Nové revoluční pravidlo v krajských fotbalových soutěžích na Zlínsku dostalo zelenou. Pro novou sezonu

Nejzásadnější je zavedení penaltového rozstřelu v případě nerozhodného výsledku, který určí majitele druhého prémiového bodu.

„Během měsíce, kdy jsme zveřejnili plánované změny, se k nám na svaz dostaly v drtivé většině jen pozitivní ohlasy," potěšilo předsedu KFS Zlín Vlastimíra Hrubčíka, který se svými kolegy na úterním zasedání zrušil jediný z plánovaných 20 bodů.

A to povinnost trenéra na předzápasové schůzce s rozhodčími.

„Ustoupili jsme na základě připomínek členů výboru volených za kluby, podle jejichž názoru je u týmu trenér proto, aby trénoval. Každopádně od nové sezony začneme důsledně kontrolovat přítomnost trenérů s licencí, aby se jako v minulosti nestávalo, že byli jen uvedeni do zápisu a na lavičce chyběli. Nyní budou sudí před utkáním kontrolovat nejen hráče, ale i vedoucí týmu a právě kouče," upozornil šéf krajské kopané na Zlínsku.

Stejně tak si Hrubčík nemyslí, že by se schválenými změnami něco udělal sobotní pracovní aktiv fotbalových oddílů, který proběhne ve Zlíně.

„V podstatě jen všechny změny jejich zástupcům předneseme a v případě potřeby vysvětlíme. Drtivá většina změn je totiž spíše kosmetického charakteru, vstřícné oddílům. Očekávám poklidný průběh," míní předseda.

Stejně tak jako v otázce Fotbalovou asociací ČR nařízeným zvýšením paušálu pro rozhodčí, které má přilákat do jejich řad novou krev.

„Samozřejmě každé zdražení se nikomu nelíbí, ale sudích je velký nedostatek. Navíc jejich odměny byly dvanáct let stejné," připomněl Hrubčík.

„Budu se snažit přesvědčit oddíly, aby toto nutné navýšení bylo vnímáno pozitivně. Osobně coby předseda považuji tento krok za nutný," dodal.