Nepovedený zápas však hodil za hlavu a těší se na čtvrteční duel Evropské ligy proti Zlínu. „Po losu jsem měl radost, že se vrátím do Česka,“ dodává.

Dánský velkoklub se v ligové soutěži trápí podobně jako Sparta v Česku.

„Nynější postavení kodaně v tabulce není vůbec dobré, dokonce je nejhorší za poslední léta,“ mrzí letní posilu z pražské Slavie.

Před čtvrtečním utkáním se Zlínem si Lüftner vyměnil pár zpráv s Danielem Holzerem a Lukášem Železníkem, kamarády z Fastavu. O žádné extra hecování však nešlo.

Slovenský reprezentant Ján Greguš v minulosti působil v Baníku Ostrava nebo Jablonci, odkud zamířil právě do Kodaně.
Spoluhráči z Kodaně po losu nevěděli, kde Zlín leží, tvrdí Greguš

Český reprezentační obránce, který se nedávno fanouškům představil v Plzni proti San Marinu, se soustředí spíš na sebe, evropské poháry bere jako možnost spravit si chuť a vrátit se do staré dobré formy.

„Ve skupině máme zatím jen dvě bezgólové remízy, takže z dvojzápasu se Zlínem potřebujeme šest bodů, abychom si upevnili naši pozici a nestrachovali se do poslední chvíle o postup,“ říká.

Navzdory poslední chybě v Odense Lüftnera kodaňský kouč chválí, stejně jako Denise Vavra, slovenského stopera, který rovněž přišel v létě. Na sever zamířil ze Žiliny.

„Michael je mladý hráč, odehrál toho zatím asi víc, než sám očekával. Ukázal svou sílu, ale věřím, že se ještě může zlepšit. Společně s Denisem v nich máme dva velmi talentované fotbalisty do budoucna,“ skládá komplimenty svým svěřencům trenér Staale Solbakken.

Vymaže česko-slovenská dvojice ve formě hrajícího Dameho Diopa?

Pětice zlínských fotbalistů Petr Jiráček, Stanislav Dostál, Adnan Žafič, Zoran Gajič a Ondřej Bačo pomáhala ve Zlatém Jablku s prodejem lístků na zápas Evropské ligy proti Kodani.
Ševci se podepisovali a prodávali vstupenky na zápas s Kodaní