„Na předehrávce jsme se domluvili s Hlučínem vzhledem k evropskémušampionátu v Polsku. V původním termínu hrají naši reprezentanti s Polskem a předpokládám, že v obou klubech se najdou hráči nebo funkcionáři, kteří na zápas pojedou," vysvětlil hulínský trenér Josef Pospíšil.

Hulín, který v posledních třech zápasech neprohrál, je v tabulce dvanáctý o čtyři příčky za svým soupeřem. „V poslední době se nám zase vrátila radost z fotbalu. Mrzí mě však, že nebudeme kompletní. Po minulém zápase skončila sezona pro zraněné Pospíšila a Mršťáka, tedy pro oba krajní záložníky. Do sestavy se naopak vrátí Laciga a možná i Ruman. Je pravděpodobné, že na hřiště se dostane i někdo z dorostu," přiznal Pospíšil.

V podzimním duelu prohrál Hulín v Hlučíně 1:5, když už po sedmnácti minutách byl stav 0:3. „To byl jeden ze zápasů, kdy jsme měli rozhádanou defenzivu. Teď jsou před námi dva poslední domácí zápasy a chceme si bilanci vylepšit o šest bodů," dodal trenér Hulína v narážce na závěrečný sobotní duel proti juniorce Sigmy.

Poslední utkání před domácími fanoušky v letošním ročníku MSFLčeká dnes fotbalisty 1. FC Slovácko B. Ti v předehrávce závěrečného kola přivítají celek Břeclavi. „Náš mladý mančaft čeká další náročná zkouška. Břeclav patří dlouhodobě ke špičce soutěže, má výborné mužstvo, bude to nesmírně těžké utkání," říká trenér slovácké juniorky Jan Palinek.

Ten však dopředu rozhodně neskládá zbraně. „Pokud navážeme na výkon proti Rosicím, nejsme bez šance. To utkání se nám sice výsledkověnepovedlo, ale kluci nehráli vůbec špatně. Dostávali se do šancí, jen se nám je nedařilo proměňovat," vrátil se k nedělnímu duelu Palinek.

Právě zlepšení koncovky bude podle něj klíčem k úspěchu. „Je vidět, že kluci jsou ještě nevyzrálí, v rozhodujících chvílích jim chybí potřebný klid," ví trenér hradišťského béčka. Utkání s Břeclaví bude podle něj hodně prestižní.

„Hraje tam spousta kluků, kteří byli ve Slovácku. Gólman Prokop, dále Lysoněk, Crla, Sasín. Určitě se budou chtít vytáhnout, čeká nás zajímavé utkání," je přesvědčený Jan Palinek.

Naopak juniorku Zlína čeká předehrávka 29. kola proti Rosicím ažpříští středu ve Spytihněvi.