„Únavu cítíme, ale máme teď dost času na to, abychom zregenerovali a připravili se na další těžkou sérii,“ říká mladý zlínský obránce, který se skvěle vypořádal nejen s náročným programem, ale také neoblíbeným cestováním.

Sympatického mladíka nerozhodil těžký duel s ruským gigantem, noční let z Moskvy do Brna ani následný přesun autobusem do Zlína. „Osobně to zvládám v pohodě. Nepociťoval jsem na sobě nějaký časový posun,“ tvrdí Bačo.

Ševci po porážce v Rusku 0:3 a víkendové remíze s Baníkem 2:2 završili kolotoč zápasů výhrou v Písku 2:0. I když se osmý tým HET ligy proti soupeři z ČFL pořádně nadřel, nakonec splnil povinnost a domů odjel s postupem do osmifinále MOL Cupu v kapse. „Jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Teď si počkáme na los a jméno dalšího soupeře,“ říká Bačo.

I když několik borců ze základní sestavy Fastavu dostalo od kouče Páníka zasloužené volno, důrazný stoper musel s mužstvem na jih Čech. „Nebyl to pro mě žádný problém. Naopak, já jsem rád za každý odehraný zápas. A je mi jedno, zda jde o ligové utkání, duel v Evropské lize nebo souboj v MOL Cupu,“ tvrdí.

Robert Bartolomeu (ve žlutém)
O víkendu nás čeká pětačtyřicet minut kyslíku, říká střelec Bartolomeu

Zdaleka ne všichni ševci ale brali pohárové střetnutí se vší vážností. Proto náročný trenér Páník nebyl po středečním utkání s přístupem všech svěřenců spokojený.

Favorita na hřišti Písku vysvobodily až dorážka Diopa z konce první půle a hezká střela Bartolomea, který udeřil krátce po změně stran.

Do té doby Jihočeši účastníka základní skupiny Evropské ligy a obhájce trofeje pořádně zlobili. „Já jsem tušil, že to bude těžký zápas,“ přiznává Bačo. „Proto jsem se na Písek připravoval stejně jako na každého jiného soupeře. Nehleděl jsem, kdo proti nám stojí. Domácí ale měli svoji kvalitu,“ uznává důrazný zadák, který ve čtvrtek absolvoval pouze lehký výklus a pak nechal tělo odpočívat v ledu a na masážním stole.

Nejradši ale se Bačo válí v posteli. „Snažím se co nejvíce spát. To je pro mě nejlepší relax a regenerace,“ přiznává zlínský odchovanec.

Ještě dnes důrazný stoper, jehož vzorem je rebel Tomáš Řepka, absolvuje společně s týmem klasický zátěžový trénink.
O víkendu si pak všichni ševci odpočinou a naberou sílu a energii do další náročné podzimní části. V kabině se znovu sejdou až v pondělí. „Přestávku vítáme. Všichni kluci jsou rádi. Ne všichni jsou totiž ze Zlína, takže se těší za rodinou, až se zase podívají domů,“ říká Bačo.

Fotbalisté Zlína (v bílých dresech) potvrdili ve 3. kole MOL Cupu roli favorita, když na hřišti třetiligového Písku zvítězili 2:0 a postoupili do osmifinále  celostátního poháru. Foto: Jan Zahnaš
Splnili povinnost. Ševci zdolali Písek a po výhře 2:0 slaví postup

Jednadvacetiletý fotbalista vyrazí do rodného Brumova, kde bude trávit volné chvíle s rodinou. „Chci zajít do lesa, zkontrolovat, zda rostou houby,“ plánuje.

Po návratu do Zlína se zase vrhne do práce. Ševce totiž znovu čeká náročný domácí trojboj. Hráči Fastavu před vlastním publikem na Letné vyzvou Jihlavu a Mladou Boleslav, mezitím si zase odskočí do Olomouce. Na Hané se v Evropské lize o další body i peníze poperou s dánskou Kodaní. „Máme za sebou těžkou sérii. Budeme však dál bojovat a dělat všechno pro to, abychom vyhrávali,“ slibuje Bačo, jenž se k prvnímu mužstvu Fastavu připojil na jaře 2016 a premiéru v lize si odbyl loni v listopadu.