Zatímco juniorka Zlína šlape jako dobře vyladěný orchestr a zvítězila ve všech utkáních, béčko Slovácka získalo pouhý bod. V neděli dopoledne se tedy mají fanoušci na kunovické Bělince na co těšit.

„Bude to nevyzpytatelný zápas. Všechny rozdíly se v něm mažou. Rivalita mezi oběma kluby je velká a každý chce podat nejlepší výkon,“ řekl trenér Tescomy Marek Kalivoda. „Naším cílem je prodloužit šňůru neporazitelnosti,“ pravil Kalivoda.

Soupeř z Uherskohradišťska však nebude chtít svou kůži prodat zadarmo. „Doufám, že odčiníme ostudný výkon z Uničova,“ uvedl kouč druholigové zálohy Jan Palinek. „Už není na co čekat, je potřeba konečně naplno zabrat.“

V předchozích zápasech nebyl spokojený s výkonem některých posil z prvního mužstva, takže teď nesáhne po každém volném „kusu“. „Budu si vybírat, mám zájem jen o odolné typy, které odmakají celý zápas. Třeba Matůš, Čtvrtníček nebo i Stýskala,“ vyjmenoval Palinek. Koho bude mít k dispozici, se ukáže už po včerejším večerním zápase A-mužstva na Dukle Praha.

Ani Kalivoda ještě netuší, koho bude moci využít z áčka. To hraje svůj prvoligový duel dnes s Českými Budějovicemi.

Pátá Hanácká Slavie Kroměříž přivítá ve stejný den rezervní tým prvoligové Sigmy Olomouc. Podle slov trenéra Jindřicha Lehkoživa se nyní na Hané představí úplně jiný protivník, než byl týden předtím Hlučín, s nímž hrála Kroměříž 0:0.

„Vstup do sezony se nám na rozdíl od soupeře povedl, takže jsme v herní pohodě. Bude ale důležité, v jakém složení juniorka přijede. Určitě nás opět nečeká nijak lehký soupeř,“ míní Lehkoživ, jenž i nadále vsadí na úspěšnou sestavu z úvodních kol. „Béčko Olomouce ale nemá špatné mužstvo. Je jen otázkou času, kdy se chytne. Doufám, že to nepřijde při zápase s námi,“ dodal kroměřížský kouč.