„Tragédii z toho neděláme, ale spokojeni být také rozhodně nemůžeme. Všichni jsme totiž věřili, že budeme hrát v klidném středu tabulky," přiznal člen lukovského výboru a stále aktivní fotbalista Michal Teplý.

Jednou z příčin neutěšeného stavu je pouze 11 vstřelených branek v 13 duelech, navíc patří mezi trojici týmů, které na podzim na hřištích soupeřů nevyhrály.

„V koncovce se opravdu trápíme, což je náš dlouhodobý problém. Všichni stárneme a mladí nástupci nejsou. I kdysi vyhlášení kanonýři, jako můj bratr Tomáš, kteří dávali dvacet gólů za sezonu, bohužel už nezáří," posteskl si Teplý, který tak musí vzít zavděk čtyřem brankám Jana Hudečka, který je po polovině soutěže nejlepší střelec týmu.

„Bohužel, sehráli jsme až příliš smolných zápasů, hlavně s celky ze středu. Ač jsme byli v poli lepší, prohráli jsme je v závěru. Nejvíce asi mrzí ta v Těšnovicích, kde nám nepřáli ani sudí. Soutěž je vzácně vyrovnaná, poslední zde může klidně porazit prvního," je přesvědčen funkcionář klubu.

„Bohužel neposledním důvodem bídného postavení je rovněž pracovní vytížení našich hráčů, kteří v řadě případů kvůli směnnému provozu nemohli nastoupit," posteskl si.

I přes tyto problémy ale vedení neplánuje nákup posil. Naopak věří svému týmu a u kormidla podrželo i trenéra Zdeňka Jokla staršího.

„Kádr máme natolik kvalitní, aby se nejen zachránil, ale ve vyrovnané tabulce se dostal do jejího klidného středu. Nákup posil je o financích a těch se v klubech podobných našim nazbyt nedostává, nemáme na rozhazování," potvrdil Michal Teplý, který se tak může těšit pouze z návratu středního záložníka Milana Šumšála.

„Jsme rádi, že se vrátil z hostování ve Fryštáku. Mladými odchovanci jsme již kádr doplnili, ale bohužel nemáme silné ročníky, je zde velká propast. Proto jsme se rozhodli, že od letošního roku se budeme více věnovat mladým již od přípravky, abychom si kvalitní hráče sami vychovávali," přeje si funkcionář.

S přípravou začali Lukovští jako všichni konkurenti již v lednu, dvakrát týdně se připravují na umělce na Vršavě. Přestože nehrají žádný zimní turnaj, v plánu mají do startu odvet šest přátelských zápasů. „Turnaje jsou zbytečně vyhecované, dramatické, navíc v nešikovných termínech," vypozoroval Teplý.

„Uděláme maximum, abychom zůstali v této soutěži. Nákladově je lepší než I. A třída i okresní přebor. Protože se střetáváme s celky z okolí, na své si díky derby přijde i fanoušek," poznamenal činovník klubu.

„Od šestého místa dolů může spadnout kdokoliv. Poněvadž více zápasů nás v odvetách čeká doma, věřím, že uděláme sérii výher a půjdeme v tabulce nahoru. A kdo je favoritem na postup? Přestože u nás prohráli, herně se mi nejvíce líbil Baťov, ambice bude mít i rezerva Viktorky, pokud udrží kádr," dodal Michal Teplý.