„Zlín s Opavou, to je to nejlepší finále, jaké mohlo být. Moc se na zápas těším,“ rozplývá se 39letý kouč.

Na druhou stranu to přináší strastiplnou věc: Jeden jeho oblíbený tým skončí se smutkem.

„Kdybych mohl, nejraději bych zařídil, aby vyhrály oba kluby,“ glosoval Novák.

Nyní je ve službách prvoligového Zlína, takže je jasné, že pěsti bude při utkání zatínat tímto směrem. A zatímco většina nadcházejících aktérů velkého finále si netroufá vypouštět z úst silná slova, oblíbený člen klubu se do toho nebál prásknout.

„Pár dní o zápase přemýšlím a vím, že zvítězíme. Cítím to i v kostech,“ pousmál se.

S tímto určitě nebudou souhlasit v Opavě, kde Otakaru Novákovi zůstaly s lidmi přátelské vztahy. Před zítřejším dnem D je s nimi ve spojení.

„Jde o lidi z klubu, bývalé spoluhráče i známé, kteří jsou fanoušky Opavy. Trošku se hecujeme, takže je to dobré,“ culí se.

Ve slezském klubu působil dvakrát. Poprvé na jaře 2005, podruhé od léta 2006 do zimy 2013. To bylo angažmá se vším všudy…

„Když jsem do mužstva přišel, začínalo se po krachu od začátku. Dostali jsme jen ručníky, vše ostatní jsme museli mít svoje. Měli jsme však vynikající partu a ve druhé lize se nám dařilo. Na druhou stranu potom přišel i sestup, pak zase postup. Prožil jsem tedy krásné i horší chvíle, ale ve finále jsem Opavu poznal jako fantastické fotbalové město a jsem moc rád, že jsem tam hrál,“ vysvětlil Novák.

Ilustrační foto
Fotbalový klub vypraví na zápas s Opavou 12 autobusů

Vzhledem k tomu, že to není až tak dávno, co v druholigovém celku bojoval, zná spoustu hráčů ze základní sestavy trenéra Romana Skuhravého.

„Byli tehdy talentovaní a už dobří. Postupem času získali víc zkušeností a po vyřazení ligových týmů v poháru také sebevědomí. Teď mají formu,“ poukázal držitel 30 ligových startů, pro kterého bude zítřejší bitva zážitkem nezávisle na klubové minulosti.

„Pamatuji například utkání v Intertoto Cupu s Atléticem Madrid, ale finále poháru jsem nikdy nehrál. Bude to specifické,“ přiznal Novák.
Mimochodem, usměvavý zlínský trenér by se v případě zítřejšího úspěchu mohl proslavit ještě slohovou prací, protože na klubový web například dopisoval poznámky ze zimního soustředění v Turecku, které rozesmály každého čtenáře.

Fandění na náměstí. Ilustrační foto
Fanoušci, pozor! Projekce velkého finále poháru MOL Cup na náměstí Míru ve Zlíně

Na tuto výzvu se ale zatím ozval jen pobavený smích a skromná odpověď: „Já jsem do zápisků vždycky něco nastínil a finální podobu jim dodali lidé z marketingového oddělení klubu. Takže největší zásluha patří jim,“ řekl s typickým úsměvem Otakar Novák.