„Přežil jsem už horší věci a tato zkušenost mě může jenom posílit," říká odhodlaně 27letý fotbalista. Roztrpčení z výše trestu však neskrýval. „Když jsem poslouchal názory jednotlivých členů komise a následně i konečný verdikt, nebylo to nic příjemného. Ústí vytvořilo velký mediální tlak a s tím jsem mohl jen těžko něco dělat. Celou noc jsem kvůli tomu po návratu z Prahy nespal," pokrčil smutně rameny Malcharek.

Ševci se sice mohou proti přísnému trestu pro autora tří podzimních branek odvolat, nicméně pravděpodobně by to bylo jen zbytečně vyhozených pět tisíc korun. Disciplinárka v těchto exemplárních případech tresty nesnižuje. „Další možností je po uplynutí půlky trestu požádat o prominutí jeho zbytku, jak tomu bylo třeba v případě teplického Matuly," nastínil další a mnohem pravděpodobnější možnost zlínský forvard.

Trenér ševců Martin Pulpit našel i další polehčující okolnosti. „Při zákroku Pavla Malcharka určitě nešlo o žádný úmysl, fotbal je kontaktní sport a osobní souboje k němu patří," uvedl zlínský kouč. „Hráč navíc nepatří mezi fotbalisty, kteří pravidelně navštěvují disciplinární komisi. I k tomu by se mělo přihlédnout," míní Pulpit.

Všechno zlé je ale k něčemu dobré. Pokud až doteď na Letné někdo zpochybňoval nutnost posílit ofenzivu, nyní už není o čem polemizovat. „Pořád říkám, že útočníci do Zlína přijít musejí a nastalá situace tuto nutnost ještě zvyšuje. Máme celou zimu na to, abychom nové hráče zapracovali do mužstva," plánuje nový trenér ševců.