Bartolomeu na klíčovou trefu z poloviny loňského května nenavázal. V nabitém kádru Fastavu těžko hledal místo, a tak vysedával na lavičce náhradníků nebo chodil s juniorkou. Fotbalista angolského původu se sice v poháru trefil na hřišti třetiligového Písku, v lize však nastoupil jen třikrát, z toho odehrál pouze šestasedmdesát minut.

Na jaře už další porci nepřidá, protože druhou polovinu sezony stráví na hostování ve Zlatých Moravcích.

„Mrzí mě, že musím pryč, ale zároveň to byla má volba, takže není čeho litovat. Když se vedení klubu vyjádřilo, že se mnou spíš nepočítá, měl jsem hned jasno a věděl jsem, že musím pryč,“ líčí Bartolomeu.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista věří, že ho angažmá na Slovensku posune zase o kousek dál.

Francouzský útočník Jean-David Beauguel zahájil s fotbalisty Zlína zimní přípravu, do sobotního utkání s Rapidem Vídeň ale nezasáhl. Zatím není stoprocentně fit.
Beauguela stále zlobí koleno. „Navštívil jsem i lékaře Barcelony,“ tvrdí

„Ve Zlatých Moravcích chci odehrát co nejvíc zápasů, samozřejmě dát nějaké góly a pomoct týmu dostat se do play-off,“ říká Bartolomeu.

Autor dvou ligových gólů se o své situaci bavil se sportovním manažerem Grygerou i trenérem Fastavu Bohumilem Páníkem. Hostování na Slovensku řešil také s některými spoluhráči. Nakonec se však rozhodl sám.

„Klub znám, minulý rok jsme proti Zlatým Moravcům hráli přípravný zápas. Občas sleduji také výsledky slovenské ligy,“ přiznává.

Bartolomeu byl na odchodu již v létě, ale žádné angažmá mu nevyšlo, a tak zůstal v mateřském klubu a užíval si alespoň historickou účast Zlína v Evropské lize. Na jaře se Fastav pokusí loňskou spanilou jízdou MOL Cupem zopakovat, finálový hrdina už ale bude ševcům na dálku pouze fandit.

„Tým sílu má, ale až mistrovské zápasy ukážou, jak na tom kdo je,“ myslí si Bartolomeu.

Sám šance Zlína na obhajobu těžko odhaduje.

„Dál bych se do rozebírání nepouštěl, od toho tu jsou jiní lidi,“ připomíná.

Na Slovensku se pokusí přesvědčit trenéra Páníka i zlínské činovníky, aby po sezoně, ať už dopadne jakkoliv, znovu dostal šanci.

„Víra a naděje jsou vždycky, ale léto je ještě daleko,“ uzavírá.

Česká lyžařka a zlínská rodačka Klára Křížová
Křížová oznámila konec kariéry. Byly i slzy, přiznala