„Bohužel naši hru poznamenává dlouhodobé zranění Matůše s Plškem. Především ve hře zálohy je to citelně znát," posteskl si trenér TVD Vladislav Straka.

HAVÍŘOV – SLAVIČÍN 4:2 (3:1)

Slavičínští moc toužili uspět a do posledního minuty sezony bojovat o první místo. Bohužel nástup hostům nevyšel, kdy si již v páté minutě zlínská posila Chuchma srazila centrovaný míč do vlastní brány. „Sice se nám docela rychle podařilo po standardce Lukaštíka vyrovnat Křížem, ale dál bylo vidět, že po dlouhé cestě nejsme úplně v pohodě. I druhý gól domácích jsme si prakticky dali skoro sami, když jsme nebyli schopni odkopnout jednoduchý míč v šestnáctce a z následné trmy-vrmy soupeř udeřil. Třetí trefa v naší síti ale už byla výstavní, ale opět bohužel po naší chybě z velké šance," mávl zklamaně rukou Straka, když přihlížel ukázkově zahranému brejku Havířova.

„Přitom obraz hry byl vyrovnaný. Bohužel nám ale nepřáli ani sudí, když ve 35. minutě se nekopala jasná penalta po sražení Kříže ve velkém vápně," zamrzelo Straku.

Po změně stran Valaši přidali, ovládli hru a toužili minimálně po zdramatizování zápasu. Když po hodině hry domácí Matušovič nedal penaltu a chvíli na to Petr Švach překrásnou střelou snížil na 3:2, akci TVD raketově vyrostly. „Navíc Kříž ze sóla trefil jen nohy gólmana. Zde jsem moc věřil, že minimálně vyrovnáme," přiznává trenér Slavičína.

Leč tlak jeho týmu soupeř ustál a když Slavičín pět minut před koncem zcela otevřel hru a vsadil vše na útok, domácí stvrdili svou výhru čtvrtým gólem. „Ve druhém poločase jsme byli jasně lepší, minimálně vyrovnat jsme si zasloužili. Škoda," klopil oči trenér, který i tak bude chtít v posledním kole doma proti lídru uspět. „Cílem je udržet bronzovou příčku," má jasno Straka.

Slavičín: Talčík – Kocián, Lukaštík, T. Švach, Mezírka – Chuchma (46. Fojtík), Jaroš, Kalus (70. Heger), Macek – P. Švach, Kříž. Trenér: Vl. Straka.