Fotbalisté Strání kvůli rekonstrukci stadionu a výstavbě kabin přišli minimálně na podzim o domácí prostředí, předkolo MOL Cupu proti Otrokovicím odehrají v sousedním Horním Němčí.

„Kdyby byla druhá světová válka, bylo by to pro nás asi jednodušší, ale zvládli jsme i jiné věci, takže i s tímto si poradíme,“ věří sekretář FC Strání Josef Popelka.

Účastník Divize D se po loňské sezoně rozhodl pro rekonstrukci šaten, nakonec ale museli kabiny zbořit a postavit úplně nové.

„Nemáme místo, kde by se hráči převlékali. Ani neteče voda,“ popisuje Popelka.

Než fotbalistům Strání přivezou provizorní stavební buňky, budou hrát jinde.

„Nyní to řešíme. Vypadá to, že část domácích zápasů odehrajeme ve Slavkově, s některými týmy si zase vyměníme pořadatelství a pojedeme ven,“ říká Popelka.

Ve Strání neberou předkolo celostátního poháru nijak zvlášť prestižně. Souboj s třetiligovými Otrokovicemi vnímají spíše jako další přípravný duel.

Nový trenér Igor Gúčik zatím neví, s kým může pro první letošní soutěžní duel počítat. Ne všichni nováčci jsou totiž v klubu zaregistrovaní. „Všechno je zatím v jednání,“ přiznává Popelka.

I trenér Hulína Jindřich Lehkoživ v létě spíše počítá hráče. Zkušený kouč Spartaku nemůže pro utkání v Novém Jičíně počítat s vykartovaným Joslem ani marody Martinem Vyskočilem a Pospíšilem. Navíc příchod otrokovického Bahounka zatím nebyl administrativně dotažený.

„Chceme kádr doplnit jedním hráčem na kraj zálohy,“ říká Lehkoživ, který v předkole MOL Cupu využije i služeb posil Pavla Škubníka ze Slovácka a Jiřího Koláčného z brněnských Bohunic.

Hanáci pohárový duel berou jako generálku na mistrovské boje v MSFL. „Čekám těžký zápas. Uvidíme, jak ho zvládneme,“ přemítá Lehkoživ.

Zajímavé střetnutí bude v sobotu dopoledne k vidění v Luhačovicích. Vítěz Poháru hejtmana Zlínského kraje po triumfu v lázeňském poháru vyzve divizní Slavičín.

„Pokusíme se Slavičínu cestu do dalšího kola co nejvíce znepříjemnit,“ říká luhačovický kouč Jan Jelínek.

Ten bere víkendové střetnutí jako dobrou konfrontaci se silným týmem. „Bude to kvalitní přípravné utkání, kdy vyzkoušíme nové složení obrany,“ říká Jelínek.

„Pro nás je to generálka na divizi. Mimo zraněné hráče nastoupíme v nejsilnější sestavě,“ poznamenal nový kouč Slavičína Petr Slončík, který si odbude soutěžní premiéru na trenérské lavičce.

„Ale není důvod být nervózní,“ pousmál se někdejší ligový hráč Znojma, Drnovic, Zlína, uherskohradišťského Synotu a naposledy Provodova.

Slavičín se již bude muset obejít bez kanonýra Pavla Kříže, který zamířil do Kunovic. V Luhačovicích po minulé úspěšné sezoně skončil Milan Liška, mimo hru je zraněný kapitán Ondřej Červenka. Naopak po zranění se dostává do formy Martin Bernátek.

„MOL Cup je pro nás premiéra a každé kolo navíc bude vítanou odměnou za výkon. Pro postup určitě uděláme maximum,“ slibuje Jelínek.

Podle nástupce Pavla Prešnajdera na lavičce Slavičína zápas nemá favorita.

„Ten v pohárových zápasech není, každý víme, jak to chodí. Bude to derby, které bude mít náboj. Čekám vyrovnané utkání, Luhačovice mají dobré, bývalé ligové hráče, kteří mají stále kvalitu,“ upozornil Slončík na Hubáčka a spol.

Další krajský zástupce divizní FC Vsetín se představí ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Fotbalisté Uherského Brodu i Kroměříže o víkendu odehrají pouze přípravné zápasy.

Program zápasů předkola MOL Cupu

Sobota 28. července: Luhačovice – Slavičín (10.15), Nový Jičín – Hulín, Frýdlant nad Ostravicí – Vsetín (17).
Neděle 29. července: Strání – Otrokovice (17, hřiště Horní Němčí).