Svérázného 47letého trenéra vedení Fastavu odvolalo po sobotní remíze 1:1 s posledním Kolínem. Kdo jej nahradí? O tom zatím není jasno.

„Můžu jen potvrdit, že s panem Pulpitem jsme se dohodli na výpovědi. Další podrobnosti se budou řešit až ve středu, kdy se sejde představenstvo klubu," řekl sportovní ředitel Zlína Bohumil Páník.

Pulpit na zlínské Letné vydržel třináct měsíců. Tým převzal loni v říjnu, když ho od sestupové pozice dělilo jen lepší skóre. Nakonec sezonu zakončil na desáté příčce.

V letošní sezoně získal v podzimní části čtyřiadvacet bodů a ševci se drží na sedmém stupínku. „Zvedli jsme mužstvo z patnáctého místa na sedmé, to je velký posun," poznamenal zklamaný Pulpit pro server isport.cz. „Udělal jsem padesát bodů a řekli mi dík," dodal.

Podle bývalého kouče Baníku, Žižkova nebo Plzně by ho nezachránila ani případná sobotní výhra nad Kolínem. „Můj odchod byl připravený dopředu," tvrdí. „Funkcionáři Zlína mi totiž dali výpověď, na které bylo páteční datum, takže bych skončil, i kdybychom Kolín porazili."

Odchod Pulpita nebude jediná změna ve fotbalovém Zlíně. „Chystáme rozsáhlejší změny ve struktuře klubu a tohle byla první z nich," poznamenal mluvčí Fastavu Robert Štach. „Je ale pravda, že remíza z Kolína nám trochu rozvázala ruce, protože rozhodla o tom, že jarní část soutěže pro nás nebude zajímavá, protože nejsme nahoře ani dole," doplnil.

Mluví se o několika jménech, která by se mohla místo Pulpita na lavičce objevit. Ševce by mohl převzít například kouč juniorky Jan Somberg nebo citovaný Bohumil Páník, který ještě v úvodu sezony vedl třetiligovou Kroměříž. Ve hře je údajně i Verner Lička, bývalý asistent u reprezentace a někdejší kouč Baníku Ostrava, který Zlín vedl v sezoně 1995/1996. Tehdy s ním sestoupil do druhé ligy.

Martin Pulpit 
na zlínské Letné

47letý kouč převzal Zlín loni v říjnu, když ho od sestupové pozice dělilo jen lepší skóre.

Nakonec sezonu zakončil na desáté příčce.

V letošní sezoně získal v podzimní části čtyřiadvacet bodů a ševci se drží na sedmém stupínku.

Skončil po sobotním utkání s Kolínem. Zlín s nejhorším týmem ligy jen remizoval 1:1.

Stal se pátým odvolaným koučem v aktuálním ročníku Fotbalové národní ligy.

Angažmá na Letné bylo jeho devátým ve druhé nejvyšší soutěži.

MARTIN VRBAS