Se svým osobním příspěvkem pro mužstvo jste asi spokojený, že?

Mohu být spokojený, ale je to práce celého mužstva, není to jen o mně. Nijak bych to nezveličoval a nepřipisoval si všechny zásluhy. Jsme tým.

Mnoho gólů při své výšce asi hlavou nedáváte, je to tak?

Není to moje silná disciplína. Ale trefil jsem to dobře. Chtěl jsem obstřelit hráče a poslat balon do protipohybu gólmana. Obojí se povedlo. Naštěstí to tam spadlo a nás tato branka nakopla.

Byl to zlomový moment?

My jsme až do té doby hráli velmi slušně a utkání jsme měli dlouho pod kontrolou. To, co jsme chtěli, se nám dařilo také plnit, soupeř moc nezlobil, a přestože potom snížil, do žádné větší šance jsme jej už nepustili. Gól navíc padl po brejkové situaci, tradičně po naší chybě, takže zbytečná komplikace. Nechali jsme se v závěru trochu zatlačit, naštěstí jsme to v klidu ustáli.

Neproměněné tutovky za stavu 2:0 trochu mrzely, cítíte to stejně?

Tomáš Polách nás mohl trochu uklidnit, bylo by to pak asi jednodušší. To se nám ale stává skoro každý zápas, že v gólových šancích neuspějeme. Dnes to bylo jen o něco větší drama a body nás to nestálo.

Závěr jste už sledoval na lavičce, byly to nervy?

Docela ano. Vždy je nepříjemné, když člověk nemůže týmu nijak pomoct a jen sleduje dění na trávníku. Klukům jsem ale věřil. Zvládli to.

Nelitoval jste, že v závěru nevyšel žádný kontr do otevřené obrany?

Neměli jsme už tolik kvalitní finální fázi. Vždy nám chyběla jedna přihrávka, abychom šli do přečíslení nebo sami na gólmana. Musíme na tom zapracovat. Je škoda, když volného prostoru víc nevyužijeme.

Už jste dal v tomto ročníku tři góly. Čekal jste takovou střeleckou formu?

Vůbec ne, spíš si myslím že je to náhoda. Snažím se dostávat do prostorů v šestnáctce a okolo šestnáctky, ale jak už jsem říkal, jde o práci celého mužstva.

První krok jste zvládli, za týden hostíte doma Třinec. Pomůže toto vítězství?

Musíme navázat na výkony a výsledky z předchozích dvou domácích zápasů. Potřebujeme znovu vyhrát, protože nic jiného nám v naší situaci ani nezbývá.