„Kádr se neustále doplňuje, posil je více než obvykle. Připravujeme mužstvo a díváme se na to, jak hráči reagují a kdo s kým by si mohl sedět ve hře. Jsou to detaily, se kterými se musí pracovat,“ upozornil 60letý odborník.

Posil je zatím šest. Probíhají příchody podle vašich představ?
Ano. Noví hráči byli předem vytipovaní a vedení intenzivně pracovalo na tom, aby je získalo. Liga se začíná blížit, na ni jsme mužstvo značně posílili. Do pohárů je ještě velké množství času.

Nejnovější akvizicí je Nigerijec Ubong Ekpai. Předpokládám, že to je křídlo podle vašeho gusta, je to tak?
Samozřejmě. Náš způsob hry je o rychlosti a dynamice a na základě toho vyhledáváme hráče. Ekpai je příkladem toho, jak mají vypadat boční fotbalisté. Je to pro nás vhodný typ.

Rakušan Drazan a Ukrajinec Pernatskyi se neujali?
Ti jsou pryč.

Ubong Mosses Ekpai
S fotbalisty Zlína vyrazí na soustředění už i Ekpai

Jaké jsou vyhlídky u Gabonce Duvala?
Je to rychlonohý hráč s ostrým centrem před bránu. Hrál za nás druhý poločas proti Třinci i proti Michalovcům a ani v jednom případě nezklamal. Chci, aby s námi odjel do Polska.

Zeštíhlil jste kádr pro soustředění?
Změna je jen v tom, že nepojedou tři gólmani, ale budou dva. Máme ještě juniorku a chci, aby Honza Šiška chytal celé zápasy.

Jaké jsou vaše plány pro pobyt v Polsku?
Odjíždíme v pátek ráno (rozhovor vznikal ve čtvrtek v poledne – pozn. red.), cestou se stavíme na oběd a pak dorazíme do sportovního centra v Szamotulách. Tam budeme ještě v 18 hodin trénovat. V sobotu odehrajeme na pěkném stadionu nedaleko Poznaně utkání s Fulhamem a další tři dny budou ve znamení dvoufázových tréninků. Ve středu se vydáme zpět, přičemž se ještě zastavíme na přípravný duel s GKS Katovice. (úsměv)

Petr Jiráček (vpravo)
Jiráček prožil vítěznou premiéru, Železník se zranil