„Baník o mě asi nějaký zájem měl, ale do konce sezony jsem ve Zlíně. V létě se uvidí, co bude dál,“ říká Holzer, který se s bývalými spoluhráči z Ostravy v prosinci vydal do Ameriky. Dovolenou strávil v Miami, Vánoce už prožil s rodinou v rodném Havířově, kde poctivě plnil individuální tréninkový plán.

Jak se vám na prvním tréninku běhalo?
Díval jsem se na tepovou frekvenci a nešel jsem pod sto osmdesát, takže mohu být spokojený. Samozřejmě jsme dostali individuální tréninkové plány, ale na to hřišti je to pak něco jiného.

Musel jste se do běhání o dovolené nutit?
Tak plány nijak ošulit nejdou, protože trenér všechno vidí na hodinkách. Udělal jsem všechno, co jsem měl. Myslím, že jsem přišel dobře připravený.

Vaši připravenost ukáží hlavně zátěžové testy. Už se těšíte na pás?
Moc je nemusím. Myslím, že nikdo z fotbalistů je nemá rád. Hlavně v běžeckém testu se jde na krev. Bereme je tak, že jimi musí každý projít.

 Majitel zlínského fotbalového klubu Zdeněk Červenka
Vyhnal byl pro nás priorita, tvrdí majitel Fastavu Červenka

I když patříte Spartě, spekulovalo se o vašem odchodu do Baníku. Zůstanete ve Zlíně do konce sezony?
Já mám ve Zlíně hostování do léta, tím bych debaty asi ukončil. Taky jsem nějaké spekulace slyšel.

Co vůbec říkáte na Baník a jeho posilování?
Na Ostravě jsem se byl podívat v sobotu, kdy hrála proti Hlučínu. Viděl jsem tam všechny posily. Dame Diopa znám, jeho odchod je pro nás oslabení. A zase pro Baník je to velká posila. Teď bude záležet na tom, jak to tam trenér a nový realizační tým dají do kupy. Sílu dopředu má Baník opravdu velkou.

S bývalými spoluhráči z Ostravy stále udržujete nadstandardní vztahy. Před Vánocemi jste s některými dokonce trávil dovolenou na Floridě. Jak jste si pobyt v Miami užil?
Se mnou tam byl Patrizio Stronati, Jan Baránek, Denis Granečný, Václav Svěrkoš a ještě jeden kamarád. Sešla se tam taková bývalá ostravská klika. Já jsem si to užil strašně moc. Od fotbalu jsem si v Americe odpočinul. S kluky jsme navštívili hodně sportovních akcí. Byli jsme na zápasech NHL, NBA nebo NFL. Musím říct, že lidé a všechno kolem toho je úplně něco jiného než co jsem zažil tady v Česku.

Který sport vám nejvíce učaroval?
Nejvíce mě pohltila atmosféra na americkém fotbale. Já jsem NFL nikdy předtím tolik nesledoval, protože tady to není úplně tak oblíbený sport. V Miami mi to ale učarovalo. Na druhé straně na NHL, které sleduji nejvíc, jsem se těšil nejvíc, ale v Tampě nebylo prostředí až tolik bouřlivé.

Sedmnáctiletý útočník Patrik Slaměna nastřílel v dorostenecké lize třináct gólů. V zimě nastoupí do přípravy s ligovým Zlínem.
Fanoušek Barcelony zaujal i Páníka. V pondělí jde s ševci do přípravy

Tréninkové plány jste plnil až doma v Havířově?
Už něco jsem si odběhal v Miami, protože bylo lepší běhat po pláži na sluníčku než v zimě v parcích, ale tréninkový plán začal až pětadvacátého prosince, takže jsem ho začal plnit až doma.

Jaké to je běhat po pláži v Miami?
Bylo jednodušší běhat tam než doma (úsměv).

S jakými cíli půjdete do jarní části sezony?
Na podzim jsme uhráli nějaké body. Pokud na něj na jaře navážeme, bude to velice dobré. Samozřejmě chceme tabulkou postupovat vzhůru. Cesta do Evropy ale vede spíše přes MOL Cup, který chceme vyhrát.