Úterní volební valná hromada Zlínského krajského fotbalového svazu určí nástupce končícího předsedy Vlastimíra Hrubčíka..

Jako jediný byl totiž pro úterní Volební valnou hromadu navržen kluby a OFS na uvolněnou pozici, třebaže ještě i v posledních dnech se o podporu snažil jeden kandidát - bývalý prvoligový rozhodčí Petr Mikel.

„Snažil se o podporu u klubů i OFS, nakonec se do úterního termínu ani nepřihlásil, neboť nebyl kluby ani OFS dle předpokladů vůbec navržen," konstatoval končící předseda Hrubčík, jenž má radost, že na jeho místo usedne právě jeho dosavadní zástupce. „Očekávám, že ve veřejné volbě bude zvolen. Věřím a cítím, že Pavel Brímus naváže na mou práci. Má totiž nejen velký přehled v regionálním fotbale, ale dokáže i hodně pomoci klubům. Výborně se orientuje v problematice dotací, podpoře malých klubů. To je jeho silná stránka. Bude tím pravým," je přesvědčen Hrubčík, jenž ve funkci šéfa skončí po dlouhých deseti letech.

„To je tak nejzazší doba, kdy by člověk měl na významné funkci skončit. Práce mě ale neuvěřitelně bavila, poznal a potkal jsem spoustu skvělých lidí zapálených pro fotbal, skvělých spolupracovníků. Moc mě to bavilo, ale je čas to přenechat někomu dalšímu. Ve fotbale budu samozřejmě působit dále," poznamenal 48letý zkušený funkcionář.

Velký boj se ovšem na úterní valné hromadě čeká o další křesla ve výkonném výboru, který bude s předsednickým opět devítičlenný. „Čtveřice zástupců navržených za okresy s velkou pravděpodobností své mandáty potvrdí. Co se týká zástupců za kluby, zde při konkurenci devíti kandidátů to může být zajímavé. Z pozice odstupujícího předsedy vyzvu volitele, aby podpořili některé kandidáty z končícího výboru. Je to v jejich návaznosti na velmi dobře odváděnou práci v disciplinární komisi fotbalu na Moravě a v STK Zlínského KFS. Těžko si představit, že by v novém výkonném výboru chyběli," zdůraznil končící šéf Vlastimír Hrubčík. „Pro fotbal v našem kraji bude ale důležité, aby každý z nových členů výkonného výboru odvedl pro regionální fotbal v novém období kus práce," dodal.

SOUČASNÍ ČLENOVÉ VV Zlínského KFS: Vlastimír Hrubčík (již nekandiduje), místopředseda: Pavel Brímus, členové: Martin Bsonek, Zdeněk Kadlček, Josef Valůšek (již nekandiduje), Josef Rak, Martin Straka, Stanislav Travenec, František Hubáček.

PŘEHLED NAVRŽENÝCH KANDIDÁTŮ: Komora svazů: Bsonek Martin, Straka Martin, Miko František, Hubáček František. Komora klubů: Kadlček Zdeněk, Travenec Stanislav, Rak Josef, Gruník Jiří, Kučera Zdeněk, Volek Stanislav, Jurajda Robert, Nuzík Libor, Zlínský Aleš.

ORK: Kel František, Hrubčík Vlastimír, Coufalík Martin, Šátek Čestmír, Huťka Bohuslav.