Dvě výhry v řadě posunuly fotbalisty 1. FC Slovácko B do klidného středu tabulky MSFL. O příčku nad nimi dlí celek Hlučína, který zítra (10.15 hodin) zavítá na kunovickou Bělinku. „Věřím, že v neděli krátce po poledni už budeme v tabulce nad nimi," usmívá se trenér Slovácka Jan Palinek.

Před soupeřem má přitom velký respekt. „Hlučín má velice zkušený tým, který se pravidelně pohybuje v horních patrech tabulky. Základem je pevná obrana, v záloze disponují tvořivými hráči a v útoku je nebezpečný Hanus," vypočítal domácí kouč.

Jenže on nasadí tak silný výběr, který by měl tuto překážku překonat. Kvůli reprezentační pauze totiž bude moct využít více hráčů A-týmu. „Kdo nastoupí, to ještě bueme dolaďovat. Předběžně ale počítám, že by se měli na hřišti objevit třeba Hofmann, Kerbr, Lukáš, Šturma, po zranění by mohli naskočit i Martykán a Kuzma. K dalšímu rozehrání by měl zápas posloužit i Fujerikovi," naznačil Palinek.

Hulín zajíždí dnes (16.30 hodin) na hřiště Břeclavi, kde se střetne devátý tým tabulky s desátým. Spartaku se v Břeclavi dlouhodobě nedaří. Z posledních pěti zápasů tam získal pouze jeden bod.

„Vím, že loni tam Hulín remizoval 1:1. Doufám, že bude v našich silách zopakovat takový výsledek, abychom se v tabulce pravdy před derby s Kroměříží dostali na nulu," přeje si trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

Hulínský trenér viděl dnešního soupeře při pohárovém utkání v Kroměříži. „Břeclav má šikovné a rychlé hráče na krajích hřiště. Navíc se jí vrátil z Jihlavy Filip. Soupeř hraje podobně jako Třinec, na který jsme se dokázali dobře připravit. I když tam pojedeme v okleštěné sestavě, tak můžeme pomýšlet na bodový zisk," je přesvědčen Lehkoživ.

Spartaku bude chybět útočník Otruba, který je v zahraničí, a z rodinných důvodů také záložník Kadlec. Navíc si zranění obnovil Paciorek.

Zatím nejdůležitější zápas podzimní části čeká fotbalisty Hanácké Slavie Kroměříž, kteří dnes přivítají nováčka ze Žďáru. Na kroměřížském stadionu se střetnou poslední dva týmy tabulky MSFL. Domácí mají na kontě dva body, jejich soupeř pouze jeden a ve čtyřech zápasech už inkasoval šestnáct branek.

„Tabulka se začíná dělit a případné vítězství by nás mohlo posunout o pět míst nahoru. Uděláme maximum pro to, abychom utkání zvládli. Na výsledcích Žďáru je vidět, že rozdíl mezi divizí a MSFL je hodně velký. Přesto hosté nebudou chtít prodat svou kůži lacino. Nesmíme především inkasovat, protože je pro nás obrovský problém gól vstřelit," přiznal kroměřížský trenér Jaroslav Baďura.

Před sezonou měla Kroměříž na soupisce tři útočníky. Kopečný je zraněný, Janoštík v trestu, a tak si trenér Baďura oddechl, když se z pracovní cesty v zahraničí vrátil Janča.

„Celý týden trénoval a je předpoklad, že v naší situaci určitý časový prostor dostane. V přípravě dávali góly záložníci i obránci, tak doufám, že se někdo z nich trefí. Ať je to klidně brankář Zapletal z výkopu. Hlavně abychom získali všechny body," řekl Baďura.

Mission Impossible. I tak lze označit dnešní cestu zlínské juniorky do Třince (10.15 hodin). Exdruholigový celek se podle očekávání vyhřívá na výsluní MSFL a udělá vše, aby na něm zůstal i na konci soutěže. Mladí ševci by pro něj neměli být překážkou. Alespoň papírově. „Třinec na jaře spadl ze druhé ligy a určitě bude chtít okamžitě zpět. Udržel velmi slušný kádr a ve třetí lize patří k velkým favoritům," nezastírá trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach.

Přesto se dá hrát i proti Slezanům, kteří v dosavadním průběhu ročníku dvakrát vyhráli a dvakrát remizovali. Mladí ševci mají na svém kontě tři nerozhodné výsledky z domácích zápasů. Druhou věcí je, nakolik bude zlínská juniorka v okleštěné sestavě konkurenceschopná. Už jenom proto, že dnes hraje i áčko ševců proti Opavě. „Tento střet naši sestavu ovlivní. Ještě více se do ní ale promítne obrovské množství zraněných hráčů. Podle všeho si budeme muset vypomoct i dorostenci," připomíná Švach rozsáhlou marodku žlutomodrých.

I proto neočekává, že by tentokrát dostali jeho svěřenci ke svým ofenzivním manévrům tolik prostoru jako v předchozích duelech. „Třinec bude hrát určitě jinak, ale pokud vsadí vše na jednu kartu, mohou se objevit nějaká okénka v jeho obraně a my je můžeme potrestat. Pro nás je to soutěžní zápas jako každý jiný a uděláme maximum pro to, abychom bodovali," slíbil Švach.⋌ (ms, lk, rš)