Byl to důležitý gól?

Na Třinec jsme byli dobře připraveni, trenéři měli soupeře přečteného a brzký gól nám dodal potřebný klid. Kdoví, jak by to dopadlo, kdybychom se tak rychle neprosadili. Pak nás dokonce na chvíli hosté zatlačili, ale hraje se na góly a ty jsme dnes dávali my. Produktivitu jsme měli docela solidní, což v předchozích zápasech nebylo vždy pravidlem.

Váš brzký gól se ukázal jako vítězný vůbec poprvé v kariéře, víte o tom?

Všiml jsem si toho a jsem za to rád. Konečně se to obrací nejen vůči mně, ale směrem k celému mančaftu. Můj první gól před dvěma roky ve Znojmě nic neřešil, ve Vltavíně z toho byla letos na podzim alespoň remíza a teď konečně vítězství.

Definitivně asi rozhodla penalta, kterou sudí Bílek zapískal až s určitou prodlevou. Věřil jste, že ji nařídí?

V první chvíli jsem si říkal jasná penalta. Zdálo se mi, že Marek Čelůstka nevěděl úplně přesně, zdali jít do balonu nebo do hráče, Lukáš Holík se před něj dostal a on jej pak musel faulovat. Hlavní rozhodčí stál asi ve špatném úhlu, neviděl to přesně a penaltu odpískal teprve po signalizaci asistenta.

Vedení 2:0 bývá zrádné. S čím jste šli do druhé půle?

Hodně nám pomohl další rychlý gól, pak už jsme se jednoznačně soustředili na defenzivu. Hrálo se na těžkém terénu, Třinec měl na hrotu dvě věže, takže jsme museli být pořád ve střehu. Takticky jsme ale výsledek pohlídali a utkání jsme celkem v klidu dovedli do zdárného konce.

Podařilo se pošetřit síly na úterní pohár se Spartou?

Splnili jsme, co jsme potřebovali, ze dvou domácích utkání jsme uhráli šest bodů, ale na šetření sil jsme myslet nemohli. Je to mistrák a jakékoliv podcenění by se nám nemuselo vyplatit. Spartu jsme v hlavách vůbec neměli, nebavili jsme se o ní a s trenéry si k ní něco řekneme teprve v dalších dnech.

V tabulce jdete pomalu nahoru, už se dýchá o něco lépe?

Trochu ano, ale abychom těchto šest bodů potvrdili, chtělo by to za týden přivézt i něco z Karviné. Pak bychom už snad na ten nevydařený start mohli zapomenout.