Fotbalisté Hanácké Slavie sehrají v sobotu od 15.30 hodin poslední domácí utkání v letošní sezoně MSFL. Na svém trávníku přivítají rezervu Brna. Oba týmy mají v poslední době problémy s defenzivou. Hanáci ve dvou zápasech inkasovali osmkrát, zatímco Brno B venku v předchozích šesti zápasech dostalo osmnáct gólů.

„Budu se opakovat, ale soutěž, kde hrají rezervy, farmy a normální kluby, je postavená na hlavu. To se může stát asi jenom u nás. Předvídat výsledky v MSFL nemůže nikdo. My počítáme teď s tím, že Brno přijede s mladým mužstvem, protože hráči prvního týmu mají dovolenou," řekl trenér Hanáků Jaroslav Baďura.

„Budeme muset improvizovat, protože Stojaník má osm žlutých karet, Konečník je nemocný. Zdravotní problémy mají i Žůrek a Janoštík. Šanci dostanou hráči, kteří toho v průběhu jara moc neodehráli," dodal Baďura.

Hulín zakončí sezonu souběžně hraným domácím zápasem s rezervou Olomouce. Hráče Spartaku zastihl závěr letošního ročníku v herní pohodě. Čtyřikrát v řadě neprohráli a z posledních dvou zápasů mají skóre 9:0.

„S defenzivou jsem spokojený a doufám, že kluci dohrají sezonu vítězně. V týmu je dobrá pohoda, ale nevím, jak se na hráčích promítne anglický týden, kdy budeme hrát v šesti dnech už třetí zápas," zdůraznil trenér Hulína Josef Pospíšil.

Rezerva Olomouce venku v posledních čtyřech zápasech ani jednou nevyhrála a nedala gól už téměř šest hodin. „Je vidět, že závěr sezony dohrávají s mladými hráči, kterým ještě chybí zkušenosti," podotkl trenér Pospíšil.

Naopak na venkovní stadion pojedou obě juniorky. Ta zlínská v neděli dopoledne na hřiště pátého Uničova.

„V posledních kolech se nám daří herně a vyjma zápasu v Zábřehu také výsledkově. I tentokrát budeme chtít potvrdit dobrou formu a rozloučit se s venkovními výjezdy nějakým bodovým ziskem. Na druhou stranu Uničov je v domácím prostředí nesmírně kvalitní, hraje silový fotbal a moc často se u něj nevyhrává," uvědomuje si trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach.

Mladí ševci vyhráli pět z posledních šesti zápasů a oproti předchozímu vítěznému utkání s Kroměžíží žádné výraznější zásahy do sestavy neplánují.

„Některé hráče dáme znovu na výpomoc naší divizní farmě do Slavičína, příliš zásahů proto dělat nebudeme. V případě, že kluci zvládnou oba duely, můžeme už některým z nich dát po víkendu volno a v posledním kole vyzkoušet také některé dorostence. I to by mohlo zvýšit naši motivaci v Uničově," pousmál se Švach.

Již závěrečný zápas letošní sezony mají v sobotu před sebou fotbalisté juniorky 1. FC Slovácko. Představí se na hřišti poslední Líšně. „Máme za sebou povedenou sezonu a bylo by pěkné, kdybychom se s ní rozloučili vítězstvím," přeje si trenér Jan Palinek.

Malou kaňkou jsou však poslední výsledky, kdy do hry naskakuje výrazně omlazený kádr. I kvůli tomu spadl tým až na sedmé místo. „Právě to bychom rádi zlomili. Musíme se však vyvarovat hrubých individuálních chyb, které nás pokaždé stojí body. Věřím, že tentokrát to bude jinak, dáme víc gólů než soupeř a sezonu zakončíme výhrou," dodal kouč Slovácka B.