„Důvodem změny byla nespokojenost s finančními podmínkami a také s organizací soutěže, neviděli jsme pro nás smysl dále zde pokračovat," uvedl důvody hlavní organizátor a předseda zlínského krajského štábu Tomáš Malota.

„Celá soutěž se odehraje v hale v Otrokovicích, kde máme nastavenou výbornou spolupráci s místopředsedou ČFSF panem Vitáskem a budeme zde chtít odehrát i zlínské finále Českého poháru," doplnil Malota.

Převážná část celků včetně vítězného klubu Internazionale Otrokovice hrála Krajský přebor ve FIFA futsalu. Kolik týmů z této soutěže nakonec bude hrát v nové krajské lize sálového fotbalu?

Internazionale Otrokovice, ASC Bohuslavice, Vokno Kroměříž, Bure Hulín, SK Baťov, Lihovar Kojetín, Oldstars Kroměříž. Ostatní týmy jsou nově vzniklé či z jiných soutěží na Zlínsku.

V soutěži registrujeme i týmy s bohatou sálovkářskou minulostí, jako je VOKNO Kroměříž nebo SK Jerevan Slavičín, bude zde působit i rezerva Zlína. Co očekáváte od těchto celků?

Především to, že budou předvádět nejlepší hru a budou atakovat nejvyšší pozice. Ale po zkušenostech z minulých ročníků futsalu budou chtít hrát určitě na špici i týmy Internazionale a Oldstarsu Kroměříž s Lihovarem Kojetín. Myslím, že se máme na co těšit, můžeme se dočkat ještě hodně překvapení.⋌(kos, mb)