Jaký máte pocit z týmu před startem ligy?
Přišli šikovní hráči a samozřejmě kluci, kteří tady už byli, jsou kvalitní. Doposud jsme však hráli samá přátelská utkání, kde v podstatě o nic nešlo. Ostré zápasy teprve ukáží, jak na tom tým je. Vím, že nás čeká hodně zápasů a vím, že Evropská liga nám sebere hodně sil.

Jak se cítíte vy?
Momentálně dobře. Ovšem uvidíme po několika utkáních. Musím říct, že mi takový velký počet zápasů vyhovuje. Já raději hraji zápasy, než abych trénoval.

Bude pro vás výzva potrápit kluby, jako jsou Slavia, Sparta a Plzeň?
Nechtěl bych se s nimi srovnávat, to ani nemůžeme. Co se teď spustilo mezi pražskými „S“, je nevídané a Plzeň také ukazuje sílu. Určitě to ale proti nim bude výzva. Hlavně však chceme jít do každého zápasu stoprocentně připraveni a koncentrováni. Musíme se odrazit od poctivé práce, protože očekávání budou teď ve Zlíně trochu jiná než dříve.

Dělá s vámi ještě něco blížící se účast v Evropské lize vzhledem ke zkušenostem?
Myslím si, že ať je hráči pětatřicet nebo dvacet, tak se vždy musí na takové zápasy těšit. Věřím, že se ve Zlíně těší celá šatna, protože je to něco jiného, než doposud zažila. Můžu jenom říct, že nás nečeká nic lehkého a že to bude skutečně výzva.

Zleva: Stanislav Levý, Bohumil Pánik. Ilustrační foto.
Posílený Zlín, soudržné Slovácko. Vyniknou?