člen představenstva Petr Pojezný.

Milan Heča.
Dostaneme gól úplně ze všeho. To nás sráží. Tvrdí gólman Slovácka po Plzni

Známý činovník by stejně jako zlínští funkcionáři svůj tým raději viděl na vlastním stadionu.

„Máme dobré fanoušky, zasloužili by si, abychom hráli v poháru doma. Třeba se nám to ale podaří,“ věří Pojezný.

Los, který se v úterní poledne uskutečnil na pražském Strahově, provedl bývalý obránce a trenér ženské fotbalové reprezentace Karel Rada. Do čtvrtfinále MOL Cupu postoupilo celkem sedm celků z nejvyšší soutěže a jediný tým z druhé ligy.

Kluby byly rozděleny do dvou košů podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházející sezoně na nasazené a nenasazené. Hracím termínem je poslední únorový den příštího roku.

Zatímco ševci jako obhájci trofeje patřili k elitní čtveřici mančaftů, Slovácko bylo společně s Libercem, Ostravou a Hradcem Králové ve druhém koši. Venku ze hry je Plzeň i pražská Sparta.

Los čtvrtfinále MOL Cupu

Nalosované dvojice: FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava, FK Jablonec – 1. FC Slovácko, FC Hradce Králové – FC Fastav Zlín, SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec.